Přejít k hlavnímu obsahu

*Velké přestupy v americké LCS

22. 10. 2014 | 17:24 League of Legends
Po nějaké době si pro nás americké týmy přichstaly změny ve svých sestavách a nutno říci, že to zatím vypadá hodně zajímavě, změn je víc než dost.Z loňských týmů americké soutěže to vypadá, že pouze jediný bude pokračovat ve stejné sestavě. Tým Cloud 9 je složený z velkých kamarádů a v jednom z rozhovorů se dokonce Hai vyjádřil, že dřív než přijde v týmu nějaká změna, tak se tým dřív úplně rozpadne.
Výchozí obrázek

Po nějaké době si pro nás americké týmy přichstaly změny ve svých sestavách a nutno říci, že to zatím vypadá hodně zajímavě, změn je víc než dost.

Z loňských týmů americké soutěže to vypadá, že pouze jediný bude pokračovat ve stejné sestavě. Tým Cloud 9 je složený z velkých kamarádů a v jednom z rozhovorů se dokonce Hai vyjádřil, že dřív než přijde v týmu nějaká změna, tak se tým dřív úplně rozpadne.

Nejdřív se tedy zaměřme na tým, který se společně s C9 dostal do čtvrtfinále šampionátu. Loňské posílení přineslo Team SoloMid ovoce, když s příchodem Amazinga a následně Lustboye šly výkony vzhůru. Bohužel právě Amazing se po krátké době strávené v Americe vrací zpátky do Evropy, protože mu údajně život hráče v zámoří neseděl. Budoucí náhrada je prozatím neznámá, ovšem bude to muset být "domácí hráč" kvůli novým pravidlům v LCS.

0 0

Podobně jako TSM hledá nového junglera také Counter Logic Gaming. Jak před rokem dva evropští jungleři zamířili do Ameriky, tak se rychle pakují také pryč. Řeč není o nikom jiném než o Dexterovi, za kterého by dle oficiálního vyjádření náhrada nemusela přijít v prostém junglerovi. Jak je totiž dlouho o CLG známo, rádo si předelává pozice hráčů, jak se jim zlíbí. Otazník také visí nad trojicí Seraph, Link, Aphromoo, kteří také ještě nemají jistou budoucnost.

Kromě C9 potvrdili alespoň větší část své sestavy navždy čtvrtý Curse Gaming. Ten, kdo se s týmem rozloučilil a míří do akademie, je marksman Cop. Kandidátů na tuhle pozici je opravdu hodně a padají i jména hráčů z různých kontinentů, nicméně za budoucího hráče Curse se považuje Piglet, který tenhle přestup už neoficiálně potvrdil na svém streamu. Amerika se tak opět dočká nějakého toho "korean hype", Piglet dosud působil ve slavnem SKT T1. UPDATE 22.10.: Piglet se stal oficiálně marksmanem Curse Gaming.

O osudu populárních Team Dignitas také není nic moc jasno. Potvrzenou smlouvu na další sezónu by neměl mít ještě žádný z hráčů, nicméně skládat se nová sestava bude hodně těžko. ZionSpartan je připraven zkoušet štěstí v jiných týmech a botlinka se s týmem také loučí, Imaqtpie by se nadále v LCS neměl ukázat, ale s hraním úplně nekončí. UPDATE 24.10.: KiWiKiD a Crumbzz oficiálně potvrdili, že zůstávají v Dignitas i další sezónu.

 

Jak lítají zprávy o změnách všude kolem, tak Evil Geniuses zatím mlčí. Jediný Snoopeh se definitivně loučí, jakožto dřívější jungler a donedávna stále náhradník. Největší spekulace kolem týmu spekulují na topu a v jungli. Fanoušci by rádi viděli příchod ZionSpartana z Dignitas, který by zalepil největší slabinu týmu, nicméně hrozí i odchod Heliose, který má před sebou poslední rok své herní kariéry. Pokud prahne po úspěchu na závěr, tak několik týmů hledá junglera. UPDATE 23.10.: Tým Evil Geniuses sice vznikl původně z Evropanů, nicméně nyní se s týmem loučí poslední z nich, sbohem Krepo.

Zbývají nám poslední dva týmy. Jako prozatím jediný známý nováček v LCS se ukáže Team 8. Tady se podobně jako u C9 změny dít nebudou, i když původně hrozily - topař Calitrlolz, který je známý svými neortodoxními picky, nakonec nástup na vysokou o rok odložil. Můžeme se tak těšit na T8 v plné palbě a to i s bratrem bývalého junglera TSM TheOddOneho.

A největší perlička na závěr, s čínským týmem LMQ to nevypadá vůbec růžové. Dle oficiálních informací se někteří s týmem rozloučí. Vasilii hodlá zkusit štěstí jinde, XiaoWeiXiao by měl zůstat a Mor prozatím nemá jisto, Noname s Ackermanem tedy míří zpět domů. Tady se ovšem spekuluje o naprosto nové sestavě, která by se do slotu této čínské organizace měl složit. A také padají jména jako MakNooN či Ganked By Mom, tedy další Korejci!

0

Tohle tedy bylo dosavadní změny a spekulace v Americe. Podobně jako před půl rokem či před začátkem minulé sezóny je toho opravdu hodně, máme se tedy opět na co těšit. A ptáte se, jak je to tady u nás? Evropa je plná spekulací, ale ani těch není prozatím mnoho, takže o těchto změnách si řekneme zase někdy příště.

Zdroj: reddit.com
Štítky: lcs, LCS NA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.