Přejít k hlavnímu obsahu

Základní část jarní sezóny LCS je u konce

31. 3. 2015 | 21:19 League of Legends
Evropská i americká liga League Champinoship Series má za sebou základní část jarní části sezóny, tak se pojďme podívat, jak si týmy vedly.Od začátku sezóny se držely na špici evropské LCS dva týmy - SK Gaming a fnatic. Tyto dva silné celky udržely formu po celou dobu a postupují tak přímo do playoff se skóre 15:3 resp. 13:5. Na třetím místě se objevuje překvapení soutěže H2k Gaming, kdy se po průměrném začátku tým opravdu rozjel a nebýt prohry v posledním týdnu s fnatic, tak jsou i druzí.
Výchozí obrázek

Evropská i americká liga League Champinoship Series má za sebou základní část jarní části sezóny, tak se pojďme podívat, jak si týmy vedly.

Od začátku sezóny se držely na špici evropské LCS dva týmy - SK Gaming a fnatic. Tyto dva silné celky udržely formu po celou dobu a postupují tak přímo do playoff se skóre 15:3 resp. 13:5. Na třetím místě se objevuje překvapení soutěže H2k Gaming, kdy se po průměrném začátku tým opravdu rozjel a nebýt prohry v posledním týdnu s fnatic, tak jsou i druzí.

Společně s těmito třemi se do playoff podívají i Gambit Gaming, Unicorns of Love a Copenhagen Wolves. Ve stručnosti, Gambit byli začátkem sezóny na chvostu, ale díky winstreaku se vyšvihli nahoru, UoL předváděli vyrovnané výkony celou základní část a CW s Freezem se díky těsným výhrám jen tak tak dostali do vyřazovacích bojů o jednu výhru.

Copenhagen Wolves se do playoff dostali na úkor Elements, kteří jsou zklamáním jarní části ligy. I tak se ale EL alespoň "udrželi" v soutěži a mají šanci se dát před létem dohromady. O udržení si zahrají ROCCAT a Giants Gaming, s LCS se pak se skóre 5:14 loučí Meet Your Makers.

LCS EU 2015 Spring Split LCS EU 2015 Spring Split

Pro zvětšení do plného rozlišení na jednotlivé obrázky klikněte. (Zdroj: lolesports.com)

Amerika letos odstartovala ve velkém tempu. Na prvním místě se povětšinu času držel Team SoloMid, který svoji příčku o jednu hru také udržel. Dlouhou dobu TSM ohrožovali CLG, kteří ovšem po pár nepovedených hrách ztratili i druhou pozici, kterou zabrala stálice americké scény Cloud 9. CLG ovšem nebudou rádi, na začátku playoff je čeká Team Liquid.

Team Liquid ze začátku předváděl výborné zápasy, ale jeho forma šla prudce dolů a tým se musel bát o místo ve vyřazovacích bojích, takže šesté místo ještě může být alespoň trochu uspokojivé. Mezi CLG a TL se vecpala dvojice Team Impulse a Gravity - první jmenovaný chytil neuvěřitelnou formu, zatímco Gravity předváděl vyrovnané výkony během celé části.

Za smolaře se dá považovat Team 8. Tento outsider se držel na místech zaručujících playoff, nicméně v posledním týdnu spadl na osudné sedmé místo, alespoň se tak udrží v lize. O své místo se budou muset bát Winterfox a Team Dignitas na osmém resp. devátém místě, naopak Team Coast ligu nadobro opouští s nepříliš krásným skóre 1:17.

LCS NA 2015 Spring Split LCS NA 2015 Spring Split

Pro zvětšení do plného rozlišení na jednotlivé obrázky klikněte. (Zdroj: lolesports.com)

Štítky: lcs, LCS EU, LCS NA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.