Přejít k hlavnímu obsahu

Freeze končí v jarní části sezóny LCS

7. 4. 2015 | 15:41 League of Legends
Po každé základní části se nehraje nic jiného, než vyřazovací fáze. A jinak tomu není ani letos na jaře v evropské i americké LCS.Nejprve se podíváme na čtvrtfinále v Evropě, kde jsme po základní části díky šesté pozici Copenhagen Wolves měli své želízko v ohni díky Aleši 'Freeze' Kněžínkovi. Aleš se svými Vlky se dostal ze základní části na úkor Elements, bohužel se jim v playoff nedařilo. Ačkoli Freeze nezahrál nijak špatně, tak H2k Gaming jsou někde jinde a výsledek 3:0 mluví za vše.
Výchozí obrázek

Po každé základní části se nehraje nic jiného, než vyřazovací fáze. A jinak tomu není ani letos na jaře v evropské i americké LCS.

Nejprve se podíváme na čtvrtfinále v Evropě, kde jsme po základní části díky šesté pozici Copenhagen Wolves měli své želízko v ohni díky Aleši 'Freeze' Kněžínkovi. Aleš se svými Vlky se dostal ze základní části na úkor Elements, bohužel se jim v playoff nedařilo. Ačkoli Freeze nezahrál nijak špatně, tak H2k Gaming jsou někde jinde a výsledek 3:0 mluví za vše.

Druhé evropské čtvrtfinále obstarali Gambit Gaming a Unicorns of Love. Tohle klání už bylo lehce vyrovnanější - první hru zvládli ukořistit Gambit, se stejným pickem ve druhé hře bohužel neuspěli a v dalších hrách už si výhru UoL vzít nenechali. K vítězství dopomohly také velice zajímavé jungle picky, jelikož hráč UoL Kikis vytáhl z rukávu hrdiny jako Udyr a Shaco.

Semifinálový program je v plánu na tento víkend. Přemožitel Freezova týmu H2k Gaming se utká s fnatic a v druhém utkání uvidíme duel prvního týmu po základní části SK Gaming proti Jednorozčům Lásky. I tak ale nutno zmínit, že společně s Elements mají Copenhagen Wolves i Gambit Gaming jasnou účast v další fázi sezóny.

LCS EU 2015 Spring Split LCS NA 2015 Spring Split

Playoff pavouky obou soutěží - evropskou soutěž si rozklikněte vlevo, tu americkou napravo.

Stejně jako v Evropě jsme viděli zajimavé zápasy i v zámoří. V sobotním duelu se CLG utkali s Teamem Liquid a takový "rekt" čekal asi málokdo. Snad kromě Ziona se nikomu z CLG tak nějak nedařilo a přesný opak na druhé straně rozhodl o výsledku 3:0 - výbornou formu ukázal nejen Quas nebo FeniX, ale konečně také korejský šampion Piglet. V semifinále čeká Liquid těžká zkouška v podání Cloud 9, ale s takovým výkonem budou jistě těžkým soupeřem.

V posledním čtvrtfinále se Team Impulse utkal s Gravity. Podobně jako v Evropě u druhého čtvrtfinálového zápasu byl zde totožný průběh - první hru si na své konto urvali hráči týmu Gravity, nicméně Impulse ukázali svoji rostoucí formu a díky vítězství 3:1 se posouvají do semifinále, kde je čeká jednička americké scény - Team SoloMid. Bude se na co dívat!

Štítky: lcs, LCS EU, LCS NA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.