Přejít k hlavnímu obsahu

Intel inovuje koncept počítačů, chytrá řešení budou všude

3. 6. 2015 | 09:43 Všechny hry
Společnost Intel dnes představila produkty a řešení, která přinesou zcela novou uživatelskou zkušenost a podpoří expanzi výpočetní techniky do nových oblastí. Během své úvodní řeči na veletrhu Computex 2015 viceprezident společnosti Intel a generální manažer divize Client Computing Group Kirk Skaugen vyzval tchajwanský ekosystém k vyšší spolupráci a využití příležitosti utvářet budoucnost výpočetní techniky. Novinky z internetu věcí:
Výchozí obrázek

Společnost Intel dnes představila produkty a řešení, která přinesou zcela novou uživatelskou zkušenost a podpoří expanzi výpočetní techniky do nových oblastí. Během své úvodní řeči na veletrhu Computex 2015 viceprezident společnosti Intel a generální manažer divize Client Computing Group Kirk Skaugen vyzval tchajwanský ekosystém k vyšší spolupráci a využití příležitosti utvářet budoucnost výpočetní techniky.

Novinky z internetu věcí:

  • Intel představil expanzi produktové rodiny Intel IoT Gateway. Poslední referenční design gatewaye nabízí rozšířenou volbu hardwaru i softwaru díky procesorovým bránám na Intel Core a Wind River Intelligent Device Platform XT 3 s flexibilními možnostmi dodávky, což umožňuje nízkou vstupní investici. 
  • Intel též rozšířil nabídku operačních systémů pro referenční designy Intel IoT Gateway prostřednictvím dostupnosti Ubuntu Snappy Core from Canonical. To staví na aktuální dostupnosti OS od Microsoftu a Wind River.
  • Speciálně pro řešení IoT, zejména v maloobchodním a lékařském prostředí, představil Intel nové procesory Intel Pentium, Intel Celeron a Intel Atom. Všechny procesory nabízejí nízký termální výkon, jsou upraveny pro IoT a nabízejí sedm let dostupnosti.

Novinky týkající se platformy a uživatelské zkušenosti:

  • Bylo představeno úsporné řešení Intel Unite navržené pro snadnou a intuitivní spolupráci a lepší produktivitu. S mini PC a aplikací Intel Unite na přístrojích lze konferenční místnosti modernizovat a transformovat je v inteligentní a propojené prostory s vyšší úrovní zabezpečení.
  • Thunderbolt 3 učinil největší pokrok od svého uvedení a přichází s jedním portem, kterým lze propojit zařízení podporující tento standard, tedy každý displej a miliardy USB zařízení. Vůbec poprvé tak jediný kabel nabízí čtyřikrát vyšší datovou a dvojnásobnou video propustnost než jiné kabely, přičemž zároveň slouží pro vedení elektrické energie. Tento standard je vynikající pro nová použití jako video ve 4K, dokování přes jediný kabel, externí grafiku a zabudované síťové rozhraní 10GbE. První produkty by se na trhu měly objevit koncem tohoto roku, další pak budou následovat v roce 2016.
  • Pátá generace rodiny Intel Core též obsahuje první desktopový procesor s paticí LGA a integrovanou grafikou Iris Pro, což je nejvýkonnější klientská procesorová grafika a multimediální engine. Nižší termální výkon 65 wattů umožňuje plnohodnotný počítačový výkon v širokém spektru designů, včetně menších a tenčích PC či desktopů typu all-in-one, až dvojnásobně lepší 3D grafiku, o 35% lepší video konverzi a o 20% vyšší výpočetní výkon oproti předchozí generaci procesorů.
  • Intel rovněž představil pátou generaci mobilních procesorů Intel Core pro mobilní zařízení a IoT s integrovanou grafikou Intel Iris Pro. Tyto procesory jsou optimalizované pro hráče a tvůrce obsahu a jsou nejrychlejšími a nejvýkonnějšími procesory. Mají grafiku Intel Iris Pro graphics 6200 a až dvakrát vyšší výpočetní výkon a dvakrát lepší 3D grafiku než současná generace. Tyto procesory jsou ideální pro lékařské aplikace, veřejnou správu a průmyslové IoT, neboť disponují kritickými funkcemi pro IoT včetně podpory pro paměť ECC nebo technologii Intel vPro. Nabízejí dostupnost sedm let.
  • Ke zdůraznění budoucí kompletně bezdrátové zkušenosti práce s počítačem Intel oznámil, že spolupracuje se společností Targus na bezdrátové nabíječce Rezence. Též nedávno Intel oznámil dohodu s čínskou společností Haier, jejímž cílem je přinést bezdrátové nabíjení do čínských restaurací, hotelů, kaváren a letišť ještě v průběhu tohoto roku. Vedle toho bude Intel spolupracovat s členy A4WP jako Foxconn Interconnect, Basecoma výrobci BYD, Primax, přičemž cílem je uvést bezdrátová dobíjecí řešení na trh v průběhu letošního roku.

Novinky z datových center:

  • Intel představil produktovou rodinu Intel Xeon E3-1200 v4. Je to vůbec poprvé, co je řada procesorů Xeon vybavena integrovanou grafikou Intel Iris Pro graphics P6300. Ta je postavena na technologii 14nm a určena pro vizuálně náročné pracovní zátěže v cloudu, například převod HD videa nebo dodávky pro vzdálené pracovní stanice. Produktová rodina nabídne až 1,4krát vyšší výkon při video transkódování a až 1,8krát vyšší grafický výkon oproti předchozí generaci.