Přejít k hlavnímu obsahu

Týden 7 v EU LCS

14. 7. 2015 | 07:40 League of Legends
Přinášíme vám shrnutí událostí v sedmém týdnu evropské LCS. Výsledky zápasů, další odchody hráčů i pohled na to, které týmy by se mohly podívat do playoff a boje o Světový šampionát.
Výchozí obrázek

Přinášíme vám shrnutí událostí v sedmém týdnu evropské LCS. Výsledky zápasů, další odchody hráčů i pohled na to, které týmy by se mohly podívat do playoff a boje o Světový šampionát.

EU LCS Logo

Ačkoliv tento týden přinesl mnoho napínavých zápasů, výsledky nejsou nijak překvapivé. Dvěma týmům se podařilo porazit své soupeře v oba hrací dny. Prvními jsou Unicorns of Love, kteří si poradili s Copenhagen Wolves a Elements, druhým týmem jsou pak fenomenální Fnatic, na které nestačili ani Xpeke se svými Origen, ani nyní třetí tým tabulky, H2K. Naopak jediným celkem, který tento týden vůbec nezvládl byli Copenhagen Wolves, kteří jsou po Dentistově aféře a odchodu tří svých hráčů zřejmě úplně na dně.

Tým Fnatic zůstává v čele tabulky s novou trofejí. I přes nepodařený start zápasu proti H2K se nejlepšímu evropskému celku podařilo hru otočit, čímž vyrovnal rekord dosud nejvyššího dosaženého počtu výher v řadě, který do tohoto týdne držel americký tým TSM. V druhý hrací den nastoupil výběr Fnatic proti Xpekeho Origenu. I přes dva ztracené inhibitory a Xpekeho závěrečný backdoor dokázali Fnatic opět vyhrát a získat tak toto prvenství v počtu vítězství v řadě pro sebe.

Mateusz "Kikis" Szkudlarek odchází z týmu Unicorns of Love. Jungler úspěšného týmu, se kterým se z challengeru probojoval až do nejvyšší evropské soutěže to oznámil na svém facebooku. Jeho rozhodnutí odejít prý ovlivnila hlavně špatná komunikace v týmu. S kariérou ale podle svých slov končit nechce, naopak prý bude dále tvrdě trénovat, protože chce dál hrát v LCS, i když zvažuje přechod na jinou pozici. Fanoušci spekulují o jeho možném přestupu do Ameriky, konkrétně k týmu Cloud 9, který se momentálně potýká s výkonnostními problémy.

Ačkoliv se to při pohledu zejména na spodní část tabulky zdá nemožné, všechny týmy v EU LCS mají teoretickou šanci dostat se do playoff, a tudíž i na Worlds. Do konce základní části zbývají ještě dva týdny s celkem čtyřmi zápasy pro každý tým, což je dost času, aby se pořadí tabulky ještě pořádně promíchalo. Už teď je ale jisté, že se do playoff podívají Fnatic a Origen a to i v případě, že prohrají všechny zbývající zápasy. Kdo se ale bude účastnit Relegations není stále jisté, protože na tři sestupová umístění se při dostatečném zhoršení výkonu stále může podívat posledních šest týmů tabulky. Už teď se ale zdá téměř jasné, že tým Copenhagen Wolves se boji o udržení bohužel nevyhne.