Přejít k hlavnímu obsahu

IEM gamescom s netradičním formátem

29. 7. 2015 | 12:16 Counter-Strike 2
V německém Kolíně nad Rýnem se 5. - 8. srpna odehraje druhá zastávka jubilejního IEM X, které po třech sezónách opět přinese Counter-Strike jako hlavní hru, v průběhu herního festivalu Gamescom.Akce již s desetiletou tradicí v posledních třech sezónách (VII - IX) opustila Counter-Strike, protože podle ESL nejnovější iterace hry, Global Offensive, nevyhovovala podmínkám k přijetí mezi hlavní hry Intel Extreme Masters.
Výchozí obrázek

V německém Kolíně nad Rýnem se 5. - 8. srpna odehraje druhá zastávka jubilejního IEM X, které po třech sezónách opět přinese Counter-Strike jako hlavní hru, v průběhu herního festivalu Gamescom.

Akce již s desetiletou tradicí v posledních třech sezónách (VII - IX) opustila Counter-Strike, protože podle ESL nejnovější iterace hry, Global Offensive, nevyhovovala podmínkám k přijetí mezi hlavní hry Intel Extreme Masters.

Dnes však vidíme kvalifikace i turnaje z celého světa, na nadcházející ESL One Cologne o pouhé dva týdny později po Gamescomu, a Counter-Strike se po třech letech vrátí na jednu z největších a nejtradičnějších akcí světa, Intel Extreme Masters, pro jeho desátou sezónu.


Premiéra nové sestavy EnVyUs s dvojicí KennyS-apEX proběhne na IEM Gamescom (foto: HLTV.org)

První zastávkou CS:GO bude právě Gamescom, jehož se bude účastnit šest týmů, protože se však turnaj koná pouhé dva týdny před "majorem" v Kolíně, většina nejlepších týmů odmítla účast.

Kromě toho se ESL rozhodlo uvést opravdu překvapující formát, kde bude každý tým mít na začátku čtyři životy. Za každou prohru život ztrácí a navíc se výherce předchozího zápasu může rozhodnout, které dva týmy se potkají příště, a taktizovat tak na další úrovni.

Hraje se dokud nezbyde poslední tým s životy, uvidíme tedy alespoň 20 zápasů, než turnaj nalezne výherce. Týmy si k tomu nevybírají mapu sami, v celém turnaji se bude rozhodovat o nadcházející mapě skrz komunitní hlasování.

{#Dánsko} TSM{#Francie} EnVyUs
{#Austrálie} Renegades{#Spojené státy americké} CLG
{#Dánsko} SK{#Německo} mousesports

Podle posledních informací daný formát však neuvidíme i v příštích zastávkách, mezi které bude patřit alespoň IEM San José a finále v Katowicích, a tento turnaj slouží jako oslava návratu Counter-Strike do IEM a rozcvička před majorem opět v Kolíně.