Přejít k hlavnímu obsahu

První beta víkend Guild Wars 2: Heart of Thorns začne 7. srpna

6. 8. 2015 | 08:43
Společnosti NCSOFT a ArenaNet, vydavatel a vývojář světově úspěšné značky Guild Wars, v těchto dnech oznámily, že první veřejně přístupná beta Guild Wars 2: Heart of Thorns bude představena na herním veletrhu Gamescom, načež bude celosvětově spuštěn první oficiální beta víkend pro hráče, kteří si hru předplatili.
Výchozí obrázek

Společnosti NCSOFT a ArenaNet, vydavatel a vývojář světově úspěšné značky Guild Wars, v těchto dnech oznámily, že první veřejně přístupná beta Guild Wars 2: Heart of Thorns bude představena na herním veletrhu Gamescom, načež bude celosvětově spuštěn první oficiální beta víkend pro hráče, kteří si hru předplatili. Studio bude vůbec poprvé ukazovat demo s částí obsahu, který bude hratelný během betatestu, a to od prvního veřejnosti přístupného dne veletrhu (středa 5. srpna) až do konce v neděli 9. srpna. ArenaNet se na Gamescomu spojí s Twitchem a nabídne k dispozici demo stanice všem návštěvníkům i u stánku Twitche (hala 9, stánek A-060).

Během víkendu si hráči z celého světa, kteří si zakoupili Guild Wars 2: Heart of Thorns, budou moct zahrát veškerý obsah betatestu na svých stávajících účtech Guild Wars 2, a to od pátku 7. srpna 9:00 SELČ až do pondělí 10. srpna 9:00 SELČ. Společnost ArenaNet oznámila přístup do beta víkendů jako jeden z bonusů pro všechny, kteří si předplatí nadcházející datadisk Guild Wars 2: Heart of Thorns. V tomto prvním testu budou mít hráči šanci prožít první příběhové instance v nové oblasti datadisku Heart of Maguuma Jungle a také si zkusit hru za navrátilce (revenant), zcela novou profesi s útoky a schopnostmi, které čerpají svou moc z legend značky Guild Wars. Budou mezi prvními, kteří vyzkouší nové elitní specializace, jež představí nové zbraně a schopnosti pro každé povolání ve hře. Také budou moct vyzkoušet nový systém mistrovství neboli nový systém postupu, který nahrazuje lineární získávání úrovní a dává hráčům na výběr z nových schopností, dovedností a odměn.

ArenaNet hráčům umožní uložit si svůj postup v testu a přenést jej do budoucích bet Guild Wars 2: Heart of Thorns, takže budou mít šanci na vlastní kůži zažít, jak rozvoj postavy a získávání nových schopností v datadisku funguje. Ředitel herního vývoje v ArenaNet Colin Johanson v dnešním příspěvku na blogu podrobněji rozepisuje, co mohou hráči od nadcházejícího beta víkendu čekat a na co se mohou těšit návštěvníci Gamescomu.

Kromě představení bety mají fanoušci Guild Wars 2, kteří se zúčastní Gamescomu, ještě pár důvodů, proč se na show těšit. Vůbec poprvé zamíří světová série turnajů Guild Wars 2 World Tournament Series (WTS) do Evropy, kde se bude ve spolupráci s ESL odehrávat naživo na veletrhu v sobotu 8. srpna u stánku ESL (hala 9.1, stánek B-060). Na scénu se vrátí současný šampion, domácí evropský tým Orange Logo, poté, co na WTS-Boston v březnu získal titul a lví podíl z peněžní výhry 50 000 dolarů. V Kolíně bude obhajovat svou korunu proti těm nejlepším soupeřům. Aby Orange Logo vůbec poprvé vyhráli turnaj WTS v řadě za sebou, budou muset porazit The Abjured ze Severní Ameriky, kteří se v Bostonu umístili na druhém místě, The Civilized Gentlmen z Evropy, kteří skončili druzí na WTS-Beijing, a superskupinu GLHF z Číny, která má na soupisce soutěžící z předchozích WTS. ArenaNet bude streamovat WTS-Cologne, přičemž akci budou naživo komentovat Jebro a Kaelaris spolu s analytiky Wafflewrath, ChroNick a Sputti, a to od 10:00 SELČ na oficiálním kanále Guild Wars 2 na Twitchi.

ArenaNet bude také živě streamovat herní dema a zvláštní program ze stánku Twitche. Dema těch šťastných návštěvníků, kteří si zahrají Guild Wars 2: Heart of Thorns na speciálně vybavených streamovacích PC na stánku Twitche (kompletně i s kamerami zaměřenými na tvář), budou živě streamovaná do celého světa. Součástí denně filmovaného programu na stánku budou vývojáři z ArenaNet a zvláštní hosté z komunity Guild Wars 2. Mezi hlavní body programu patří i segment, který odkryje „srdce“ Guild Wars 2: Heart of Thorns s Crystin Cox, hlavní designérkou hry, a kulatým stolem německé komunity složeným z oblíbených streamerů Guild Wars 2 na Twitchi. ArenaNet bude živě streamovat z Gamescomu každý den během otevíracích hodin na oficiálním kanále Guild Wars 2 na Twitchi.

Kompletní rozvrh živého streamu programu a dalších aktivit na Gamescomu najdete na webové stránce ArenaNet na Gamescomu 2015.

Podrobnosti o bonusech pre-purchase verze Guild Wars 2: Heart of Thorns včetně přístupu do beta víkendů a bonusů pro edice Standard, Deluxe a Ultimate najdete na adrese http://buy.guildwars2.com/.

Krabicovou verzi Guild Wars 2: Heart of Thorns pre-purchase Standard Edition, kterou v České republice a na Slovensku vydává společnost Comgad, si můžete zakoupit u všech dobrých českých a slovenských prodejců nebo objednat zde.