Přejít k hlavnímu obsahu

Intel představil PC platformu pro herní nadšence

6. 8. 2015 | 08:54 Všechny hry
Gamescom v Kolíně nad Rýnem navštíví přes 300 000 návštěvníků a právě zde společnost Intel tento týden představí nové platformy desktopů pro herní nadšence.
Výchozí obrázek

Gamescom v Kolíně nad Rýnem navštíví přes 300 000 návštěvníků a právě zde společnost Intel tento týden představí nové platformy desktopů pro herní nadšence.

Stolní PC zůstává platformou číslo jedna pro počítačové hry z hlediska objemu, příjmů i růstové perspektivy a Intel bere tento segment vážně. Takový velký veletrh je skvělou příležitostí představit nově dostupné odemčené procesory pro stolní počítače Intel Core i7-6700K a Intel Core i5-6600K, stejně jako podporu čipové sady Intel Z170. Tyto produkty pokládají základ šesté generaci rodiny procesorů Intel Core a chipsetu Intel 100 Series, které budou představeny v průběhu roku.

Nové produkty jsou zacíleny zejména na hráče a overclockery. Na veletrhu jsou vystaveny a Intel zároveň uspořádal soutěž v úpravách, kde je možné vidět, co všechno s platformou desktopu dokáží kreativní jedinci. Vůbec poprvé teď mainstreamový desktop nabízí kompletní podporu pro DDR4 paměť, vrací se plnohodnotný bace-clock pro ladění CPU a platformy nabízejí základní frekvenci až 4.0 GHz a čtyři jádra, takže na veletrhu je rozhodně na co se dívat.

Pozadu nezůstali ani partneři společnosti Intel, kteří představili systémy postavené na nové platformě. Asrock, Asus, EVGA, Gigabyte a MSI nabídly funkčně bohaté základní desky zaměřené speciálně na herní segment a úžasné kompletní systémy pak ukázaly firmy jako Alienware, Acer, ALTERNATE, Asus, HP, SCAN, Tones a další.

Na veletrhu byly též představeny další technologie, například nový Thunderbolt 3 a nejnovější SSD disky Intel Solid-State Drives nabízející další nárůst výkonu. Intel zde na Gamescomu představil model s kapacitou 800 GB z řady Intel SSD 750. A nezapomeňme na právě vydané Microsoft Windows 10 s výkonem a funkcemi, který může platformu velmi oživit – PC totiž dostane nové aplikace Microsoft DirectX 12 API a XBox.

Intel rovněž zveřejnil plány nabídnout odemknutý „K“ model procesoru Intel Core šesté generace pro notebooky. Půjde o vůbec první odemčený „K“ model pro přenosné počítače. Více informací již brzy.

Štítky: INTEL, Gamescom