Přejít k hlavnímu obsahu

Týmy a rozpis CS:GO na MČR 2015

29. 10. 2015 | 11:26 Counter-Strike 2
Tento víkend bylo rozhodnuto o finální osmičce týmů, které uvidíme na MČR 2015 v průběhu festivalu IN-JOY na brněnském výstavišti 6. a 7. listopadu. Jaké týmy to jsou, do jakých skupin byly rozděleny, formát a harmonogram Counter-Strike: Global Offensive se dozvíte v následujícím článku.Rozhodlo se až v posledním bodovaném turnaji
Výchozí obrázek

Tento víkend bylo rozhodnuto o finální osmičce týmů, které uvidíme na MČR 2015 v průběhu festivalu IN-JOY na brněnském výstavišti 6. a 7. listopadu. Jaké týmy to jsou, do jakých skupin byly rozděleny, formát a harmonogram Counter-Strike: Global Offensive se dozvíte v následujícím článku.

Rozhodlo se až v posledním bodovaném turnaji

Poslední LAN aktuální sezóny, alespoň co se MČR Klasifikace týká, Y-Games v Bratislavě, značně rozvířila nejen s pozicemi hlavních jmen, ale i s týmy, které měly šanci se na Mistrovství v Brně kvalifikovat.

Překvapení Zero Damage a jejich třetí příčka na Slovensku jim přiřkla sedmé místo v Klasifikaci, které ale ještě museli potvrdit ve finálním boji o poslední dva sloty mezi nimi, eXtatus a NecroRaisers. Ti od sebe před nedělním přesunutým One Night Standem měli po dvou bodech a tedy ještě šlo do tuhého.

Poslední jmenovaní však podlehli hned v prvním kole a tedy bylo rozhodnuto, že eXtatus a Zero Damage uvidíme přespříští víkend v Brně. MČR Klasifikace se tak uzavřela následujícím pořadím:

#Název týmuBody
1. {#Slovenská Republika} eSuba.INTEL374
2. {#Slovenská Republika} nEophyte.FSP252
3. {#Česká Republika} Gunrunners.AOC213
4. {#Česká Republika} Majestic Lions208
5. {#Česká Republika} EERINESS E-BLUE176
6. {#Česká Republika} DARK TIGERS167
7. {#Česká Republika} eXtatus.EIZO152
8. {#Česká Republika} Zero Damage151

 

Skupiny budou ve stylu GSL

Dřívější Mistrovství a vůbec turnaje u nás a na Slovensku obyčejně představovaly klasický Round Robin systém skupin - tedy každý s každým. Výjimkou byla právě bratislavská LAN Y-Games a na MČR tomu bude také tak.

Skupiny totiž budou hrány ve formátu, který téměř bez výjimky vidíme i ve světě, a to převzatý po GSL - každá skupina má vlastní double elimination bracket, z nichž týmy po dvou výhrách postupují do semi-finále.

Pouze první kolo, ve kterém se zatím nerozhodne o postupujícím nebo vypadávajícím, bude hráno na jedné mapě, zbytek skupin a tedy rozhodující zápasy budou hrány na BO3. 


(Rozklikněte pro zvětšení)

 

Harmonogram

Counter-Strike: Global Offensive se na MČR 2015 hraje v pátek a sobotu 6. a 7. listopadu. Pátek přinese všechny skupinové zápasy, zatímco v sobotu se odehrají obě semifinále a grand finále o titul Mistra ČR v nejpopulárnější FPS hře současnosti.

Na pódiu vždy bude vybraný zápas z každého kola skupin (tedy celkem tři zápasy), a stejně tak i jedno ze semifinálových zápasů a samotné grand finále, zatímco paralelní zápasy se odehrají v separátní aréně. Rozvrh turnaje je následující:

* byl změněn druhý zápas, který se odehraje na stage, kvůli časovým možnostem.

Pátek, 6. listopadu
10:00{#Slovenská Republika} eSubavs. {#Česká Republika} Zero DamageBO1A1*
10:00{#Česká Republika} Majestic Lionsvs. {#Česká Republika} EERINESSBO1A2 
10:00{#Slovenská Republika} nEophytevs. {#Česká Republika} eXtatusBO1B1 
10:00{#Česká Republika} Gunrunnersvs. {#Česká Republika} DARK TIGERSBO1B2 
11:30Vítěz A1vs. Vítěz A2BO3A3 *
11:30Poražený A1vs. Poražený A2BO3A4 
11:30Vítěz B1vs. Vítěz B2BO3B3 
11:30Poražený B1vs. Poražený B2BO3B4 
15:00Poražený A3vs. Vítěz A4BO3 
15:00Poražený B3vs. Vítěz B4BO3 *
 
Sobota, 7. listopadu
10:00Semifinále #1BO3 *
10:30Semifinále #2BO3 
15:00Grand FináleBO3  *
      
* - zápas bude odehrán na stage

 

Ke komentáři se vrátí duo Dev1 a Striker

K mikrofonu se na největší akci roku vrátí stálý komentátor, streamer, legenda FU.SK a aktuální kouč nEophyte, Ivan "Dev1" Lazarov, a s ním samozřejmě přijde i jeho obdivuhodný hypem nabitý komentář.

K němu se připojí vaše maličkost a tedy Milan "Striker" Švejda, redaktor PLAYzone.cz a HLTV.org, bývalý hráč a aktuální kouč eXtatus, jako spolukomentátor a analytik. Kromě komentáře se budete moct těšit i na analýzu pod taktovkou Mateje "forji" Kmiťa a Karla "sneix" Pavlici.

Ceny MČR 2015

  1. místo – 50 000 Kč
  2. místo – 20 000 Kč

* Poznámka pro účastníky, aby si s sebou vzali špunty do uší, kvůli zápasům na stage.

Mistrovství České republiky v počítačových hrách je za rohem! Týmům na poslední přípravy zbývají necelé dva týdny - který z nich se stane Mistrem CS:GO pro rok 2015?

Štítky: MČR, MČR 2015