Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2015: Představení týmů

3. 11. 2015 | 20:42 League of Legends
Těsně před uzavřením MČR klasifikace se událo několik změn, nicméně i tyhle změny jsou již minulostí. Pojďme se tak podívat na osmičku týmů, které se o víkendu 6. až 8. listopadu utkají na brněnském výstavišti BVV o prizemoney a zejména titul Mistra České republiky.
Výchozí obrázek

Těsně před uzavřením MČR klasifikace se událo několik změn, nicméně i tyhle změny jsou již minulostí. Pojďme se tak podívat na osmičku týmů, které se o víkendu 6. až 8. listopadu utkají na brněnském výstavišti BVV o prizemoney a zejména titul Mistra České republiky.

MČR 2015 LOL


Skupina A

Dark Tigers

DARK TIGERS

Sestava: EnXer, Jejky, Humanoid, Pivas, sami

Tenhle tým ještě donedávna působil pod organizací Gunrunners. Pod vlajkou této organizace dokázali získat dva tituly - na finále TopGaming lig dokázali porazit ve finále Fraternitas, před 14 dny dokázali zvítězit také na slovenském Y-Games Winter 2015. V současné době se tak dají považovat za největšího konkurenta Fraternitas v boji o titul Mistra ČR.

eSuba.INTEL

eSuba.INTEL

Sestava: Deefix, Rostak, Abitak, Nardeus, Dejv

Za poslední měsíce se eSubě nedařilo ustálil soupisku svého LoL týmu a problémy trvají až doposud. Před MČR opustila tým trojice hráčů Odstranovac, Piipous3k a Baxtrix, nový kapitán Dejv tak měl před MČR těžký úkol se složením týmu. Hlavním tahounem týmu by měl být Tomáš 'Nardeus' Maršálek, který přijede z Turecka týmu pomoci právě pouze na MČR.

Majestic Lions

Majestic Lions

Sestava: Zbynhart, skilet, lakriz, Jesus Crit, Zeussak

Nová česká organizace vznikla v tomto roce se snaží získat jméno na tuzemské scéně a na MČR se tak bude chtít jistě ukázat. Tomu by měl dopomoci právě LoL tým, který si svou účast dokázal vybojovat stálou účastí na PLAYzone nightcupech, které pravidelně vyhrával. Pro tento tým to bude první společná offline akce, takže bude zajímavé sledovat jeho výkony.

OldSchool Prayers

OldSchool Prayers

Sestava: Xeruth, Esito, Bimbo8, Worry, Tarky

Tým pod vedením Worryho je bývalou sekcí nEophyte, ovšem na MČR se kvalifikoval jako jediný tým bez organizace. Tato sestava se dá považovat za outsidera skupiny, který však může překvapit i favority. Do týmu před MČR přišel také Esito obhajující titul z loňského Mistrovství, který získal s týmem eXtatus.

MČR 2015

Skupina B

eXtatus.EIZO

eXtatus.EIZO

Sestava: Necromartin, Thale, zoiren, Špagy, Soap

Organizace eXtatus bude na letošním Mistrovství obhajovat titul, bohužel tato sestava papírově nedosahuje kvalit té, která pod jménem eXtatus hrála na MČR loni. Nicméně díky zkušenostem některých hráčů se nedá ani nová sestava podceňovat a na postup ze skupiny určitě má. K lepším výkonům je jistě potáhne i fakt, že budou hrát na domácím brněnském půdě.

Fraternitas

Fraternitas

Sestava: Cekutka, Piipous3k, Odstranovac, WorstAdc, Denyk

Sestava Fraternitas se dá považovat za horkého favorita na vítězství titulu Mistra ČR. Již tak nabušená sestava nedávno posílila o hráče z eSuby Piipouska a Odstranovace. Ještě bez těchto posil se FTS naposledy zúčastnili finále Topgaming ligy, kde podlehli Dark Tigers. V současnosti jsou nejžhavějším kandidátem naší scény na účast v EU Challenger Series v příští sezóně.

Inside Games

Inside Games. Logitech G

Sestava: Anik, Idiommm, Shiage, Edems, Dreamery

Dlouholetá stálice české scény se na letošním Mistrovství bude se svojí sestavou snažit prolomit své prokletí čtvrtých míst z různých lan akcí. Síla týmu je založena na sehrané botlince, která spolu hraje již dlouhou dobu a svou sehraností dokáže tým často potáhnout. Před MČR se tým rozhodl vyměnit svého junglera, když Idiommm nahradil Kielerana.

eEriness

eEriness.Freshterious

Sestava: Klíště, Cpt Lipánek, Jekylla, Noname, Masy

eEriness jako tým působí na scéně již nějakou dobu, nicméně po vypadnutí na letošním LanCraftu se trojice slovenských hráčů rozhodla po dlouhém působení v týmu ukončit kariéru - MakeIt, Citronec, Slivovica. Sestava v současné podobě je tak složená teprve nedávno a i když nepatří mezi favority na postup ze skupiny, tak s nimi musejí ostatní týmy počítat.

eXtatus MČR

Loňští mistři z eXtatus - obhájit letos může pouze Esito a Denyk (druhý a třetí hráč zleva).

Samotné Mistrovství České republiky v počítačových hrách se uskuteční od pátku 6. do neděle 8. listopadu, na League of Legends se můžete těšit v sobotu a neděli. Více o turnaji naleznete ve druhém článku zde, takže se těšíme na všechny v Brně i na streamu!

Štítky: MČR, MČR 2015
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.