Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2015: Představení týmů

4. 11. 2015 | 18:35 Counter-Strike 2
Do startu finále Mistrovství ČR v počítačových hrách zbývají necelé dva dny a je tedy načase, abychom si představili osmičku týmů, kterou v pavilonu B brněnského výstaviště uvidíme od pátku do soboty 6. - 7. listopadu.
Výchozí obrázek

Do startu finále Mistrovství ČR v počítačových hrách zbývají necelé dva dny a je tedy načase, abychom si představili osmičku týmů, kterou v pavilonu B brněnského výstaviště uvidíme od pátku do soboty 6. - 7. listopadu.

Jak už by mělo být známo z předchozího článku, kde jsme se zaobírali formátem a vůbec kvalifikovanými týmy turnaje, osm týmů bylo rozděleno do dvou skupin. Těmi se budou muset sestavy probojovat v systému převzatém po GSL (double elimination bracket), který můžeme vidět vě většině světových turnajů.

Pojďme si tedy představit obě skupiny a jejich týmy podle toho, kam byly dle jejich umístění po uzavření MČR Klasifikace zařazeni:

Skupina A

eSuba.INTEL

eSuba.INTEL

{#Slovenská Republika} Tomáš "benq1" Masaryk
{#Slovenská Republika} Radoslav "rdO" Tóth
{#Slovenská Republika} Ľuboš "HenkkyG" Ilko
{#Slovenská Republika} Martin "MonttY" Melišek
{#Česká Republika} David "KAPARZO" Lacina

Pokud se můžeme řídit předchozími výsledky, eSuba jde do Mistrovství ve vcelku špatné formě. Po relativně jednoznačné výhře na TopGaming finále téměř před měsícem jeli do Bratislavy na Y-Games jako favoriti, tam však prohráli s jedním z nejnovějších týmů u nás, Fraternitas, a skončili na 4. místě.

Skvadra Tomáše "benq1" Masaryka však má jednu značnou výhodu oproti ostatním - většina sestavy už spolu drží téměř rok a měla by být schopná se z překvapení na Slovensku dostat. Hodně o tom říká i jejich pomsta proti Fraternitas na showmatchi ASUS Extreme Gaming na vrcholu Sněžky. I přes menší zakolísání můžeme počítat s tím, že eSuba jde na Mistrovství alespoň pro bednu - vzhledem ke skupinám dokonce i pro finále.

Majestic Lions

Majestic Lions

{#Slovenská Republika} Peter "uno" Lipowski
{#Slovenská Republika} Martin "giotive" Brumerčík
{#Česká Republika} Karel "fredi" Královec
{#Česká Republika} Jan "BLUEE" Škaloud
{#Česká Republika} David "zerdic" Žeravík

Druhým ze tří favoritů na Mistrovství je čerstvá sestava kolem veterána Petera "uno" Lipowskiho. Oproti eSubě šly jejich výsledky na TopGaming finále a Y-Games přesně opačně - prohra se Cyborg Factory v Praze (většina aktuálních nEophyte) pro ně znamenala 3. místo, zatímco v Bratislavě utržili zlato.

Jejich seed však znamená skupinu s eSubou, se kterými bych je postavil na přibližně stejnou úroveň. Dá se předpokládat, že jejich případná kolize bude nejzajímavějším zápasem skupin, a nedivil bych se, kdybychom viděli re-match i ve finále. Oba bych v aktuální formě posadil nad nEophyte, které pravděpodobně jeden z nich potká v semi-finále.

eEriness

eEriness

{#Česká Republika} Roman "blade" Pilný
{#Česká Republika} Jiří "cabas" Hollý
{#Česká Republika} Sebastian "beastik" Daňo
{#Česká Republika} Jiří "Kozlik" Kozel
{#Slovenská Republika} Denis "DANDY" Štrbák

eEriness naproti tomu patří mezi množství outsiderů na turnaji. Na TopGaming se nedokázali kvalifikovat a na Y-Games potřebovali využít služeb náhradníka, Přemka "huhy" Maliny, a skončili na 9. - 12. místě po nešťastném setkání s nEophyte a okamžitě poté i Fraternitas. 

Nedávná změna snipera v podobě Jiřího "Kozlik" Kozla by měla být obohacením, stále bych tým posadil na třetí místo v jejich skupině. Aby postoupili na úkor jednoho z favoritů, Majestic Lions nebo eSuby, budou potřebovat excelentní výkony na individuálních frontách. 

eEriness

Zero Damage

{#Česká Republika} Tomáš "efron" Pechman
{#Česká Republika} Petr "petras" Funk
{#Česká Republika} Jan "johan" Juráň
{#Česká Republika} Pavel "Notuud" Jahoda
{#Česká Republika} David "Sorfen" Novotný

Posledním týmem skupiny A jsou Zero Damage, další outsider, který však obrovsky překvapil v Bratislavě jejich třetím místem, které mohlo být dokonce lepší, kdyby ve finále Winners Bracketu proti Majestic Lions proměnili značnou výhodu na de_dust2 v mapu navíc.

Pokud jejich sestavu uvidíme v podobné formě jako na Y-Games, můžou Zero Damage dosáhnout alespoň na semi-finále, pokud ne výše. Jejich tým je však natolik nevyzpytatelný a nestabilní, že bychom je v jejich nejhorší formě mohli vidět i na poslední příčce skupiny.

MČR 2015

Skupina B

eEriness

nEophyte

{#Slovenská Republika} Erik "ecko" Koširer
{#Slovenská Republika} David "Frozen" Čerňanský
{#Slovenská Republika} Tomáš "barb1" Hrádek
{#Slovenská Republika} Richard "queztone" Strnátko
{#Česká Republika} Patrik "DEV7L" Stuchlík

Není žádným tajemstvím, že skupina B je na papíře značně slabší, už jen proto, že eSuba a Majestic Lions patří mezi dva ze tří favoritů turnaje. Třetím není nikdo jiný než nEophyte - přestože sestava je vlastně velice mladá, ať už služebně nebo věkově (Frozenovi je pouhých 13 let), rozhodně jim nechybí individuální schopnosti.

Dvojice zajetých hráčů původních nEophyte, barb1 - queztone, má společně s mladou dvojkou DEV7L - Frozen a zkušeným lídrem eckem vcelku zajímavou dynamiku. Do karet jim k tomu hraje fakt, že jsme stejnou sestavu dříve hrát neviděli - na Y-Games hrál svůj poslední turnaj Michal "KETUBOR" Csontoš, a tedy mohou překvapit.

eEriness

Gunrunners.AOC

{#Česká Republika} Ondřej "EYO" Šťastný
{#Česká Republika} Václav "nugget" Zušťák
{#Česká Republika} Martin "nub1um" Lelek
{#Slovenská Republika} Erik "er1k" Koronczi
{#Slovenská Republika} Tomáš "teCkoO" Koširer

První místo skupiny by mělo jednoznačně jít do rukou nEophyte, o druhém se však můžeme bavit donekonečna. Gunrunners nechybí síla v jednotlivcích, pokud se všichni dostaví ve slušné formě, zkušenosti z LAN turnajů jsou na tom hůře.

V posledním měsíci totiž chyběli jak na TopGamingu, tak na Y-Games, a v online turnajích měli obyčejně velmi těsné výsledky s eXtatus. Podle všeho se o druhé místo ve skupině poperou právě tyto dva týmy.

Dark Tigers

DARK TIGERS

{#Česká Republika} Lukáš "luko" Marek
{#Česká Republika} Jakub "Defaultzz" Novák
{#Česká Republika} Tomáš "Tomkeejs" Tomka
{#Česká Republika} David "MelíR" Laube
{#Slovenská Republika} Lukáš "vergiL" Majerik

Ač nerad, musím přiznat, že DARK TIGERS cítím jako největšího outsidera turnaje. Ztráta Jana "SATISH" Brtka, který patřil k hlavním pilířům týmu, jim rozhodně nepřidá na optimismu, přestože jej nahradí zkušený Lukáš "vergiL" Majerik. 

Jediný Slovák týmu však už dříve dokázal, že umí zápasy otočit ve prospěch týmu téměř sám, a jeho nedávný příchod bude pravděpodobně znamenat velice volnou ruku. Pokud se k němu přidá jeden či dva hráči se slušným výkonem, mohli by největší outsideři turnaje skončit v nejlepší čtyřce.

eXtatus.EIZO

eXtatus.EIZO

{#Česká Republika} Adam "Neci" Zoula
{#Česká Republika} Michal "Bordel" Weiss
{#Česká Republika} Robert "Jalu" Jalůvka
{#Česká Republika} Martin "iNvis" Hubáček
{#Česká Republika} Filip "file" Machulda

A to nejlepší na závěr - no, co si budeme nalhávat. eXtatus rozhodně také patří k outsiderům, přes překvapivě dobrý výkon nováčka Filipa "file" Machuldy skončili eXtatus na čtvrtém místě pražského TopGaming finále druhé sezóny, a 7. - 8. místo na Y-Games rozhodně nepřidává na egu.

Přesto však je na eXtatus hodně potenciálních pozitiv. Pokud se dvojice nováčků iNvis - file shodne s veterány a Adam "Neci" Zoula uchopí věci do vlastních rukou, jako jsme mohli vidět již na několika CS:GO LAN turnajích, eXtatus mají šanci hladce projít skupinou. Proti Gunrunners však očekávám tuhý boj o druhé místo ve skupině, a možná i problémy s DARK TIGERS, pod podmínkou, že individuální hráči temných tygrů přijdou v dobré formě.

 

Samotný vrchol scény již dlouho nebyl takto vyrovnaný - převážně kvůli předchozí dominanci nEophyte - můžeme se těšit na velmi vyrovnané Mistrovství, které se koná od 6. - 7. listopadu v průběhu festivalu IN-JOY v brněnském výstavišti!

Štítky: MČR, MČR 2015