Přejít k hlavnímu obsahu

Anketa týmů: Jak se připravují na MČR?

4. 11. 2015 | 20:29 Counter-Strike 2
MČR v počítačových hrách neklepe na dveře, ale již přímo „bouchá“, a tak jsme pro vás připravili tradiční „zpověď“ týmů před nadcházející akcí roku a vyvrcholením samotné progamingové sezóny v tuzemsku. Stejně tak, jako tomu bylo před začátkem LanCraftu, i nyní jsme zjišťovali, jaké týmy mají očekávání a jak se vůbec na samotný turnaj v Brně připravují.
Výchozí obrázek

MČR v počítačových hrách neklepe na dveře, ale již přímo „bouchá“, a tak jsme pro vás připravili tradiční „zpověď“ týmů před nadcházející akcí roku a vyvrcholením samotné progamingové sezóny v tuzemsku. Stejně tak, jako tomu bylo před začátkem LanCraftu, i nyní jsme zjišťovali, jaké týmy mají očekávání a jak se vůbec na samotný turnaj v Brně připravují.

PLAYzone MČR tričko

Anketu jsme sestavovali vesměs s vedoucími uskupení, což se nám povedlo téměř u všech. Kde případně nereagovalo vedení, oslovili jsme kapitány nebo hráče sestavy. Téměř pár minut před samotným zveřejněním ankety se nám podařilo zurgorvat i vyjádření ze strany předního celku nEophyte. V článku tedy naleznete vyjádření od všech týmů CS:GO turnaje v rámci MČR pořádaným portálem PLAYzone.cz. 

Organizace odpovídaly na otázku: "Jak se vaše týmy připravují na nadcházející mistrovství v počítačových hrách a jaké jsou jejich očekávání, stejně tak očekávání organizace?"

eSuba
MČR je pro nás klíčová událost roku a proto se na ni naši hráči vždy pečlivě připravují.
Jsme rádi, že máme opět zastoupení ve všech hrách a můžeme tak v každém turnaji fandit našemu zástupci. Příprava probíhá intenzivně zcela v režii jednotlivých týmů. Škoda jen situace okolo LoL týmu, ale věříme, že i taková situace naše hráče namotivuje k co nejlepším výkonům. Těšíme se, na návrat do Brna, kde MČR začínalo a hlavně se těšíme na setkání s fanoušky, kteří nás, jak doufáme, poženou vstříc vítězstvím. Určitě očekáváme zlepšení naší loňské bilance, kdy se nám nepodařilo ukořistit žádný z titulů. Tak snad to letos zlomíme v co největším počtu!

- Karel "Pigi" Potužník

DARK TIGERS
Připravovali jsme se více než měsíc před MČR, ovšem ban našeho klíčového hráče Satishe přípravu zkomplikoval, a tak nezbylo než celou přípravu úplně změnit a dohnat do MČR co se dá. Tento víkend jsme měli bootcamp a já musím poděkovat hostovi vergiLovi za ochotu udělat pro nás maximum, kdy pár dní před boocampem byl ochotný přijet a potrénovat. Poslední 4 dny hodláme využít každé volné chvíle a sehrát se jak nejlépe to půjde, přeci jen nový hráč má jiný styl hraní než jsme byli zvyklí od Satishe, takže musíme makat naplno ještě těsně před MČR.

- Vedení organizace

EERINESS
Naše organizace se na nadcházející mistrovství připravuje již řadu týdnů, stejně tak hráči pilně trénují. Je to jedna z největších akcí, která se u nás koná. Být Mistrem je cílem řady hráčů a mít Mistra v týmu je cíl řady manažerů. Konkurence je velká, na finále se dostali nejlepší z nejlepších, kde každý může porazit každého. Určitě se tedy všichni těšíme na atmosféru brněnského výstaviště, na diváky, na známé tváře z konkurence, se kterou sice válčíme na serverech, ale respektujeme ji a věříme, že ona nás. Protože tak by to mělo být. V naší republice je stále třeba se ukazovat v tom lepším světle, jelikož existuje celá řada lidí, která tuto oblast sportu (ano sportu, v současnosti, kdy po celém světě e-sport plní stadiony, je třeba věci nazývat správnými jmény) neuznává a brojí proti ní. MČR je jedna z možností, kde se jako komunita můžeme ukázat a náš tým velmi děkuje, že lidi z PLAYzone tuto akci pořádají. Očekáváme plný sál lidí, napínavé souboje, které se rozhodují až v několikátém prodloužení, a výbornou show na parádním podiu. Takže uvidíme se v Brně!

- Vedení organizace

eXtatus
Připravujeme se jak to práce a škola dovolí. Očekávání jsou samozřejmě postoupit ze skupiny a nejlépe někoho překvapit v semifinále. I když na první pohled máme nejlehčí skupinu, tak to chce nic nepodcenit. Hlavní je si dobře zahrát. Od akce nevím co očekávat, měla by to být vrcholová akce tzn. the best there is, tak uvidíme jestli splní očekávání. Distribuce prizemoney pro top2 už je bohužel první mínus tak uvidíme jaký bude průběh.

- Vedení organizace

Gunrunners
Ahojte, naša príprava bola viac-menej individuálna, nakoľko bolo zlé obdobie v teame kedy sa musel každý venovať svojím veciam. Ale určite by som náš team nepodcenil aj napriek tomu, že si všetci myslia, že sme online. Keďže s chalanmi už hráme nejaký ten piatoček a máme spolu už niečo odohrané, tak si myslím, že nám to bude stačiť. V turnaji sa vidím v samotnom grandfinále, ktoré by sme mohli aj vyhrať ak nám to bude všetkým padať tak ako má. Myslím si, že práve my budeme ten čierny kôň turnaja. 

Tomáš „teCkoO“ Koširer – hráč

Příprava z pohledu organizace je jako na každou akci, kterou navštívíme. Vše začíná komunikací s hráči, které se snažíme motivovat, aby podali co nejlepší výsledky. Zajistíme ubytování, vyřešíme dopravení na akci, týmové oblečení a další potřebné věci jako novinka na webových stránkách, propagace na sociální síti a samozřejmě reportáž pro naše fanoušky a partnery.
Konec roku je stěžejní pro každý tým, a pokud je to možné, snažíme se pozvat také naše partnery, aby viděli naše hráče přímo v akci. Každá akce zabere mnoho času a příprav, MČR obzvlášť, ale je to potřeba. Na letošní finále MČR se těšíme a věříme v úspěch! Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu. 

Tomáš „Tomiq4n“ Secký, majitel organizace

Majestic Lions
Na nadcházející MČR se samozřejmě všichni připravujeme jak to jen jde, ale musíme brát v potaz inviduální časové možnosti. Někteří naši hráči chodí do práce, takže jsou tím časem celkem limitováni a tak hrajeme většinou jen po večerech. Poslední týden ale probíhala příprava každý den, snažili jsme se ještě více sehrát a připravit nějak taktiky, přece jen je to MČR a chceme se ukázat co nejlépe, ale uvidíme ještě jak se vyspíme a jak nám to bude padat. Co se týče mých očekávání, všichni kdo tam jedou, by samozřejmě chtěli vyhrát, na druhou stranu já to beru celkem s nadhledem a budu rád za top3. Snad se nám zadaří, nezklameme fanoušky a bude se na co koukat.

- Marek "SkyHeave" Stejskal, PR

Zero Damage
Tak příprava klasická, 8-10 hodin denně tráví většina týmu v práci, potom vlítneme do tepláků, nazujeme papuče a jdeme hrát Rocket League nebo kouknem na ordinaci. Po celkem úspěšném Y-Games jsme si dali 2 týdny pauzu a toto pondělí jsme plní elánu přetrpěli první prohru v ASUS lize. Ale jak jistě víte, naše rozjezdy jsou pomalejší než efronovo kolečkové křeslo, takže na MČR bychom měli pár bodů uhrát. Za úspěch budeme považovat postup ze skupiny smrti s následným vítězstvím celého turnaje. Za největší překážku při cestě do finále nebudeme paradoxně považovat odpor našich soupeřů, leč nařízenou prohibici.

- Petr "petras" Funk, hráč

nEophyte
Dobrý deň, sekcia alebo celkovo Team neophyte.FSP trénuje skoro celý mesiac, každý deň okrem piatkov a sobôt. Myslím si, že sa ako celok pripravujeme veľmi dobre a taktiež sa snažíme trénovať aj po indviduálnej stránke každý deň, keď sa dá. Keďže sme team asi s najväčším menom, tak určite ideme Top1 i keď sa naša zostava pomerne zmenila, tak si stále veríme natoľko, aby sme boli top1 team na Slovensko-Českej scéne.
Dúfam, že nesklameme fanúšikov a hlavne seba. Ostatným by som už len poprial veľa šťastia, nech sa je načo pozerať a taktiež by som chcel poďakovať našim partnerom Dxracer, FSP, Xcore a ostatným GL@HF.

- Richard "queztone" Strnátko, hráč

A co vy? Jak se připravujete jako fanoušci nebo návštěvníci na blížící se akci roku, kde nastane vyvrcholení celoročního snažení? A kterému z týmů fandíte a který naopak podle vás má největší šanci na úspěch? A samozřejmě nezapomeňte vyjádřit svojí podporu týmům v anketě pod článkem. Budeme se na vás i s týmy těšit v Brně! 

Štítky: MČR, MČR 2015