Přejít k hlavnímu obsahu

Ohlédnutí za letošním BlizzConem

15. 11. 2015 | 18:00 Všechny hry
BlizzCon, herní shromáždění zejména, ne však jen, pro fanoušky her od Blizzard Entertainment, se od roku 2005 koná každý rok, a tudíž ani ten letošní nebyl výjimkou. Letos připadl na minulý pátek a sobotu, tedy 6. a 7. listopadu, a stejně jako každý rok nám zde byly prezentovány ty nejžhavější novinky a plány ze světa Blizzard her. Pojďme se tedy společně podívat o čem se v Anaheimu, dejišti této akce, mluvilo.
Výchozí obrázek

BlizzCon, herní shromáždění zejména, ne však jen, pro fanoušky her od Blizzard Entertainment, se od roku 2005 koná každý rok, a tudíž ani ten letošní nebyl výjimkou. Letos připadl na minulý pátek a sobotu, tedy 6. a 7. listopadu, a stejně jako každý rok nám zde byly prezentovány ty nejžhavější novinky a plány ze světa Blizzard her. Pojďme se tedy společně podívat o čem se v Anaheimu, dejišti této akce, mluvilo.

BlizzCon 2015

O dvou trhácích, jmenovitě o novém datadisku k World of Warcraft Legion a posledním větším rozšíření Legacy of the Void ke StarCraft 2, jsem se zde už v předchozích článcích věnoval, dejme tedy prostor i novinkám ostatním. První takovou je nový datadisk jménem The League of Explorers ke strategické karetní hře Hearthstone. V něm by nám měla být dopřána nová vlna singleplayerového dobrodružství, ale dočkáme se i přidání celkem 45 nových karet. Rozšíření se bude skládat z celkem čtyř nových křídel, přičemž první vyšlo již tento čtvrtek 12. listopadu. Celý datadisk vás vyjde na 20 dolarů, jednotlivá křídla pak na dolarů sedm či 700 in-game goldů.

League of Explorers

Pozornosti se též dostalo chystané týmové online střílečce Overwatch. Ta by měla vyjít příští rok na konci jara a nyní po BlizzConu už s jistotou víme, že se jí kromě na PC a Mac dočkáme i na konzole PS4 a Xbox One. Co však bylo poněkud větším překvapením je fakt, že Overwatch nakonec nebude fungovat na systému free-to-play, nýbrž si za ní budeme muset zaplatit. Zda li to byl krok k lepšímu či naopak, ukáže až čas. To, co však víme jistě, jsou ceny: klasická edice vyjde na 40 dolarů, Origins edice s bonusy na 60 dolarů a pro ultra nadšence je zde pak sběratelská edice se soškou za 130 dolarů.

Overwatch

Novinek se též dočkala moba Heroes of the Storm. Nově si budete moci zahrát za tři nové hrdiny, přičemž z nich nejzajímavější dvouhlavý ogr Cho'gall bude prý ovládán dvěmi hráči najednou. Čeká nás též nová, fantasy laděná, mapa s názvem Towers of Doom. Poslední novinkou k této hře je pak nový herní mode Arena. Zde si na začátku vyberete ze tří náhodně nabídnutých hrdinů a pak už šup na bojiště, kde se budete snažit zničit Core druhého týmu, čímž končí kolo. Komu se to jako prvnímu povede dvakrát, ten zápas vyhrává. Za zmíňku též stojí fakt, že všechny bojiště by měly být navrženy takovým způsobem, aby zápasy trvaly co nejkratší čas, narozdíl od klasických Battlegroundů.

Towers of Doom

Bez novinek se neobešlo ani legendární Diablo 3, které by se již brzy mělo dočkat jednoho ze zatím největších patchů vůbec, patche s číslem 2.4. Ten slibuje přidání hned dvou nových oblastí, Eternal Woods a Royal Quarters, a celé nové zóny Greayhollow Island, jež bude zasazena do pátého aktu, přístupna však bude jen v Adventure mode. Dále se můžeme těšit na tzv. set dungeony, tedy jak už vyplývá z názvu, zde půjde o získání jednotlivých částí určitého setu výzbroje, přičemž po získání setu célého pro vás bude otevřen ancient dungeon, kde bude váš nový set patřičně otestován. To však není vše, dočkáme se též Empowered Riftů, které dle mého názoru slouží zejména jako něco, za co utratit ingame goldy, a samozřejmě kupy nových legenderies a dalších menších novinek. Tak jako tak, je dobré vědět, že Blizzard nenechávají Diablo ležet ladem a dále o něj s láskou pečují.

Greyhollow Island

Jako třešničku na dortu bych pak rád zmínil vydání traileru na chystaný celovečerní film ze světa Warcraft, jež vypadá při nejmenším zajímavě. Filmu samotného by jsme se pak měli dočkat v červnu 2016. BlizzCon jako takový se dle mého názoru Blizzardu opravdu povedl, je vskutku na co se těšit a nezbývá doufat, že vše bude vypadat aspoň z poloviny tak dobře, jako minulý týden v Anaheimu.

Warcraft film  

Zdroj: battle.net
Štítky: BlizzCon, Blizzard