Přejít k hlavnímu obsahu

Americká liga vítá superteam plný Korejců

16. 11. 2015 | 14:26 League of Legends
Už je to nějaký den, co skončila letní část letošní sezóny v americké League Championship Series. I tak ale několik týmů nemá dosud sestavu vůbec pohromadě.NRG Esports, tak zní název týmu, který odprezentoval svoji sestavu právě dnes. Že vám tohle jméno nic neříká? Není se čemu divit, tato organizace vzniká teprve nyní právě za účelem hraní v americké LCS. Za vznikem týmu stojí dvojice spolumajitelů basketbalového týmu Sacramento Kings, takže si jistě můžete domyslet, že tady peníze opravdu chybět nebudou.
Výchozí obrázek

Už je to nějaký den, co skončila letní část letošní sezóny v americké League Championship Series. I tak ale několik týmů nemá dosud sestavu vůbec pohromadě.

NRG Esports, tak zní název týmu, který odprezentoval svoji sestavu právě dnes. Že vám tohle jméno nic neříká? Není se čemu divit, tato organizace vzniká teprve nyní právě za účelem hraní v americké LCS. Za vznikem týmu stojí dvojice spolumajitelů basketbalového týmu Sacramento Kings, takže si jistě můžete domyslet, že tady peníze opravdu chybět nebudou.

V americké lize si nově složený tým může zahrát díky tomu, že vedení odkoupilo slot od Teamu Coast, jenž se do ligy probojoval teprve nedávno po vítězství v baráži nad Enemy Esports. Z původního složení týmu zůstává pouze jediný hráč a to korejský support Kevin 'KonKwon' Kwon. Ten si navíc určil za svůj hlavní region NA, takže do týmu mohli přijít další dva Korejci.

NRG Esports

Díky dostatku peněz si tým mohl dovolit získat opravdu velká jména. Jedním ze dvou Korejců v sestavě bude světový šampion ze třetí sezóny Jung 'Impact' Eon-yeong, který v minulé sezóně působil v Teamu Impulse. Na pozici midlane se poté z Jižní Koreje stěhuje hráč, o jehož přesunu se spekulovalo již delší dobu. Samozřejmě je řeč o Lee 'GBM' Chang-seok.

Nicméně aby byl tým kompletní, tři jména nestačí. Zbytek týmu již musí být doplněn z domácích hráčů amerického regionu. Oznámení AD carry si NRG Esports nechávají na později, ale jungler byl odhalen již nyní. Za nově složený tým se v lese ukáže Galen 'Moon' Holgate, který se dá považovat za jednoho z nejžádanějších hráčů NA Challenger Series.

Aby to nebylo vše, tak i organizační tým v pozadí je jedno jméno vedle druhého. Generálním manažerem je History Teacher, loni hlavní kouč Team 8, dvojicí trenérů a analystů se stává Charlie a Hermit. První jmenovaný působil dlouhou dobu u Cloud 9, ten druhý zase pomohl Origen dostat se na světovém šampionátu do semifinále. Slušná sestavička, co říkáte?

UPDATE: Několik hodin po oznámení této sestavy se konečně objevila i potvrzená informace o pátém do party. K týmu se jako AD Carry připojí ligou protřelý Johnny 'Altec' Ru, který letos působil v týmech Winterfox a následně Team Gravity.

Neúplná sestava RNG Esports:

{#Korejská republika} Jung 'Impact' Eon-yeong - Top Laner
{#Spojené státy americké} Galen 'Moon' Holgate - Jungler
{#Korejská republika} Lee 'GBM' Chang-seok - Mid Laner
{#Kanada} Johnny 'Altec' Ru - AD Carry
{#Korejská republika} Kevin 'KonKwon' Kwon - Support

Zdroj: nrg.gg
Štítky: LCS NA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.