Přejít k hlavnímu obsahu

AD Carry letošních Mistrů ČR přerušuje kariéru

17. 11. 2015 | 23:54 League of Legends
Dvě velká vyvrcholení letošní sezóny jsou za námi a dají se očekávat menší pohyby mezi domácími týmy. Ke změně budou muset sáhnout i Fraternitas, jelikož jeden z jejich hráčů se rozhodl dát si pauzu s hraním.
Výchozí obrázek

Dvě velká vyvrcholení letošní sezóny jsou za námi a dají se očekávat menší pohyby mezi domácími týmy. Ke změně budou muset sáhnout i Fraternitas, jelikož jeden z jejich hráčů se rozhodl dát si pauzu s hraním.

Fraternitas v posledních dvou týdnech dokázali na dvou velkých českých akcích urvat zlato a bronz. Tým se dá považovat za českou jedničku, k čemuž dopomohlo i dvojnásobné posílení těsně před Mistrovstvím ČR - RusO byl nahrazen Odstranovacem a Gornagal Piipouskem. Nyní však bude muset tým hledat dalšího hráče, jejich AD Carry se rozhodl přerušit svoji kariéru.

Václav 'WorstAdc' Šrajer působil u Fraternitas již nějakou dobu a spolu se supportem Denyk tvořil jeden ze základních kamenů týmu. Šrajer, známý na scéně spíše jako Pišta, uvedl jako hlavní důvody nedostatek času a problémy s internetem. V takových podmínkách by se lecjakému hráči něchtělo hrát. Vzhledem k tomu, že tým má v příště sezóně ambice se kvalifikovat do Challenger Series, tyhle důvody pak zní velice logicky.

Fraternitas

Fraternitas po vyhraném duelu ve finále Mistrovství ČR (WorstAdc druhý zprava).

Uvidíme, jestli to bude pro Šrajera úplný konec kariéry, nebo se někdy v příští sezóně vrátí na scénu. Níže si můžete přečíst celé jeho vyjádření k této situaci.

"Ahoj kamarádi, po delším uvažování jsem se rozhodl ukončit nebo minimálně si dát pauzu od kompetetivního hraní. Jeden z hlavních důvodů jsou moje, už delší dobu trvající, problémy s internetem a dalším důvodem je i fakt, že hraní nemohu věnovat tolik času, kolik bych chtěl, zvášť po novém patchi, kdy je potřeba trénovat mnohem více, protože přišlo spoustu změn. 

Fraternitas se budou začátkem roku pokoušet o účast v Challenger series a protože letos maturuju, neměl bych čas trénovat ještě víc a proto jsem se rozhodl odejít už teď, abych dal organizaci dostatek času najít si nového marksmana.

Nicméně bych chtěl celým Fraternitas poděkovat za zázemí, přístup a především možnost pod nimi hrát a být jejich členem:) V organizaci nadále zůstanu jako streamer."

Momentálně můžeme tedy pouze tipovat, jaký hráč do Fraternitas zamíří. Nabízí se například Baxtrix, ten však z důvodu nedostatku času opustil před MČR eSubu, tudíž se jeho příchod nezná příliš pravděpodobný. Že by se na scéně objevil nějaký nový talent? Vše se dozvíme zřejmě již brzy, jelikož další sezóna RoG Masters je v plném proudu!

Zbylá sestava LoL týmu Fraternitas:

{#Česká Republika} Vladimír 'Cekutka' Mrkáček - Top Laner
{#Česká Republika} Jan 'Piipous3k' Pipota - Jungler
{#Slovenská Republika} Michal 'Odstranovac' Duchoň - Mid Laner
{#Česká Republika} Petr 'Denyk' Haramach - Support

Štítky: Fraternitas
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.