Přejít k hlavnímu obsahu

LCS: Pokračování evropské ligy dle kouče IG

10. 3. 2016 | 16:23 League of Legends
Výchozí obrázek

LCS EU

LCS EU - aktuální pořadí
# Název týmuV P
1. {#Evropská unie} G2 Esports133

{#Evropská unie} H2k-Gaming133
3.{#Evropská unie} Team Vitality124
4.{#Evropská unie} Fnatic9 7

{#Evropská unie} Origen97

{#Evropská unie} Unicorns of Love97
7.{#Evropská unie} Elements511

{#Dánsko} Splyce511
9.{#Evropská unie} Team ROCCAT313
10.{#Evropská unie} Giants Gaming214

Před sebou máme sedmý týden evropské odnože League Championship Series a my jsme si pro následující dva herní dny pro vás připravili specialitu. Pozvali jsme si kouče týmu na aktuálním 1. místě PLAYzone Ligy I Radka "Zami" Ševce, aby k nadcházejícím zápasům řekl pár slov. Vyslechněte si tak jeho predikce a tipy pro následující zápasy číslo #15 a #16.

IG Zami

Fnatic {#Evropská unie}

1:0

{#Evropská unie} GIANTS Gaming

Po IEM očekávám, že se Fnatic vrátí s lepšími výsledky než v předchozích týdnech. Giants ale nebudou jednoduchým soupeřem po drastické změně v sestavě a příchodu dvou korejských hráčů. Nejzajímavějším match-upem bude duel Korejců Spirita proti Wisdomovi.

H2k-Gaming {#Evropská unie}

1:0

{#Evropská unie} Team ROCCAT

Už podle umístění v tabulce lze předpokládat, že H2K si s Roccat poradí. Každopádně tým Roccat po příchodu Noxiaka předvedl lepší výkony. Nejzajímavější match-up bude podle mě na midu mezi Ryu a Betsym, Betsy předvádí v této sezóně zatím nejlepší výkony z celého týmu.

Unicorns of Love {#Evropská unie}

0:1

{#Evropská unie} Origen

Pro mě jeden z nejzajímavějších duelů celého víkendu a to z jednoho důvodu - xPeke je uveden na soupisce jako midlaner pro Origen. Po nepovedeném IEM to Origen nebudou mít lehké, nicméně Unicorn of Love se stále vypořádávají se změnami na pozici junglera.

Team Vitality {#Evropská unie}

0:1

{#Evropská unie} G2 Esports

Nejatraktivnější zápas celého víkendu. Oba týmy jsou společně na 1. místě se skóre 11-3. Oba týmy chtějí postoupit ze základní části přímo do semifinále play-off a proto bude tento duel pro oba týmy opravdu důležitý. Při prvním setkání těchto dvou týmů vyhráli Vitality a ty bych pasoval do role favorita i dnes. Vitality dlouhodobě předvádí stabilnější výsledky a myslím si, že špatnou early game, kterou G2 v posledních týdnech předváděli, potrestají.

Elements {#Evropská unie}

0:1

{#Dánsko} Splyce

Zápas mezi dvěma týmy z dolní čtyřky bude hodně důležitý pro oba. Ten, komu se nepodaří vyhrát, bude o krok blíže k promotion turnaji, který se odehrává na konci splitu. Mým tipem na vítěze je tým Elements, pokud si pohlídají midlanera týmu Splyce.

G2 Esports {#Evropská unie}

1:0

{#Evropská unie} GIANTS Gaming

G2 by si měli jedoduše poradit s Giants, kteří v nové sestavě trénují teprve kolem dvou týdnů a myslím si, že to na tým z předních pozic evropské LCS nebude stačit. Nejzajímavější match up v této hře bude podle mě Trick proti Wisdomovi, tedy duel dvou korejských lesapánů.

Elements {#Evropská unie}

1:0

{#Evropská unie} Unicorns of Love

Myslím si, že Unicorns of Love by si s  Elements měli jednoduše poradit. Elements se ale rozhodně nedají zadarmo, jelikož promotion turnaj se blíží a každá výhra se počítá!

Fnatic {#Evropská unie}

0:1

{#Evropská unie} Team Vitality

Vitality dlouhodobě podávají lepší výsledky v LCS, nicméně na nedávném Intel Extreme Masters v Katowicích Fnatic předvedli opravdu sympatické výkony a nebudou pro Vitality lehkým soupeřem. Mohla by to být těsná hra, ale můj tip na vítěze je Team Vitality.

Splyce {#Dánsko}

0:1

{#Evropská unie} H2k-Gaming

Pokud se chtějí H2K udržet na pozici, která se rovná přímému postupu do semifinál, tak by si měli poradit s každým soupeřem, který je čeká ve zbytku jarního splitu. Splyce by neměli být výjimkou, už jen díky silné laning fázi a kvalitní macro game by si s nimi měli H2K poradit.

Team ROCCAT {#Evropská unie}

0:1

{#Evropská unie} Origen

Team Roccat je momentálně na 9. pozici a tak je pro ně každá výhra důležitá. Proti Origen to sice nebudou mít jednoduché, ale po nedávných výsledcích Origen to není nic nereálného. Jedním z rozhodujících faktorů bude to, jestli xPeke při absenci PowerOfEvila do týmu Origen přinese synergii, která jim od Worlds chybí.

Štítky: lcs, LCS EU
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.