Přejít k hlavnímu obsahu

LCS NA: Šílený týden plný zahozených her!

14. 3. 2016 | 10:01 League of Legends
Výchozí obrázek

LCS NA

LCS NA - aktuální pořadí
#Jméno týmuVP
1.{#Spojené státy americké} Immortals151
2.{#Spojené státy americké} Cloud 9115

{#Spojené státy americké} Counter Logic Gaming115
4.{#Spojené státy americké} Team SoloMid97
5.{#Spojené státy americké} NRG eSports88

{#Spojené státy americké} Team Liquid88
7.{#Spojené státy americké} Echo Fox610
8.{#Spojené státy americké} Team Impulse511
9.{#Spojené státy americké} Team Dignitas412
10.{#Spojené státy americké} Renegades313

Předposlední týden základní části jarního splitu americké LCS je za námi a pokud by se měl jednoslovně shrnout motiv těchto dvou kol, dalo by se použít jen a jen slovo "throw". Co některé týmy předvedly, nad tím rozum stojí. Dokázali byste si představit, že Dignitas porazí vedoucí tým ligy Immortals? Nejspíše ani oni sami a proto je škoda popisovat, co převedli. Pojďme si tedy krátce shrnout všech deset výsledků uplynulého týdne.

Renegades {#Spojené státy americké}

0:1

{#Spojené státy americké} Cloud 9
Immortals {#Spojené státy americké}1:0{#Spojené státy americké} NRG eSports
CLG {#Spojené státy americké}0:1{#Spojené státy americké} Team Liquid
Team SoloMid {#Spojené státy americké}1:0{#Spojené státy americké} Team Impulse
Echo Fox {#Spojené státy americké}1:0{#Spojené státy americké} dignitas

První polovina sedmého týdna měla jeden velký highlight. Kdo vydržel a nešel spát před poslední hrou, tak nelitoval. Tato předlouhá hra, kdy Froggen dokázal dokonce dostavět full build se skórem 0/0/0 a kde Dignitas měli 8 draků, 4 barony a stejně jim to nestačilo na vítězství. Radovat se mohla po 67 minutách právě Froggenova parta a samotný Dán opět po letech získal do svých rukou rekord v počtu nejvíce zabitých minionů v profesionální hře - 764.

Mimo to jsme byli svědky překvapivé prohry CLG nad Team Liquid, kde hrál největší roli faktor, že se LCS NA začíná adaptovat na jediný playstyle, kterým CLG disponují. Další výsledky příliš překvapivé nejsou a to například Renegades neměli proti C9 vůbec špatně našlápnuto.

Cloud 9 {#Spojené státy americké}

1:0

{#Spojené státy americké} Team Impulse
NRG eSports {#Spojené státy americké}1:0{#Spojené státy americké} Team Liquid
Team SoloMid {#Spojené státy americké}0:1{#Spojené státy americké} Renegades
dignitas {#Spojené státy americké}0:1{#Spojené státy americké} Immortals
Echo Fox {#Spojené státy americké}0:1{#Spojené státy americké} CLG

V osmých vzájemných zápasech jsme málem byli svědky jednoho velkého překvapení. Ano, opět v tom měli prsty hráči dignitas. Po 40 minutách ve hře proti vedoucímu týmu ligy Immortals měli dokonce 10tisícový náskok, nicméně ani to nestačilo. Dignitas tak mohou smutnit a dost možná na tyto dvě ztráty doplatí, 10. místo pořád hrozí.

Naopak Renegades jdou díky novým posilám vzhůru, naprosto jednoznačně si v neděli přišli pro vítězství nad Teamem SoloMid, který na tom není vůbec dobře. Vyzdvihnout se musí také výkon Jensena z Cloud 9, který díky dvěma hrám na Varusovi dotáhl svůj tým jako MVP kola ke dvěma vítězstvím, díky kterým je tento squad na děleném druhém místě v lize.

Štítky: lcs, LCS NA
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.