Přejít k hlavnímu obsahu

CPH Games: HellRaisers triumfují!

26. 3. 2016 | 14:20 Counter-Strike 2
Copenhagen Games je BYOC LAN turnaj, který už funguje několik let v CS:GO, dříve i v CS 1.6 a CS:Source. Hlavní CS:GO turnaj se koná ve dnech 25. a 26. března 2016 v dánském hlavním městě Kodani. Offline kvalifikační turnaj se uskuteční 24. března přímo na místě.
Výchozí obrázek

Copenhagen Games je BYOC LAN turnaj, který už funguje několik let v CS:GO, dříve i v CS 1.6 a CS:Source. Hlavní CS:GO turnaj se koná ve dnech 25. a 26. března 2016 v dánském hlavním městě Kodani. Offline kvalifikační turnaj se uskuteční 24. března přímo na místě.

Update #17: HellRaisers to dokázali! Po velice náročném infernu neponechali nic náhodě a na de_dust2 si došli suverénně pro vítězství! Česko-slovenská sestava v čele s Oskarem, Queztonem, Stykem a Zerem doplňovaných ukrajinským hráčem Angelem dokázali vyzrát nad bulharským celkem E-frag.net 16:5 a mohou tak slavit svůj první velký mezinárodní triumf z velkého turnaje. 


HellRaisers ovládli hlavní turnaj programu Copenhagen Games a slaví 1. místo! 

Update #16: HellRaisers bojují již na druhé mapě. Tu první - Inferno, vyhráli až v prodloužení poměrem 25:23. Momentálně však česko-slovenští hráči sehrávají bitvu  na de_Dust2, která se jim jako mapa v turnaji osvědčila. V době update je skóre 9:2 za terroristy pro HR a vypadá to, že si kráčí pro kýžené prvenství!

HellRaisers

HR vedou po STYKOvo action defuse 14:5 a jsou dva body od prvního místa! 

Update #15: eXtatus bohužel končí v B-turnaji až na třetím místě. Na rozhodující mapě vedli již 15:7, ale ani to nestačilo, spokojit se tak česko-slovenský tým musí s bronzem.

Update #14: Je to tam, HellRaisers jsou pouhý jeden zápas od titulu! I na druhé mapě byl tým okolo česko-slovenského kvarteta silnější než švédský oponent, z čehož na mapě De_Cache vypramenil výsledek 16:10. Nyní tak HR budou čekat na odehrání druhého semifinále.

eXtatus

Update #13: Po první mapě vedou tuzemští zástupci proti soupeři ze Švédska 1:0 na mapy. Odehrávala se mapa de_Dust2, kterou právě hráči v čele s Oskarem "pickovali". Zatímco, co to po změně stran vypadalo ze strany HR bídně, tak nastal nemalý comeback, který za stavu 11:8 otočili hráči ukrajinské organizace na konečných 16:12. Následuje další mapa. 

Update #12: Jdeme do posledního dne bojů v hlavním městě Dánska a jsme rádi, že český a slovenský tým bude u toho! HellRaisers odstartují sobotní program prvním semifinálovým duelem proti švédskému celku Publiclir.se, zápas začne ve 12:00. Druhé semifinále pak o 3 hodiny později, finále je naplánováno na 20:00. V B-turnaji o drobné ceny aktuálně čekají eXtatus na svého soupeře ve finále LB, mají tak jisté umístění v TOP3.

Copenhagen Games 2016
1. koloSemifináleFináleVítěz
bo3bo3bo3 
 
{#Slovenská Republika} HellRaisers2     
  {#Slovenská Republika} HellRaisers2   
{#Dánsko} Preparation1     
    {#Slovenská Republika} HellRaisers2 
{#Dánsko} CPH Wolves0     
  {#Švédsko} Publiclir.se0   
{#Švédsko} Publiclir.se2     
      {#Slovenská Republika} HellRaisers
{#Turecko} Space Soldiers2    Vítěz
  {#Turecko} Space Soldiers0   
{#Dánsko} SK Gaming1     
    {#Bulharsko} E-Frag.net0 
{#Bulharsko} E-Frag.net2     
  {#Bulharsko} E-Frag.net2   
{#Dánsko} Dignitas1     
 

 

Copenhagen Games 2016 - B-tournament
1.KOLO
2.KOLO
FINÁLE WB

GRANDFINÁLE

VÍTĚZ
bo3
bo3
bo3
bo3
 
{#Švédsko} nO_Org






 
vs.{#Švédsko} nO_Org


{#Dánsko} Tricked
 
{#Dánsko} FOXTROT



 


vs.{#Švédsko} nO_Org

 
{#Dánsko} Quantaya


vs.{#World} TBA
vs.{#Dánsko} Quantaya

 
{#Dánsko} SesiBaren



 




vs.{#Švédsko} nO_Org 
{#Česká Republika} eXtatus





 
vs.{#Česká Republika} eXtatus



 
{#Nizozemsko} Fox Stratos



 


vs.{#Česká Republika} eXtatus

 
{#Dánsko} Krydsild





 
vs.{#Dánsko} Krydsild



 
{#Dánsko} WinOut





 
   
1.KOLO
2.KOLO
3.KOLO
FINÁLE LB
VÍTĚZ LB
bo1
bo1
bo1
bo1

 
{#Dánsko} Krydsild
 
{#Česká Republika} eXtatus

 
{#Dánsko} Tricked esport
vs.{#Dánsko} Tricked
  
vs.{#Dánsko} Tricked vs.{#Dánsko} Tricked
{#Dánsko} Eastern Vikings



 
 
 
vs.{#Dánsko} Tricked 



{#Dánsko} Quantaya
  
 
{#Island} seven
vs.{#Island} WarMonkeys 
 
vs.{#Island} WarMonkeys 
 
 
{#Island} WarMonkeys 
 
 
 
 
 
 
 
 

Update #11: eXtatus dokráčeli až do finále WB, kde na závěr pátečního programu bojují se švédským celkem "nO_Org". Mimo to už svého soupeře znají i HellRaisers - Publiclir.se.

Update #10: Mimo to bojují v druhém turnaji stále ještě eXtatus. V horním pavouku dokázali dojít až do semifinále, kde o jisté umístění v TOP3 bojují s týmem Krydsild.

Update #9: Na druhé mapě bohužel HR podlehli v prodloužení na de_mirage, nicméně na třetí už to napravili a de_cobblestone vyhráli 16:8. Celkový výsledek je tak 2:1 pro HR. V semifinále se utkají s vítězem zápasu CPH Wolves vs. Publiclir.se.

Update #8: HellRaisers první mapu de_dust2 vyhráli přesvědčivě 16:5. Druhá mapa je de_mirage, případná třetí bude de_cobblestone.

Update #7: HR ve čtvrtfinále odehrají zápas proti dánským Preparation v BO3. Zápas budou hrát v 17:30. Tento zápas je velmi důležitý, protože se hraje o postup do semifinále.

Update #6: Zatím HR čekají v playoff hlavního turnaje na svého soupeře, eXtatus se pokouší uhrát výsledek alespoň v B turnaji. Aktuálně jsou ve třetím kole FDE pavouka po výhrách 16:10 a 16:11 nad walkover a Aquiver.RED ve třetím kole, nyní eXtatus čeká zápas s Eastern Viking a dále na ně čeká nizozemský celek Fox Stratos.

Update #5: HellRaisers si poradili na mapě de_cache proti Iwku Gaming poměrem 16:11. V tomto utkání byl k vidění i ace oskara nebo jiné zajímavé momenty, které byly pro oko diváka příjemné. Slovensko-česko-ukrajinský tým tak uvidíme v další fázi turnaje, která se bude hrát dnes v podvečerních hodinách, kdy je na programu čtvrtfinále.

Update #4: HellRaisers začnou první zápasem proti tureckým Space Soldiers, kteří porazili v kvalifikaci mimo jiné i eXtatus. Ve skupině se ještě můžou utkat s týmy RCTIC a Iwku. První zápas budou hrát HellRaisers v pátek od 10:00. V Kodani budou bojovat eXtatus alespoň v B-turnaji, který taktéž začíná v 10 hodin. Jde o turnaj pro týmy, co vypadnou z kvalifikace.

Copenhagen Games 2016 - skupina D
        
 
{#Slovenská Republika} HellRaisers16 {#Slovenská Republika} HellRaisers16 

  1. postupující
D1 | BO1 | 10:00 D3 | BO1 | 12:00 {#Švédsko} Iwku07 {#Slovenská Republika} HellRaisers
{#Turecko} Space Soldiers07 {#Švédsko} Iwku11 

  


 
 D5 | BO1 | 14:00  
{#Finsko} RCTIC07 {#Turecko} Space Soldiers16 
   2. postupující
D2 | BO1 | 10:00 D4 | BO1 | 12:00 {#Turecko} Space Soldiers16 {#Turecko} Space Soldiers
{#Švédsko} Iwku16 {#Finsko} RCTIC06 
   
 
  
 
   

 


Update #3A je rozhodnuto. Po mapě de_cache, kterou ovládli opět hráči z dánského týmu poměrem 16:6, se naděje na postup českému celku eXtatus rozplynuly. eXtatus se tak nepodívají po velice sympatickém výkonu v kvalifikaci do hlavního turnaje, a tak musíme doufat, že dobrou stopu za sebou alespoń zanechají hráči HellRaisers, kteří jako jediní ponesou českou nebo slovenskou vlajku napříč turnajem. Tým WinOut na úkor eXtatusu postupuje výsledkem 2:0 na mapy.  

Update #2: eXtatus podlehli na první mapě de_dust2 svým oponentům WinOut těsně 12:16. Nyní budou tyto dva ambiciózní celky poměřovat síly na mapě de_cache. Pokud eXtatus vyhrají, bude následovat rozhodující mapa de_mirage.

Update #1: eXtatus v prvním kole odehrají zápas bo3 proti WinOut na mapách de_dust2, de_cache a případně de_mirage o postup do TOP16 v kvalifikaci. Zápas se hraje dnes v 18:00.


 

Copenhagen Games 2016 - kvalifikační skupina H
        
 
{#Turecko} Space Soldiers16 {#Turecko} Space Soldiers16 

  1. postupující
H1 | Dust2 | 12:00 H3 | Inferno | 13:30 {#Česká Republika} eXtatus16 {#Turecko} Space Soldiers
{#Dánsko} Telos01 {#Česká Republika} eXtatus03 

  


 
 H5 | Inferno | 15:00  
{#Česká Republika} eXtatus16 {#Dánsko} Telos14 
   2. postupující
H2 | Cobblestone | 12:00 H4 | Cobblestone | 13:30 {#Dánsko} Inside.gg01 {#Česká Republika} eXtatus
{#Dánsko} Inside.gg03 {#Dánsko} Inside.gg16 
   
 
  
 
   

Turnaj se koná pouhých pár dní před majorem MLG Columbus, takže na něm neuvidíme nejlepší týmy světa, ale i tak nebude o kvalitní týmy nouze. Prizepool v hlavním turnaji má hodnotu 30 000 €. Hlavního turnaje se zúčastní celkem 16 týmů. 8 týmů bude pozvaných a doplní je 8 týmů, které vzejdou z kvalifikace. Kromě hlavního CS:GO turnaje bude k vidění i ladies turnaj, kde budou ženské týmy hrát o prizepool v hodnotě sedmi tisíc euro.

Mezi pozvanými týmy je také HellRaisers se třemi slovenskými hráči a jedním českým hráčem. V kvalifikaci navíc bude bojovat tuzemský tým eXtatus, o čem jsme informovali již dříve. Hlavní turnaj se odehraje systémem GSL skupin a playoff. Skupiny budou čtyři po čtyřech týmech. Z každé skupiny postupují dva týmy.

Alternate aTTaX

Že hráče na obrázku nepoznáváte? Není divu, jsou to němečtí Alternate, kteří mají pozvánku do hlavního turnaje. Tuzemská scéna však má eXtatus, a ti přece na turnaje létají!

eXtatus

GSL systém - skupiny

V každé skupině se bude hrát 5 zápasů BO1, v playoff se přejde na BO3 a finále bude BO5.

1. zápas: Tým 1 vs. Tým 4
2. zápas: Tým 2 vs. Tým 3
3. zápas: Duel dvou vítězů – Vítěz postupuje do playoff se seedem #1
4. zápas: Duel dvou poražených – Poražený končí v turnaji
5. zápas: Vítěz 4. zápasu vs. Poražený 3. zápasu – vítěz postupuje do playoff jako #2

Harmonogram kvalifikačního turnaje

Skupinové fáze odstartuje ve čtvrtek 24. března od 12:00, v kvalifikaci bude bojovat 60 týmů o postup do osm slotů hlavního turnaje. Mapy se votují pouze v playoff.

1. zápas (BO1) 12:00 - de_dust2
2. zápas (BO1) 12:00 - de_cobblestone
3. zápas (BO1) 13:30 - de_inferno
4. zápas (BO1) 13:30 - de_cache
5. zápas (BO1) 15:00 - de_mirage

Playoff se bude hrát od 17:00, týmy, které vyhrají osmifinálové zápasy postoupí do hlavního turnaje (TOP8).

1. zápas (BO3) 17:00
2. zápas (BO3) 21:00

Harmonogram hlavního turnaje

První zápas začne v pátek 25. března v 10:00. Skupiny a čtvrtfinále se odehrají v pátek.

1. zápas (BO1): 10:00
2. zápas (BO1): 10:00
3. zápas (BO1): 12:00
4. zápas (BO1): 12:00
5. zápas (BO1): 14:00

1. a 2. čtvrtfinále (BO3): 17:00
3. a 4. čtvrtfinále (BO3): 21:00

Turnaj pak vyvrcholí semifinálovými a finálovým zápasem v sobotu 26. března.

1. semifinálový zápas (BO3): 12:00
2. semifinálový zápas (BO3): 15:00
Finále (BO5): 20:00

Seznam 8 pozvaných týmů na hlavní turnaj:

  • {#Dánsko} dignitas
  • {#Dánsko} SK Gaming
  • {#Finsko} ENCE
  • {#Bulharsko} E-frag.net
  • {#Německo} ALTERNATE aTTaX
  • {#Slovenská Republika} HellRaisers
  • {#Finsko} RCTIC
  • {#Dánsko} CPH Wolves

Copenhagen Games

Seznam 60 týmů v kvalifikaci rozdělených do skupin po čtyřech:

Skupina A: {#Dánsko} Preparation, {#Dánsko} SesiBaren, {#Dánsko} naptoR.factory, {#Švédsko} Fox Stratos
Skupina B: {#Dánsko} Alpha, {#Island} seven, {#Dánsko} 404ONF, {#Dánsko} FOXTROT
Skupina C: {#Evropská unie} Orbit, {#Dánsko} Skal du begraves?, {#Dánsko} @SNULLE, {#Dánsko} !nsurgents
Skupina D: {#Evropská unie} IWKU Gaming, {#Dánsko} SQC, {#Dánsko} AfterClap, {#Norsko} GamersLeague       

Skupina E: {#Dánsko} Tricked, {#Dánsko} Team Tog, {#Norsko} aNimus, {#Dánsko} Heroic
Skupina F: {#Německo} PlayingDucks, {#Dánsko} VB, {#Dánsko} Aquiver.BLU, {#Švédsko} hiddenOP
Skupina G: {#Švédsko} Plantronics, {#Dánsko} Tekweb, {#Dánsko} Aquiver.RED, {#Dánsko} Influx Nordic
Skupina H: {#Turecko} Space Soldiers, {#Dánsko} Telos, {#Česká Republika} eXtatus, {#Dánsko} Inside.gg

Skupina I: {#Norsko} Epiphany Bolt, {#Dánsko} temporary, {#Dánsko} Bar røvog sandaler, {#Evropská unie} n0_0rg
Skupina J: {#Dánsko} WinOut, {#Velká británie} the pickles, {#Norsko} BX3, {#Island} malefiQ
Skupina K: {#Švédsko} Epsilon, {#Dánsko} walkover, {#Švédsko} DemBoyz, {#Dánsko} junummer
Skupina L: {#Dánsko} Isak, {#Island} War Monkeys, {#Dánsko} Eastern Vikings, {#Dánsko} Fragsters 

Skupina M: {#Dánsko} Krydsild, {#Dánsko} WDHA, {#Jihoafrická republika} eNergy, {#Dánsko} OBEY
Skupina N: {#Švédsko} Publiclir.se, {#Dánsko} Wicked, {#Německo} FAB Games, {#Dánsko} Ollebolle
Skupina O: {#Dánsko} Quantaya, {#Norsko} Bananaboys, {#Dánsko} fLYVERNE, {#Švédsko} Recursive

Sestava týmu HellRaisers

{#Česká Republika} Tomáš "oskar" Šťastný
{#Slovenská Republika} Richard "queztone" Strnátko
{#Slovenská Republika} Patrik "ZeroŽúdel
{#Slovenská Republika} Martin "STYKO" Styk
{#Ukrajina} Kirill "ANGE1" Karasiow

Sestava týmu eXtatus: 

{#Slovenská Republika} Tomáš "barb1" Hrádek
{#Slovenská Republika} David "Frozen" Čerňanský
{#Česká Republika} Patrik "DEV7L" Stuchlík
{#Česká Republika} David "KAPARZO" Lacina
{#Česká Republika} Karel "sneix" Pavlica