Přejít k hlavnímu obsahu

Y-Games: Turnaj nabídne velkou podívanou!

15. 4. 2016 | 14:58 Counter-Strike 2
Na dalším ročníku lanpárty Y-GAMES nebude chybět ani Counter-Strike: Global Offensive. Celému turnaji předcházela kvalifikace, díky které nyní známe kompletních 32 týmů, jenž o víkendu v Bratislavě vytvoří opravdu nabitou konkurenci.
Výchozí obrázek

Na dalším ročníku lanpárty Y-GAMES nebude chybět ani Counter-Strike: Global Offensive. Celému turnaji předcházela kvalifikace, díky které nyní známe kompletních 32 týmů, jenž o víkendu v Bratislavě vytvoří opravdu nabitou konkurenci.

Na Y-GAMES Summer Challenge 2016 bude obhajovat titul tým Majestic Lions, jenž loni dokázal triumfovat před týmy jako Fraternitas, Zero Damage a eSuba. Stejně jako byl bohatě obsazený loňský ročník, tak tomu bylo podobně i letos, nicméně bez kvalifikace se to neobešlo. Díky tomu proto Y-GAMES nabízí turnaj, který by měl být jedním z vrcholů sezóny. A proto je také zařazen do MČR klasifikace jako nejvyšší třída, namísto loňského LanCraftu.

Rozdělení MČR bodů:

1. místo: 1000 bodů
2. místo: 600 bodů
3. místo: 400 bodů
4. místo: 300 bodů
5. - 6. místo: 220 bodů
7. - 8. místo: 180 bodů
9. - 12. místo: 150 bodů
13. - 16. místo: 100 bodů

CS:GO

Celé klání odstartuje v sobotu v 9:00, check-in pro hráče je již od 7:15. Turnaj odstartuje skupinovou fází, kdy bude 32 týmů rozděleno do 4 skupin po 8 týmech. Nejen, že má každý garantované odehrání alespoň sedmi zápasů, nepostupující týmy na 5. až 8. místě se utkají v doprovodném turnaji o drobné ceny. Nejlepších šestnáct tak postupuje přímo do Double Elimination playoff, kde už mají zajištěný zisk MČR bodů. Horní pavouk se kromě prvního kola odehraje BO3, zbylé zápasy BO1. Kompletní pravidla CS:GO turnaje naleznete zde.

Nejlepších 12 domácích týmů bylo rozděleno do tří košů, zbylých 20 pak bude náhodně rozhozeno do jednotlivých skupin. Skupinová fáze by se měla v sobotu odehrát do 17:00, celý turnaj pak vyvrcholí velkým grandfinále v neděli v 15:00.

  • 1. koš: eSuba.Intel, Majestic Lions, eXtatus, Zero Damage
  • 2. koš: eEriness E-Blue, iNfected, Inside Games, REViTAL.MGC
  • 3. koš: NineLives, Ragged.sk, Caseclickers.cc, Heinz T.K. 1869

  • Další týmy: 3nzi, Sick, Cyber Gaming, Mlada krev, holubica mieru, Pick my Lussy, TMTL, Xell Gaming, Bearson.eu, BEASTINSIDE.US, Drink team, HERE4BEER, Revital gaming, GRLBZNS, Štefan Skrúcaný, Black List, Exhausted, insight, NecroRaisers, Zorn Gaming

Při pohledu na první dva koše sami vidíte, že turnaj bude podobně našlapaný jako loni, vyhrát může hned několik týmů. Nutno je také zmínit, že eXtatus a také obhájci titulu Majestic Lions nenastoupí v plné sestavě. eXtatus bude chybět dvojice Kaparzo a Sneix, M.Lions se musí obejít bez kapitána una, jehož skolily zdravotné trable. Za největšího favorita se tak dá považovat eSuba, zapomínat se však nesmí ani na týmy jako Zero Damage, eEriness nebo Inside Games.

Zdroj: y-games.sk
Štítky: Y-games
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.