Přejít k hlavnímu obsahu

Gambit opouští wayLander, byl nahrazen spazem

19. 4. 2016 | 23:01 Counter-Strike 2
Tým Gambit dal nejvíce o sobě vědět posledně, když na Majoru v Columbusu vyřadil z turnaje francouzské EnVyUs. Největším tahounem týmu přitom byl Jan Rahkonen, známý jako wayLander. Tento hráč ale CIS seskupení nyní opouští.Update:Ruský tým Gambit našel brzy náhradu. Tou se stává ruský talentovaný hráč Ivan "spaze" Obrezhan, který hrál naposledy v týmu Method. Hrát ho uvidíme už ve čtvrtek proti HellRaisers v StarLadder i-League Invitational.
Výchozí obrázek

Tým Gambit dal nejvíce o sobě vědět posledně, když na Majoru v Columbusu vyřadil z turnaje francouzské EnVyUs. Největším tahounem týmu přitom byl Jan Rahkonen, známý jako wayLander. Tento hráč ale CIS seskupení nyní opouští.

Update:
Ruský tým Gambit našel brzy náhradu. Tou se stává ruský talentovaný hráč Ivan "spaze" Obrezhan, který hrál naposledy v týmu Method. Hrát ho uvidíme už ve čtvrtek proti HellRaisers v StarLadder i-League Invitational.

Trenér beast se o něm vyjadřuje jako o jednom z nejmladších a nejschopnějších hráčů v rusku. Nasvědčuje to tak k tomu, že tým Gambit se chce dívat hodně dopředu a svojí budoucnost si chce ohlídat právě příchodem mladého přírůstku. 

Vyjádření Alexandra "beast" Yakovleva, hlavního kouče Gambit Gaming:

"Spaze patří mezi nemladší a zároveň nejzkušenější hráče v Rusku. Navíc dobře zapadá do našeho herního stylu a proto jsme si do týmu vybrali právě jeho. Je nám ctí Ivana přivítat do Gambitu, nemůžeme se dočkat prvních scrimů!"


wayLander opouští Gambit, zdroj: hltv.org

V úvodním utkání na Majoru nestačili Gambit na Astralis, ale po vyřazení EnVyUs z turnaje to vypadalo, že si snad poradí i s CLG a budou to právě oni, kteří budou překvapením turnaje. Sváděla k tomu i forma wayLandera, protože se mohl pyšnit v duelu ratingem 1.65, což patří k těm vyšším číslům. I přes porážku v Bo3 rozhodujících zápasech proti CLG a vyřazením z turnaje zanechalo seskupení sympatický dojem.

 

 

Nyní ale vedení organizace Gambit bude muset hledat náhradu. Kolotoč změn spustil samotný wayLander na svém twitterovém účtu, kdy svým fanouškům napsal, že prostě v týmu končí. Proč končí ale nedokázal prozatím zjistit ani zahraniční herní portál HLTV.org, který zprávu jako první přinesl. Minimálně do příchodu nové náhrady do Gambitu tak zůstávají otazníky, jestli tento finský hráč s ruským pasem má namířeno do lepší organizace nebo jestli udělal nějakou závažnější botu, co ho možná stála lukrativní místo.  

Aktuální sestava Gambit: 

{#Ruská federace} Mihail "Dosia" Stolyarov
{#Kazachstán} Rustem "mou" Telepov
{#Kazachstán} Dauren "AdreN" Kystaubayev
{#Ruská federace} Dmitrij "Hooch" Bogdanov
{#Ruská federace} Ivan "spaze" Obrezhan

{#Kazachstán} Alexander "Beast" Jakovlev (trenér)

Zdroj: hltv.org
Štítky: gambit gaming