Přejít k hlavnímu obsahu

Overwatch poprvé součástí Intel Extreme Masters

7. 12. 2016 | 20:36 Overwatch
Světová série Intel Extreme Masters zařazuje do svého repertoáru nový titul. Nejde o jinou řežbu než Overwatch, jenž svoji premiéru zažije týden před Vánoci v jihokorejském Soulu.
Výchozí obrázek

Světová série Intel Extreme Masters zařazuje do svého repertoáru nový titul. Nejde o jinou řežbu než Overwatch, jenž svoji premiéru zažije týden před Vánoci v jihokorejském Soulu.

Třetí zastávka jedenácté sezóny Intel Extreme Masters pojmenované dle severozápadní jihokorejské provincie Gyeonggi se odehraje ve dnech 16. až 18. prosince, půjde tak o poslední předvánoční esportovou akci. Mimo tradičního StarCraftu II a League of Legends zažije kolébka esportu také premiéru Overwatche. V turnaji o 100 tisíc dolarů se utká šest pozvaných celků.

Teprve před pár dny vyhrál nejnovější přírůstek rodiny her od Blizzard Entertainment cenu o nejlepší novou esportovou hru roku, ale už nějaký ten pátek je boom Overwatche vidět po celém světě. Kupodivu nejvíce se této FPS akci daří v Jižní Koreji, kde dokonce čísla jednu dobu převyšovala League of Legends, což dlouhá léta jiná hra prolomit nedokázala.

{#Korejská republika} Afreeca Freecs Blue - yesman, Dayfly, Rud, Recry, ArHaN, JIN
{#Korejská republika} Lunatic.Hai - EscA, dean, Miro, tobi, Leetaejun, ryujehong
{#Korejská republika} Kongdoo Panthera - EVERMORE, Rascal, Butcher, wakawaka, Bishop, r2der
{#Korejská republika} LuxuryWatch Red - Beom, aWesomeGuy, Starky, Arcane, Nanohana, Pine
{#Švédsko} Misfits - Nevix, Zebbosai, Zabe, Mannetens, TviQ, Reinforce
{#Francie} Rogue - winz, aKm, uNKOE, KnOxXx, SoOn, skipjack

A právě Jižní Korea zažije také Overwatch premiéru v kolotoči Intel Extreme Masters. IEM Overwatch Invitational by se dal nazvat jako bitva KR vs. EU, právě čtyři domácí týmy doplní švédští Misfits a francouzští Rogue. Hrát se bude o krásné prizemoney $100,000, takže pokud byste chtěli podpořit celosvětovým boom, po turnajích od MLG, DreamHacku nebo třeba MSI budete mít další šanci 16. až 18. prosince. Šest vybraných týmů slibuje tu nejlepší podívanou!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.