Přejít k hlavnímu obsahu

EU CS: K0koo v ESG vyhrává kvalifikaci!

21. 12. 2016 | 16:22 League of Legends
Dvojnásobný mistr ČR ve hře League of Legends, tým Fraternitas, se v prosinci bude podruhé za sebou pokoušet o postup do Challenger Series. Tento informační článek je proložen poznatky kouče Tomáše Kněžínka, jehož jsme při této příležitosti vyzpovídali.
Výchozí obrázek

Dvojnásobný mistr ČR ve hře League of Legends, tým Fraternitas, se v prosinci bude podruhé za sebou pokoušet o postup do Challenger Series. Tento informační článek je proložen poznatky kouče Tomáše Kněžínka, jehož jsme při této příležitosti vyzpovídali.

UPDATE #5: Sen je u konce, ani na podruhé se to Fraternitas nepoštěstilo. Finálový duel proti Teamu Kinguin nepostrádal kvalitu a český celek se dlouho držel. V rozhodujících momentech však rozhodla lepší sehrannost či taktická připravenost a ve velkých zápasech právě tyto drobnosti rozhodují hry, Fraternitas tak končí těsně před branami postupu dále.

Český support Jakub "K0koo" Vaňkát naopak dokázal ovládnout celou Westovou kvalifikaci, kdy po těžkém semifinálovém duelu proti Fnatic Academy nakonec přejel ve finále AlienTech poměrem 2:0 a do hlavní části kvalifikace postupuje z prvního místa. Gratulace!

Fraternitas {#Česká Republika}
vs.{#Polsko} Team Kinguin
Cekutka {#Česká Republika}
Jejky {#Česká Republika}
Humanoid {#Česká Republika}
Neon {#Slovenská Republika}
Vasked {#Česká Republika}


{#Polsko} IceBeasto
{#Polsko} Tabasko
{#Polsko} Sebekx
{#Polsko} Woolite
{#Polsko} delord
 Úterý 20. 12. 18:00
Stream: FraternitasLIVE
 

 2

UPDATE #4: Ani třetí polský soupeř nestačil! Fraternitas chybí k postupu z kvalifikace do kvalifikace na kvalifikaci, tedy do druhé fáze Challenger Series, už pouhý jeden zápas. Avšak ten nejtěžší, Team Kinguin totiž dosavadním průběhem prošel s podobnou lehkostí. Tady však sranda končí, to stejné si nemůže říct K0koo aka Tarky. Ten si se svým týmem EURONICS Gaming poradil v těžkém duelu s Fnatic Academy a nyní hraje už jen o lepší seeding.

EUNE Open Qualifier - pavouk ZDE
14. 12.{#Česká Republika} Fraternitas2:0Digital Paradox {#Polsko}
15. 12.{#Česká Republika} Fraternitas2:0Windmill {#Polsko}
19. 12.{#Česká Republika} Fraternitas2:0Let's Go Boys {#Polsko}
20. 12.{#Česká Republika} Fraternitas 0:2Team Kinguin {#Polsko}*
EUW Open Qualifier - pavouk ZDE
12. 12.{#Evropská unie} EURONICS (K0koo)2:0KIYF Logitech {#Španělsko}
12. 12.{#Evropská unie} NeverBack (zoiren)2:0Away From Keyboard {#Dánsko}
13. 12.{#Evropská unie} EURONICS Gaming2:0nDurance Gaming {#Norsko}
13. 12.{#Evropská unie} NeverBack Gaming2:0Greek Regenesis {#Řecko}
14. 12.{#Evropská unie} EURONICS Gaming2:0Mysterious Monkeys {#Německo}
14. 12.{#Evropská unie} NeverBack Gaming2:1AGO Gaming {#Polsko}
15. 12.{#Evropská unie} EURONICS Gaming2:1Team Rebels {#Polsko}
15. 12.{#Evropská unie} NeverBack Gaming0:2k1ck eSports club {#Portugalsko}
19. 12.{#Evropská unie} EURONICS Gaming 2:1 Fnatic Academy {#Evropská unie}*
19. 12.{#Evropská unie} EURONICS Gaming2:0Team AlienTech {#Portugalsko}**
* - vítěz zápasu postupuje do hlavní fáze kvalifikace na EU CS
** - postup mají jistý oba týmy, hraje se pouze o lepší seeding

UPDATE #3: Fraternitas si počínali stejně suverénně jako v prvním kole a už zbývají pouze dva zápasy k postupu do druhého kola. Z našich zástupců v EUW kvalifikaci postupuje dále K0koo po vítězství 2:1, Zoiren s NeverBack se po prohře 0:2 bohužel loučí. Obě dvě otevřené kvalifikace pokračují dalšími koly v pondělí a úterý.

UPDATE #2: Polská kvalifikace, kde vypadají Fraternitas tak trochu navíc, pokračuje duelem na streamu FraternitasLive. Mimo to čeká dnes duel také dva české hráče v EUW kvalifikaci. Ve čtvrtém kole z K0koo s EURONICS Gaming vyzve Team Rebels, Zoiren s NeverBack Gaming se ve čtvrtek utká proti K1CK Esports Club. O všech výsledcích vás budeme informovat.

UPDATE #1: Úvodní kolo bylo jednoznačné, Digital Paradox se nechytali. Fraternitas sice hráli s hostem Vaskedem, první hra skončila skórem 20:1, ta druhá byla vyrovnanější, ale jakmile se jednou zapojil Cekutka s Kledem do teamfightu, bylo rozhodnuto. Výsledek 2:0 znamená, že Fraternitas čeká souboj proti Windmill ve čtvrtek od 19:00, takže opět přijďte fandit!

Fraternitas to skrze Open Qualifier zkoušeli už letos v květnu, nad jejich síly byl Team Forge s výtečným korejským junglerem. Jejich prosincová cesta do Challenger Series odstartuje 14. a 15. prosince, kdy proběhnou první dvě kola pavouku pro 16 týmů. V tom prvním čeká FTS duel proti DgPx.Infernal, ve druhém proti celku Windmill. Kouč Tomáš Kněžínek však prohlásil, že v turnaji jsou spíše "random" týmy a jediná opravdová obava je Team Kinguin, jenž těží z bohatého sponzora a za týmem stojí celá řada placených analystů a dalších pomocníků.

Kdybychom se vrátili o pár týdnů zpátky, tak to nejprve vypadalo, že se Fraternitas o Challenger Series ani pokoušet ani nebudou. Aktuální stav je takový, že prioritou týmu je vítězství na prosincových ROG Finals, a cílem v EU CS kvalifikaci je dostat se alespoň do finále a porazit zde Team Kinguin. Všechno nad postup do druhé kvalifikační části, kde týmy z otevřených kvalifikací doplní regionální vítězové, bude pro tým po všech stránkách navíc.

"Měsíc po MČR jsme si dali krátkou pauzu a poté padla otázka, že bychom jeli jen CZ/SK turnaje, které budeme obrážět a vyhrávat je. Z hráčů jediný Denyk měl velkou chuť opětovně vyzkoušet Challenger Series. Ve hře bylo také pokusit se v roce 2017 o úspěch na zahraničním offline eventu, ale prozatím zvítězila CS.

Dost se potácíme s motivací tryhardit, kdy se nám nedaří sjednotit hráčské rozvrhy, navíc někteří hráči mají různý pohled na určité věci. Pokud bych měl porovnat pokus o Challenger Series na jaře a teď, tak tehdy tým jel od začátku s jasnou vizí a vše se tomu podřizovalo. Pro porovnání, v tehdejším režimu neexistovalo nemít 2 scrim blocky denně, nyní máme maximálně 4 až 5 do týdne."

Tomáš Kněžínek se o tým nestará sám, za Fraternitas kromě managementu stojí také Radek Hadamčík, jehož můžete znát z eSuby. Jeho pomoc stojí za vyhledáváním informací a dat o nadcházejících soupeřích, díky kterým může s Tomášem celý squad maximálně připravit.

My samozřejmě přejeme Fraternitas jen a jen úspěch, aby se všechny zádrhely podařilo překonat, už by to Evropě někoho potřebovalo! Mimo celého CZ/SK týmu máme v kvalifikace ještě další dvě želízka. Jakuba "K0koo" Vaňkáta v EURONICS Gaming a Michala "zoiren" Zíku čeká již třetí kolo, kde se jejich týmy utkají proti těžkým soupeřům. Díky většímu počtu účastníků postupují z EUW kvalifikace do druhé fáze nejlepší tři celky a díky rozlosování nehrozí, že se dříve než ve finále či v zápase o třetí slot EURONICS a NeverBack potkají.

Všechny zápasy s českým zastoupením pro vás budeme mapovat, takže pokud nechcete přijít o nejčerstvější informace o Challenger Series, sledujte v nejbližších dnech PLAYzone.cz!

Sestava Fraternitas pro Challenger Series:

{#Česká Republika} Vladimír 'Cekutka' Mrkáček - Top Laner
{#Česká Republika} David 'Jejky' Jakubec - Jungler
{#Česká Republika} Marek 'humanoid' Brázda - Mid Laner
{#Slovenská Republika} Matúš 'Neon' Jakubčík - AD Carry
{#Česká Republika} Petr 'Denyk' Haramach - Support

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.