Přejít k hlavnímu obsahu

Světový šampion Bengi se stěhuje do Číny

15. 12. 2016 | 11:26 League of Legends
Čínští bohatýři už zlákali leckoho, ideální důkaz budiž mistři čtvrté sezóny ze Samsungu. Dalším terčem se stal dlouholetý pobočník Bengi, který nově posílí tým Vici Gaming.
Výchozí obrázek

Čínští bohatýři už zlákali leckoho, ideální důkaz budiž mistři čtvrté sezóny ze Samsungu. Dalším terčem se stal dlouholetý pobočník Bengi, který nově posílí tým Vici Gaming.

Tento celek vypadá na papíře úžasně. Ano, díky přítomnosti Lee 'Easyhoon' Ji-hoon, jenž po zisku světového triumfu v roce 2015 utekl ze stínu Fakera to tak mělo být i letos a na více než 5. až 6. místo v LPL se Vici Gaming nezmohl, ale nyní je sestava o další krok napřed. Dokud jej neuvidíme na bojišti, bude to velkou záhadou, od příchodu Bae 'Bengi' Seong-woonga si však mohou v Číně slibovat mnohé. Tři tituly světového šampiona jsou přece jistou zárukou kvality.

Jungler Bengi dlouho nevyšel ze stínu slávy Fakera a i když na Worlds získali hattrick společně, Bengi nikdy nevyčníval, tak jako superstar Faker. Jeho kvality se veřejností doceňovaly až ke konci působení, kdy už nebyl ani v základní sestavě, avšak vrátil se a bez něj by letošní titul, troufnu si říct, SK Telecom T1 nezískal. I to je příběh Bengiho, jenž odmítl nabídky ze Severní Ameriky a nechal se zlákat Easyhoonem do Číny. Kdo měl jeho jungling style v SKT rád, jistě si přijde na své a v čínské LPL má nového oblíbence - Vici Gaming.

V kádru čínského celku Bengi nahrazuje jiného světového šampiona DanDyho, který do kádru úplně nezapadl a výsledky, jak jsme zmiňovali výše, dostatečně nepřišli. Další změny kromě příchodu jediného junglera dosud Vici Gaming neoznámil, takže se teprve uvidí, co všechno má realizační tým v čele s korejským trenérem Yoon 'Homme' Sung-young za lubem.

Kompletní sestava Vici Gaming:

{#Čína} Zhu 'Loong' Xiao-Long - Top Laner
{#Čína} Ni 'feng' Rui-Feng - Top Laner
{#Korejská republika} Bae 'Bengi' Seong-woong - Jungler
{#Korejská republika} Lee 'Easyhoon' Ji-hoon - Mid Laner
{#Čína} Peng 'Peng' Yi-Bo - Mid Laner
{#Čína} Xu 'Endless' Hao - AD Carry
{#Čína} Pi 'XuanXuanPi' Xiao-Xuan - AD Carry
{#Čína} Zhao 'cheng' Chao-Cheng - AD Carry
{#Čína} Duan 'caveMan' De-Liang - Support

Štítky: vici gaming
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.