Přejít k hlavnímu obsahu

7. sezóna MČR v počítačových hrách je tady!

10. 1. 2017 | 15:51 Všechny hry
Ve světě elektronického sportu byl kalendářní rok se šestkou na svém konci mimořádně úspěšný, u nás i za hranicemi. Týmy se stále zlepšují, hraje se o čím dál vyšší peněžní částky. Pořadatel Mistrovství ČR v počítačových hrách nezahálí a MČR sezóna 2017 odstartuje již začátkem února!
Výchozí obrázek

Ve světě elektronického sportu byl kalendářní rok se šestkou na svém konci mimořádně úspěšný, u nás i za hranicemi. Týmy se stále zlepšují, hraje se o čím dál vyšší peněžní částky. Pořadatel Mistrovství ČR v počítačových hrách nezahálí a MČR sezóna 2017 odstartuje již začátkem února!

Brno, ČR - 10. ledna 2017 – Jeden ze svátků profesionálního a poloprofesionálního hraní počítačových her v České republice a na Slovensku proběhl v roce 2016 na brněnském výstavišti Veletrhy Brno, kde se ve čtyřech herních titulech bojovalo o 229 000 Kč v hotovosti. Sledování nejlepších domácích hráčů a týmů si nenechalo ujít 46 tisíc diváků na místě a dalších více než 188 tisíc doma u obrazovek.

Dost ohlížení za minulostí, otočme list v kalendáři a pojďme společně vstoupit do esportového roku 2017 pravou nohou. Ani letos jeho čeští a slovenští fanoušci nepřijdou o velké momenty, které s sebou celá sezóna přináší, Mistrovství ČR v počítačových hrách s celým kvalifikačním cyklem proběhne i v letošním roce. První kvalifikační body budou moci hráči získávat počínaje únorem.

Společně se startem nové sezóny je nám ctí oznámit podporované počítačové tituly pro MČR sezónu 2017. Už v letošním roce hrály prim týmové hry a stejným trendem se bude ubírat i nový ročník.

Prvním titulem Mistrovství ČR v počítačových hrách je ten nejsledovanější, FPS střílečka Counter-Strike: Global Offensive. V letošní sezóně bude titul obhajovat tým ROG.eXtatus v čele s velkou nadějí domácího progamingu Davidem „Frozen“ Čerňanským. Vedle CS:GO se postaví nejoblíbenější MOBA hra v tuzemských poměrech, League of Legends, kde je obhájcem mistrovského titulu tým Fraternitas, jemuž vévodí kapitán a trojnásobný mistr České republiky Petr „denyk“ Haramach.

Sekundární tituly MČR v počítačových hrách mohou být oznámeny v průběhu roku. Hráči Hearthstone však zoufat nemusí, jejich čas teprve přijde a opravdu je na co se těšit!

Bodované turnaje v CS:GO a LoL odstartují již v únoru a díky chystanému programu bude boj o body krutý již v počátcích celé sezóny. Pro týmy je navíc připravena celá řada změn a novinek, jež zajistí letošní MČR sezóně ještě větší kvalitu a prestiž, a to nejen v rámci kvalifikačního cyklu, ale také na již nyní připravovaném finále MČR v počítačových hrách. To opět proběhne v prostorách Veletrhů Brno a již nyní si zapište do diáře datum konání – MČR 2017 se uskuteční 10. až 12. listopadu 2017.

Detailní informace o celoroční kvalifikaci se hráči dozvědí v průběhu ledna na webu PLAYzone.cz.

Štítky: MČR, MČR 2017
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.