Přejít k hlavnímu obsahu

LCS EU: Představení týmů, skupina A

17. 1. 2017 | 14:10 League of Legends
Nejvyšší evropská soutěž v League of Legends startuje již za necelý týden, a právě proto jsme se rozhodli vám v krátkosti představit jednotlivé účastníky. Dnes začneme skupinou A.
Výchozí obrázek

Nejvyšší evropská soutěž v League of Legends startuje již za necelý týden, a právě proto jsme se rozhodli vám v krátkosti představit jednotlivé účastníky. Dnes začneme skupinou A.

G2 ESPORTS

{#Korejská republika} Ki 'Expect' Dae-han - TOP
{#Korejská republika} Kim 'Trick' Gang-yun - JGL
{#Chorvatsko} Luka 'PerkZ' Perković - MID
{#Dánsko} Jesper 'Zven' Svenningsen - ADC
{#Španělsko} Alfonso 'Mithy' Rodríguez - SUP

Mistři obou splitů loňské sezóny sice na domácí půdě zářili, na té světové to bylo velké fiasko v čele s neúspěchem na samotných Worlds. Tým však jako jeden ze dvou evropských celků zůstal pohromadě, což bude mimo výjimečných individuálních i týmových dovedností velkou předností G2 Esports minimálně pro začátek roku 2017. Co se týče zlepšení jednotlivých faktorů, zvědaví budeme na formu talentovaného PerkZe, jestli dokáže podávat stabilní výkony.


FNATIC

{#Francie} Paul 'sOAZ' Boyer - TOP
{#Německo} Maurice 'amazing' Stückenschneider - JGL
{#Dánsko} Rasmus 'Caps' Winther - MID
{#Švédsko} Martin 'Rekkles' Larsson - ADC
{#Dánsko} Jesse 'Jesiz' Le - SUP

Rok 2016 nebyl pro slavný powerhouse povedený. V průběhu celé sezóny jsme byli svědky řady změn na všech postech a týmu se nakonec ani nepodařilo postoupit na Worlds. Nová sezóna je tu a vedení se rozhodlo po odchodu YellOwStaRa i korejského dua k plně evropské sestavě složené z deseti hráčů, po dvou na každé pozici. Do základní pětky přichází zkušená dvojice z Origen, talentovaný středopolař jako náplast za Febivena a bývalý trenér Immortals jako support. Bude zajímavé sledovat, jak si tenhle nový mix hráčů sedne a jestli bude fungovat.


MISFITS

{#Velká británie} Barney 'Alphari' Morris - TOP
{#Korejská republika} Lee 'KaKAO' Byung-kwon - JGL
{#Německo} Tristan 'PowerOfEvil' Schrage - MID
{#Francie} Steven 'Hans sama' Liv - ADC
{#Korejská republika} Lee 'IgNar' Dong-geun - SUP

Nováček a černý kůň soutěže. Tým složený z budoucích potenciálních hvězd evropské scény po postupu do LCS svoji talentovanou dvojici a korejského supporta posílil o další dvě hrozby. Jungler KaKAO a miláček publika slibuje velkou podívanou, stejně jako zkušený midař PowerOfEvil, jehož příchod namísto Selfieho rozproudil nejednu krev. V nižší soutěži Misfits předváděli suverénní výkony, bude to však i s novými posilami na vyšší pozice LCS stačit?


GIANTS! GAMING

{#Švédsko} Olof 'Flaxxish' Medin - TOP
{#Švédsko} Jonas 'Memento' Elmarghichi - JGL
{#Korejská republika} Na 'NighT' Gun-woo - MID
{#Estonsko} Martin 'HeaQ' Kordmaa - ADC
{#Švédsko} Morgan 'Hustlin' Granberg - SUP

Původně španělský tým se v posledních splitech zařadil do mainstreamu a mimo dalších národností nabral i korejské posily. Největší úspěch sklidil NighT, jenž díky svým neskutečným výkonům získal ocenění nováčka splitu a dotáhl GIANTS k bojům o Worlds. Mimo něj v týmu zůstal pouze support a z trojice nováčků má zkušenosti s LCS pouze jungler Memento. Soupiska na papíře nevypadá extra silně, ale třeba nás hráči překvapí stejně jako loni v létě.


TEAM ROCCAT

{#Slovinsko} Ambrož 'Phaxi' Hren - TOP
{#Velká británie} Nubar 'Impaler' Sarafian - JGL
{#Švédsko} Felix 'Betsy' Edling - MID
{#Švédsko} Petter 'Hjärnan' Freyschuss - ADC
{#Korejská republika} Kim 'Wadid' Bae-in - SUP

Pátý tým do party skupiny A založil svoji novou soupisku okolo Betsyho. Švédský midař časo příliš nevyčnívá, nicméně jeho stabilní výkony budou v roce 2017 potřeba, aby se ROCCAT opět nemuseli bát o udržení v soutěži. Těžko odhadovat, jak bude fungovat týmová synergie po přijetí čtyř nových posil. Nejzajímavěji vypadá beze sporu botlinka - nepříliš známý korejský support Wadid a světovým šampionátem protřelý Hjärnan se mohou stát tahouny týmu.

Štítky: lcs, LCS EU
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.