Přejít k hlavnímu obsahu

LCS EU: Představení týmů, skupina B

18. 1. 2017 | 14:53 League of Legends
Včera jsme si představili první polovinu soutěžících týmů v nejvyšší evropské League of Legends soutěži, dnes se podíváme na zoubek zbylým pěti ve skupině B.
Výchozí obrázek

Včera jsme si představili první polovinu soutěžících týmů v nejvyšší evropské League of Legends soutěži, dnes se podíváme na zoubek zbylým pěti ve skupině B.


H2K GAMING

{#Rumunsko} Andrei 'Odoamne' Pascu - TOP
{#Polsko} Marcin 'Jankos' Jankowski - JGL
{#Nizozemsko} Fabian 'Febiven' Diepstraten - MID
{#Korejská republika} Sin 'Nuclear' Jeong-hyeon - ADC
{#Korejská republika} Choi 'Chei' Sun-ho - SUP

Papírově druhý nejlepší tým evropské soutěže do svých řad přivítal hned tři nové posily. Dva důležité články na topu a v jungli zůstali, k čemuž když připočteme návrat Febivena, kostra týmu je supersilná. Jedinou otázkou je nová botlinka, jestli dokáže předvádět lepší výkony než Forg1ven s VandeRem. Pokud mezi korejským duem a zbytkem týmu nebude váznout komunikace, i po odchodu shotcallera Ryu budou H2K pomýšlet na nejvyšší příčky.


SPLYCE

{#Dánsko} Martin 'Wunder' Hansen - TOP
{#Dánsko} Jonas 'Trashy' Andersen - JGL
{#Dánsko} Chres 'Sencux' Laursen - MID
{#Dánsko} Kasper 'Kobbe' Kobberup - ADC
{#Slovinsko} Mihael 'Mikyx' Mehle - SUP

Největší překvapení roku 2016 to dotáhlo až na samotné Worlds. Dánský tým po příchodu supporta Mikyxe začal předvádět úžasné výkony a je až s podivem, že se podařilo udržet celou pětku pohromadě i pro letošní sezónu. Minimálně o talentované solo lanery Wundera se Sencuxem byl nejen v Evropě velký zájem, ale velký potenciál Splyce může jen narůstat. Pokud tedy ještě má kam a loňská krasojízda nebyla úplným maximem, a tým se letos nepoloží.


UNICORNS OF LOVE

{#Maďarsko} Tamás 'Vizicsacsi' Kiss - TOP
{#Rumunsko} Andrei 'Xaxus' Dragomir - JGL
{#Německo} Fabian 'Exileh' Schubert - MID
{#Španělsko} Samuel 'Samux' Fernández - ADC
{#Bulharsko} Zdravets 'Hylissang' Galabov - SUP

Jednorožci o pauze přišli o korejské duo junglera s AD Carry, zvlášť v případě Veritase je to velká škoda. Tým vyznávající agresivní a často nepředvídatelný styl se bude muset opřít o Exileha, jenž až nečekaně předváděl ke konci loňské sezóny fenomenální výkony. Z nových posil, Xaxus i Samux zažijí v nejvyšší evropské lize premiéru. Zatímco jungler je největším současným talentem na své pozici, v případě španělského střelce jde o velkou neznámou.


TEAM VITALITY

{#Francie} Lucas 'Cabochard' Simon-Meslet - TOP
{#Francie} Charly 'Djoko' Guillard - JGL
{#Norsko} Erlend 'Nukeduck' Våtevik Holm - MID
{#Francie} Pierre 'Steeelback' Medjaldi - ADC
{#Korejská republika} Ha 'Hachani' Seung-chan - SUP

Francouzská organizace to bude mít letos opravdu těžké. Cabochard už není tak suverénní, jako dřív, Nukeduck také nevyčnívá. Kolem a kolem, nejvíce bude záležet na tom, jak si nová sestava se třemi posilami v roce 2017 sedne. Přícho Djoka z Challenger Series není žádným skvostem a je zvláštní, že tým vsadil pouze na jedinou korejskou posilu, supporta Hachaniho z KT Rolster s 44 starty v lize LCK. A Steeelback? Ten si svůj standart zahraje vždycky.


ORIGEN

{#Německo} Max 'Satorius' Günther - TOP
{#Korejská republika} Kim 'Wisdom' Tae-wan - JGL
{#Korejská republika} Yoo 'NaeHyun' Nae-hyun - MID
{#Nizozemsko} Erik 'Tabzz' van Helvert - ADC
{#Finsko} Aleksi 'Hiiva' Kaikkonen - SUP

Když byla sestava Origen odhalena jako jedna z posledních, fandové xPekeho byli zklamaní. Španělská legenda se tentokrát nezařadila do základní sestavy a místo toho tu máme pět nových posil. Pro evropské fanoušky bude nejvíce známá botlinka, zkušenosti Hiivy a zejména vítěze jarní LCS z roku 2014 Tabzze. Na pozici midaře naopak přichází největší otazník celé soutěže, Korejec NaeHyun z druhé nejvyšší čínské ligy, kde si loni nepřipsal jediné vítězství.

Štítky: lcs, LCS EU
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.