Přejít k hlavnímu obsahu

MČR v mobilních hrách startuje druhou sezónu

8. 2. 2017 | 12:46 Všechny hry
Souboje nejlepších hráčů a týmů v mobilních hrách Clash Royale a Vainglory jsou pasé, historicky první mistři Šimon „Rainny.81“ Masár a tým eSuba.Samsung byli loni nejúspěšnější. Jak tomu bude v roce 2017? Druhá sezóna MČR v mobilních hrách slibuje opět velkou podívanou.
Výchozí obrázek

Souboje nejlepších hráčů a týmů v mobilních hrách Clash Royale a Vainglory jsou pasé, historicky první mistři Šimon „Rainny.81“ Masár a tým eSuba.Samsung byli loni nejúspěšnější. Jak tomu bude v roce 2017? Druhá sezóna MČR v mobilních hrách slibuje opět velkou podívanou.

Brno, ČR - 8. února 2017 – Premiérový ročník Mistrovství České republiky v mobilních hrách nabídl desítky turnajů a dlouhodobou ligu v rámci online kvalifikace, ti nejlepší z nejlepších si mohli začátkem listopadu vychutnat atmosféru výstaviště Veletrhy Brno. Za podpory partnerů Samsung a Vodafone kampaně #jetovtobě byli před zraky 46 tisíc korunováni první mobilní mistři České republiky, tím však celý projekt nekončí a sezóna 2017 přichází s několika důležitými změnami a inovacemi.

Hlavní změnou pro letošní ročník bude samotný kvalifikační cyklus, který odstartuje již začátkem února a nikoliv v průběhu roku, jako tomu bylo po oznámení premiérového MČR v mobilních hrách loni. Ambiciózní mobilní hráči se od února do října mohou těšit na celou řadu online, ale také offline turnajů, ve kterých se mimo bodů do MČR klasifikace bude bojovat také o hodnotné ceny.

Také v letošním roce bude mezi hlavní tituly mobilního Mistrovství patřit populární Clash Royale, který díky své variabilitě vyhovuje stále více hráčům a postupně pohlcuje celosvětovou scénu mobilního gamingu jako jasná jednička. Obhájce titulu Šimon „Rainny.81“ Masár by v barvách týmu eEriness rád navázal na svůj loňský životní úspěch, kvůli stále zvětšující se konkurenci to však nebude mít lehké.

Sezóna 2017 bude přelomová pro hráče karetní hry Hearthstone, která se oficiálně přesouvá z MČR v počítačových hrách pod mobilní Mistrovství. Tento krok je logickým vyústěním stále nabývající popularity hraní Hearthstone z pohodlí mobilních telefonů či jiných dotykových zařízení. Hráči se díky přesunu pod mobilní Mistrovství mohou těšit na různorodý kvalifikační cyklus, v rámci finálového klání na nápaditější program s více prostorem na hlavním pódiu a větším pohodlím pro hráče.

Na první ročník mobilního MČR v Hearthstone se těší také majitel posledního počítačového titulu, Matyáš „Matty“ Kalužný z týmu Inside Games: „Jakákoliv změna, která Hearthstone u nás pomůže, je naprosto v pořádku.“ Stejně jako další přední hráči, Kalužný přechod pod nový brand nevidí jako překážku, ale právě naopak: „Co se týče hratelnosti, tam problém nebude. Spousta hráčů ze světové špičky na tabletech hraje i na turnajích, takže to zas tak špatné být nemůže. Myslím si, že to bude pouze posun vpřed, a těším se na to!“

Stejně jako v loňském roce se bude sezóna MČR v mobilních hrách točit okolo dvou hlavních titulů, v průběhu není vyloučeno zařazení dalších titulů, jako je například MOBA hra Vainglory, ve které se loni z premiérového titulu radoval suverénní tým eSuba.Samsung.

Detailní informace o celoroční kvalifikaci v Hearthstone i Clash Royale se hráči dozvědí v nejbližších dnech na webu PLAYzone.cz.

Zdroj: mcrmobil.cz
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.