Přejít k hlavnímu obsahu

GA 2017: Kappa triumfuje, tween třetí

17. 4. 2017 | 15:48 TrackMania 2 Stadium
Kromě Hearthstone turnaje byli zástupci tuzemské scény již tradičně přítomni v Trackmania turnaji. Tři čeští a slovenští jezdci soupeřili během dvou dní o celkem 2 200 euro. Již několikaletou sérii úspěšných výsledků nepřetrhla tato trojice ani tentokrát, když brali hned 2 ze 3 příček na stupních vítězů.
Výchozí obrázek

Kromě Hearthstone turnaje byli zástupci tuzemské scény již tradičně přítomni v Trackmania turnaji. Tři čeští a slovenští jezdci soupeřili během dvou dní o celkem 2 200 euro. Již několikaletou sérii úspěšných výsledků nepřetrhla tato trojice ani tentokrát, když brali hned 2 ze 3 příček na stupních vítězů.

Soupiska českých a slovenských hráčů příliš překvapivá nebyla. Do Francie se vydali {#Slovenská Republika} Marek "tween" Pacher a {#Slovenská Republika} Erik "hakkiJunior" Leštach z eSuby a {#Česká Republika} Marek "Kappa" Krompolc, zástupce německého týmu Planetkey Dynamics. Spolu s nimi se účastnilo dalších 52 jezdců.

Úvodní timeattack, sloužící k rozřazení závodníků, dopadl pro naše zástupce skvěle. Kappa bral sedmé místo, hakki šesté a tween zajel dokonce nejlépe ze všech. V úvodních kolech playoff se možná právě proto docela dařilo a všichni tři postupovali směle winners bracket částí pavouka dál.

Ve čtvrtfinále již samozřejmě atmosféra houstla a doplatil na to hakkiJunior. Ve své čtveřici totiž měl Kappu a {#Německo} Massu, dva pozdější účastníky finále a sám bral až třetí místo, což znamenalo pád do LB. Samotný Kappa čtvrtfinále vyhrál a postoupil dál, stejně jako tween, který se ale dlouho neradoval.

Fotka uživatele eSuba.

tween během turnaje (zdroj:facebook)

V následujícím kole potkal rovněž dvojici elitních jezdců a poroučel se za hakkim do spodního pavouka. Kappa se mezitím ale s ničím nepáral a vyhrál všechny své duely, včetně silně obsazeného finále WB.

hakkiJunior přežil v losers bracketu jediné kolo, než byl vyřazen z turnaje úplně. tweenovi se naopak dařilo mnohem více a po dvou vítězstvích stál před branami grandfinále. V těsném souboji tuhle bránu dokázal otevřít a dostal se mezi nejlepší čtyřku.

Samotné velké finále, ve složení {#Česká Republika} Kappa, {#Slovenská Republika} tween, {#Německo} massa{#Francie} Kronos, ale určitě nebude zapsáno mezi ty nejslavnější chvilky této hry. Četné technické problémy nejednou přerušili průběh finále a bohužel pro tweena se to stalo v momentě, kdy měl nejlépe najeto. Nejvíce pak na to doplatil massa, jehož problémy se zvukem organizátoři údajně odmítli řešit úplně.

Závěr byl neskutečně těsný. Hned tři hráči se dostali do situace, kdy měli stejný počet bodů a vítězné kolo od kohokoliv znamenalo vítězství. Nejlepší chladnokrevnost prokázal Kappa, který si dokázal poradit s okolnostmi nejlépe a dojel si pro další vítězství na velkém turnaji. Druhé místo následně bral domácí Kronos, tween si pak po nervy drásajícím posledním kole dojel pro třetí místo.

{#Česká Republika} Kappa tak potvrzuje svou aktuální dominanci. Před dvěma měsíci si došel pro velké vítězství na Gaming WinterFest, nyní odešel triumfálně z Gamers Assembly. Kromě toho si odnesl o 1 000 € za první místo, {#Slovenská Republika} tween se musel spokojit se 400 €.


Konečné pořadí

  • 1. místo - {#Česká Republika} PkD.Kappa - 1 000 €
  • 2. místo - {#Francie} Kronos - 600 €
  • 3. místo - {#Slovenská Republika} eSuba.tween - 400 €
  • 4. místo - {#Německo} Massa - 200 €
  • 13. - 14. místo - {#Slovenská Republika} eSuba.hakkijunior