Přejít k hlavnímu obsahu

MSI 2017: SKT výhrou nad G2 obhajují titul

22. 5. 2017 | 10:52 League of Legends
Mimo série Intel Extreme Masters a samotných Worlds nemáme v průběhu roku žádné mezinárodní měření sil. Tedy kromě Mid-Season Invitationalu, který za pár dní vyvrcholí!
Výchozí obrázek

Mimo série Intel Extreme Masters a samotných Worlds nemáme v průběhu roku žádné mezinárodní měření sil. Tedy kromě Mid-Season Invitationalu, který za pár dní vyvrcholí!

Letošního MSI eventu se zúčastnily týmy ze všech regionů, úvodní Play-In fáze nabídla zajímavé duely osmi zástupců bojujících o divokou kartu. Skupiny zde ovládli SuperMassive z Turecka a GIGABYTE Marines z regionu jihovýchodní Asie (Vietnam), na které čekala silná dvojice Flash Wolves a Team SoloMid. FW i TSM si postup do hlavní fáze ujít nenechali, v následném rozstřelu o třetí slot ukázali Mariňáci svoji kvalitu. Tato trojka tak doplnila G2 Esports, SK Telecom T1 a World Elite mezi úplnou elitou a hlavní část eventu o ~1 690 000 dolarů mohla odstartovat.

Šest týmů, dva zápasy každého s každým, celkem třicet nervy drásajících BO1 utkání. Svoji světovou kvalitu již od počátku ukazovali zejména hráči SK Telecom T1, jejich ztráta her proti World Elite a zejména proti Flash Wolves však zamíchala kartami. Že se o postup hrálo až do posledního killu na Summoner's Riftu, to dokazuje samotná tabulka, kde tři týmy skončily se stejným skóre a týmu s divokou kartou chyběla pouze jedna výhra k postupu do play-off.

Rozstřel o postupová místa se díky lepším vzájemným zápasů netýkal G2. Smůla potkala Team SoloMid, který v tiebreakeru na soka z Taiwanu FW nestačil a do TOP4 se nepodívá.

MSI 2017 - Round Robin
#Jméno týmuVP
1.{#Korejská republika} SK Telecom T1
Huni, Peanut, Faker, Bang, Wolf
82
2.{#Čína} World Elite
957, Condi, xiye, Mystic, Ben/Zero
73
3.{#Evropská unie} G2 Esports
Expect, Trick, PerkZ, Zven, mithy
46
4.{#Tchaj-wan} Flash Wolves
MMD, Karsa, Maple, Betty, SwordArT
46
5.{#Spojené státy americké} Team SoloMid
Hauntzer, Sven, Bjergsen, WTurtle, Biofrost
46
6.{#Vietnam} GIGABYTE Marines
Stark, Levi, Optimus, Slay, Archie
37

Jelikož do play-off postupují pouze čtyři týmy, postupový klíč je jasný. V pátek od 20:00 vypukne v brazilské metropoli Rio de Janeiro semifinále mezi favorizovanými SK Telecom T1 proti Flash Wolves, v základní části však FW dokázali kousat. Evropský zástupce G2 Esports vyzve čínské World Elite v sobotu a velké finále v Jeunesse Aréně vypukne ve stejný čas v neděli večer. Důležitý je také fakt, že se v play-off přechází z BO1 na formát BO5 sérií!

Mid-Season Invitational 2017
SemifináleFináleVítěz
bo5bo5 
 
{#Korejská republika} SK Telecom T13   
  {#Korejská republika} SK Telecom T13 
{#Tchaj-wan} Flash Wolves0   
    {#Korejská republika} SK Telecom T1
{#Čína} World Elite1  Vítěz
  {#Evropská unie} G2 Esports1 
{#Evropská unie} G2 Esports3   
 

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.