Přejít k hlavnímu obsahu

MAXX: Chceme do zahraničí!

11. 6. 2017 | 12:32 Counter-Strike 2
Připravili jsme si pro vás rozhovor s Martinem "MAXX" Smolárem, nedávnou posilou CS:GO sekce organizace Inside Games.Duben letošního roku byl pro naší CS:GO scénu hodně zásadní. Odehrálo se zde spousta zásadních přestupů, které ovlinili prakticky všechny tuzemské týmy. Kromě již zmíněných Inside Games jsme viděli změnu u stálic jako eSuba nebo pak i zformování nové sestavy u eEriness.
Výchozí obrázek

Připravili jsme si pro vás rozhovor s Martinem "MAXX" Smolárem, nedávnou posilou CS:GO sekce organizace Inside Games.

Duben letošního roku byl pro naší CS:GO scénu hodně zásadní. Odehrálo se zde spousta zásadních přestupů, které ovlinili prakticky všechny tuzemské týmy. Kromě již zmíněných Inside Games jsme viděli změnu u stálic jako eSuba nebo pak i zformování nové sestavy u eEriness.

Právě ale Martin byl společně s Dominikem "hazard" Hublem důvodem, proč eEriness museli hledat další nové hráče. Hubl se opět rozhodl zamířit na lavičku a Martin dostal lepší nabídku od Inside Games, kde má nahradit prázdné místo po odchodu Radoslava "rdo" Tótha. Osmnáctiletý ostrostřelec, kterého vídáme hlavně jako riflera, aktuálně studuje v Bratislavě.

Counter-Strike je hodně spojen s trénováním. Jak probíhá tvůj každodenní trénink a kolik času denně věnuješ právě CS:GO?

Môj každodenný tréning určite začína hraním botov alebo deathmatchom ako každý hráč, následne venujem niekoľko hodín pubom (prevažne faceitu). Denne venujem csku zhruba 6-8h, samozrejme záleží, či mám čas.

Maxx na LANu

Máš nějaký vysněný tým, kam by ses ve své CS:GO karieře chtěl dostat?

Určite mám, už niekoľko rokov fandím práve tímu Ninjas in Pyjamas, ktorý ale už dlhšiu dobu sa nedokáže postaviť na nohy a to ma veľmi mrzí. Samozrejme by bol taktiež sen práve toto veľké meno ako NiP reprezentovať.

Kdybys měl možnost změnit jednu věc v CS:GO, jaká by to byla?

V CSku by som zmenil veľa vecí, či už hitboxy, optimalizáciu máp alebo nerf pištoliek, ktoré sú neskutočne silné. Premňa je a bolo najlepšie CSko v roku 2014-2015.

Ale teď už přejděme na konkrétní otázky. Spousta lidí si tě může pamatovat z týmu eEriness, kde jsi hrál i po boku Romana "blade" Pilného. Jaká byla tvoje cesta na profesionální scénu? Jak se ti vůbec podařilo dostat se do týmu eEriness?

Áno, máš pravdu, veľa ludí si ma môže pamätať práve z tímu eEriness, kde som pôsobil naposledy, ale každopádne toto ani zďaleka nebolo jedno z mojich najlepších období, kedže sa nám zostava doslova rútila pred očami. Za toto obdobie padlo veľa sklamaní ako odchod garzeNa, tMs1Ka, Shada, kedy sa dá povedať, že to bola naša konečná a my sme sa už len ťažko pokúšali hľadať adekvátne náhrady do tímu.

Do eEriness som sa dostal kvôli tomu, že som pôvodne predtým hrával za tím Majestic Lions na čele s unom, ale ten sa rozpadol a blade hľadal mladých hráčov, nakoľko mu odišiel z tímu Bordel, a já som bol plne k dispozícií.

Maxxxx

MAXX ještě v barvách týmu eEriness

Před měsícem jsi ale přešel k Inside Games. Jak se ti hraje se svými novými spoluhráči a jak dlouho vám trvalo, než jste se spolu sehráli?

So svojimi novými spoluhráčmi sa mi hraje veľmi dobre, nakoľko sa všetci veľmi dobre poznáme a vždy na TeamSpeaku panuje pozitívna nálada. Momentálne sme v štádiu, kedy sa stále budeme zohrávať, kedže nebol nato predtým priestor a dúfame, že sa výsledky rapídne zvýšia.

Místo po tobě v eEriness nahradila trojice bývalých hráčů z Gunrunners. Myslíš že to byl dobrý tah od hráčů z Gunrunners "vystoupit z rozjetého vlaku" ? 

Myslím si, že im táto zmena určite pomôže či už individuálne alebo tímovo, kedže ja som mal vždy tím Gunrunners za neskúsených hráčov a v ich hre bolo vidno, že tam chýba hlava tímu so skúsenosťami, ako je práve blade.

Ale zpátky i Inside Games. Za 2 měsíce Vás čeká turnaj PG WAY v Trnavě o historicky nějvětší prizepool na naší scéně. Máte v plánu dorazit na nějaký bootcamp. Popřípadě jaká bude vaše příprava na tento turnaj? 

Na PG WAY sa pokúsime pripraviť čo najlepšie, kedže sami dobre vieme, aké obsadenie tento turnaj bude mať, a rozhodne nebudú chýbať zápasy aj oproti zahraničným tímom. Či budeme mať bootcamp je čisto len na nás, ale já verím, že si ten čas nájdeme a pripravíme sa všetci spoločne.

Jaké máte cíle s Inside Games do letošního roku? 

Cieľe s Inside Games sú pre nás jasné, hrať a hrať a byť tu top2 a dokazovať kvality aj mimo našej scény.

Na jaké turnaje se do budoucna chystáte? 

Chystáme sa na všetky dôležité lanky s MČR bodovaním a taktiež dúfam, že aj na ICL v Maďarsku.

Martine díky, na konec se zeptám, chtěl bys něco vzkázat jak tvým fanouškům, tak fanouškům Inside Games? 

Určite len to aby ste nás podporovali, aj keď sa nedarí a taktiež chcem poďakovať všetkým fanúšikom za to že stojite práve pri nás.

Štítky: Inside Games