Přejít k hlavnímu obsahu

Friberg končí, REZ přichází!

13. 6. 2017 | 02:12 Counter-Strike 2
Kdo sleduje dlouhodobě světovou scénu ví, že tým Ninjas in Pyjamas už delší dobu nepodává takové výkony, jaké jsou hodné jménu organizace.Začátkem roku se začalo proslýchat o tom, že dojde k velkému švédskému shuffle mezi Ninjas in Pyjamas, GODSENT a Epsilon. Legendární organizace se měla rozloučit po delší době s více než jedním hráčem. Loňský rok hrála za sestavu Ninjas in Pyjamas i po otřesném ročníku 2015 i nadále čtyřka GTR-f0rest-Xizt-Friberg.
Výchozí obrázek

Kdo sleduje dlouhodobě světovou scénu ví, že tým Ninjas in Pyjamas už delší dobu nepodává takové výkony, jaké jsou hodné jménu organizace.

Začátkem roku se začalo proslýchat o tom, že dojde k velkému švédskému shuffle mezi Ninjas in Pyjamas, GODSENT a Epsilon. Legendární organizace se měla rozloučit po delší době s více než jedním hráčem. Loňský rok hrála za sestavu Ninjas in Pyjamas i po otřesném ročníku 2015 i nadále čtyřka GTR-f0rest-Xizt-Friberg.

Tým se snažil najít novou energii vždy pomocí jednoho nového hráče. Fiflarena nahradil Maikelele, toho pak nahradil allu a v loňském roce jsme viděli příchod mladého a nadějného pytha. NiP během roku získali hned tři tituly. Po příchodu pytha vyhráli domácí DreamHack Masters Malmö, načež během zranění výše zmíněného hráče zaskočil v sestavě oblíbený Maikelele. S ním dokráčeli NiP k titulu StarSeries i-League S2 a po návratu pytha opět dominovali na turnaji IEM Oakland.

Tým se ale po vánoční pauze nacházel v rozkladu. Statistiky hráčů, převážně pak největší hvězdy Christophera "GeT_RiGhT" Alesunda, nebyly přívětivé a už delší dobu se vina svalovala na Adama "friberg" Friberga. Tento pětadvacetiletý hráč přišel do týmu už jako devatenáctiletý hráč, když organizaci znovu vzkřísil Emil "HeatoN" Christensen. Za tu dobu se zapsal do podvědomí spoustě fanoušků, hráčům, ale hlavně i vývojářům hry. Adam má i svou vlastní uličku na Infernu, neboť se mu přezdívá King of Banana.

V březnu letošního roku se ale začaly dít věci. Tým nejdříve opustil Pyth a jeho místo zaujala AWP stár konkurenčních Epsilon draken. Organizace doufala, že odčiní průšvih z prosince, kdy se jim nepodařilo postoupit na ELEAGUE Major, nicméně Ninjas in Pyjamas otřesnými výsledky nedokázali postoupit ani skrz online kvalifikaci na Minor turnaj! Výsledky se nadále nedostavovaly, spíš se ještě zhoršily. Nevábné výkony v online ligách a na offline eventech kam byli pozvaní a tlak komunity nakonec donutil manažery týmu zasáhnout do svých řad trochu více, než byli doposud zvyklí. 


Dodá REZ NiP novou energii a pohodu? FOTO: HLTV.org

Černého Petra si vytáhl Adam "Friberg" Friberg, který, jak jsme již řekli, nedosahoval kvalit svých soupeřů a spoluhráčů. Jeho místo v rámci organizace aktuálně není ještě vyřešeno, neboť má stále platnou smlouvu. Organizace nabídla hráči určité pozice v týmu, dle všeho by se měl ale přesunout na hostování k některému z jiných švédských týmů. 

Novým přírustkem v Ninjas in Pyjamas pak je mladičký talent Fredrik "REZ" Sterner, švédský reprezentant a vítěz turnaje World Cyber Arena: "Jsem extrémně šťastný, že se mohu připojit k týmu jako je NiP! Byl to můj sen a jsem rád, že se stal skutečností," prozradil ve vyjádření pro web organizace.

Sestava Ninjas in Pyjamas:

{#Švédsko} Patrik "f0rest" Lindberg
{#Švédsko} Christopher "GeT_RiGhT" Alesund
{#Švédsko} Richard "Xizt" Landström
{#Švédsko} William "draken" Sundin
{#Švédsko} Fredrik "REZ" STerner

{#Švédsko} Bjorn "threat" Pers - trenér
{#Švédsko} Adam "friberg" Friber - neaktivní hráč

První akcí, kde se objeví nová Ninjas in Pyjamas sestava, je až červencový ESL One Cologne.

Zdroj: hltv.org