Přejít k hlavnímu obsahu

Denyk: Sestava z Hamburku je to nejlepší u nás

21. 6. 2017 | 15:03 League of Legends
Minulý víkend se pětice pod vedením Denyka a záštitou organizace eSuba zúčastnila LAN finále Legend Series v německém Hamubrku, kde na ni nikdo nestačil. My jsme si právě zkušeného supporta a trojnásobného mistra ČR pozvali na rozhovor, abychom vám tento úspěch přiblížili.Vítám tě u rozhovoru, Denyku. Než si popovídáme o úspěchu na Legend Series, vrátíme se ještě trochu do minulosti. Co se ve Fraternitas stalo, že jste po úspěšné sezóně odešli. Proč právě eSuba?
Výchozí obrázek

Minulý víkend se pětice pod vedením Denyka a záštitou organizace eSuba zúčastnila LAN finále Legend Series v německém Hamubrku, kde na ni nikdo nestačil. My jsme si právě zkušeného supporta a trojnásobného mistra ČR pozvali na rozhovor, abychom vám tento úspěch přiblížili.

Vítám tě u rozhovoru, Denyku. Než si popovídáme o úspěchu na Legend Series, vrátíme se ještě trochu do minulosti. Co se ve Fraternitas stalo, že jste po úspěšné sezóně odešli. Proč právě eSuba?

Ahoj! Po prohraném Challenger Series za Fraternitas jsem se rozhodl team opustit a zkusit své štěstí jinde. Panovalo tam hodně nesrovnalostí mezi hráči a vedením, dál bych to raději nerozebíral. eSubu jsem oslovil s tím, že bych si chtěl zahrát Legend Series a půjčit si její hráče, a na oplátku jsme ji tam reprezentovali.

Vítězná sestava z Legend Series - zleva: Cekutka, Jejky, Sheriff, Denyk, Humanoid

V eSubě aktuálně koučuješ, ale mimo to jsi zkusil štěstí i v zahraničí, ve španělském x6tence. Jak se daří tam, vidíš svoji budoucnost i nadále v Evropě? Jak tyhle dvě aktivity jdou propojit?

Nevím, kde všichni přišli na to, že kluky trénuju, možná jsem spíše taková morální podpora a záskok, když někdo chybí. Podle mě coaching ani moc nepotřebují, jsou chytří a ví, kde dělají chyby. Momentálně jsem stále pod kontraktem v x6tence a pomalu se koukám po dalších možnostech. Sezóna ve Španělsku moc úspěšná nebyla, ale přičítám to zejména změnám v sestavě, které probíhaly prakticky po celou dobu ligy. Moje budoucnost v Evropě je zatím nejistá, záleží, co dostanu za nabídky. Jinak co se týče morální podpory kluků a občasný záskok v nějakém zápase, tak to se dá stíhat se španělskou ligou v klidu. 

Nemůžu se nezeptat. Nechystáš hráčský comeback i na domácí scénu, třeba za účelem zisku rekordního 4. mistrovského titulu?

Do MČR 2017 je ještě nějaký čas, ale kdo ví!

Nyní už o samotné LANce v Hamburku. S jakými očekávání jsi na sever Německa vyrážel? Jak se zrodil návrat vaší loňské soupisky, s tebou jako supportem? Jaký byl hlavní motiv tvého návratu?

Do Hamburku jsem jel jak já, tak i celý team vyhrát, proto jsme se snažili, aby byl prizepool za první místo vyšší, avšak ostatní teamy nesouhlasily. Soupisku jsem vymýšlel já a v podstatě jsem jen požádal eSubu o zapůjčení hráčů. Co se týče samotného motivu, tak ten byl jednoduchý, zahrát si zahraniční lanku a odnést si nějaké zkušenosti.

Denyk a Jejky s trofejí pro vítěze Legend Series

Originální eSuba versus sestava s tebou, Sheriffem a Cekutkou. Dokázal bys tyto dva úspěšné rostery porovnat, jestli je to tedy vůbec možné?

Dle mého názoru je sestava, se kterou jsme jeli do Hamburku, ta nejlepší, co na CZ/SK scéně může být.

Co tě v Německu nejvíce potěšilo a naopak zklamalo? Co soupeři, samotné prostředí? Čekal jsi více například od eXtatus?

Zklamalo mě nejvíce, že jsme měli hotel daleko od centra, protože v hamburském centru se dá dělat mnoho nočních aktivit. Co se týče soupeřů, tak zklamáním pro mě bylo ESG, čekal jsem od profesionálního německého teamu více. Prostředí a organizace lanky byla suprová a musím říct, že jsem byl příjemně překvapen. Od druhých krajánků jsem čekal, že urvou třetí místo a to se také stalo, takže eXtatus nepřekvapil, ani nezklamal.

Jaké jsou tvoje plány pro zbytek sezóny? Jaké má Denyk nesplněné hráčské sny, které by si ve své kariéře ještě chtěl zrealizovat?

Moje plány jsou momentálně začít hrát opět SoloQ a získat nějakou slušnou nabídku, pak se uvidí. Co se týče mých snů, tak je to zahrát si na Worlds, což je asi sen každého hráče, takže nic neoriginálního.

Ještě loni jako Fraternitas, minulý víkend už jako eSuba - zleva: Humanoid, Sheriff, Denyk, Cekutka, Jejky

Moc Ti děkuji za rozhovor, a ještě jednou gratuluji k úspěchu na Legend Series! Na závěr tu máš prostor na libovolné vyjádření nebo pozdrav svým fanouškům.

Díky moc! Chtěl bych poděkovat všem fanouškům, kteří nás podporovali na Twitch chatu, anebo na našich fanstránkách (Denyka sledujte zde). No a nakonec bych chtěl hlavně poděkovat organizaci eSuba a zejména jejímu majiteli, který se o nás tak hezky v Německu staral!

Štítky: Denyk, eSuba
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.