Přejít k hlavnímu obsahu

Finále MČR 2017 nabídne přes 100 tisíc v každé hře

21. 7. 2017 | 11:28 Všechny hry
Mistrovská sezóna je ve své polovině. Nejlepší týmy si pojišťují své pozice, ti další bojují týden co týden v pravidelných turnajích, aby se mezi domácí špičku probojovali. Možností až do října je stále spousty, takže pokud pomýšlíte nad bojem o finále MČR 2017, nastal čas se do toho opřít!
Výchozí obrázek

Mistrovská sezóna je ve své polovině. Nejlepší týmy si pojišťují své pozice, ti další bojují týden co týden v pravidelných turnajích, aby se mezi domácí špičku probojovali. Možností až do října je stále spousty, takže pokud pomýšlíte nad bojem o finále MČR 2017, nastal čas se do toho opřít!

Letošní ročník už toho nabídl spousty. Boje týmů na online turnajích či menších LANkách, nebo našlapanou akci Y-GAMES 2017 s kompletní domácí špičkou. Právě tady si aktuální lídři MČR klasifikace pojistili své vedení, konkrétně Alza.eXtatus v CS:GO a Inside Games OZONE v League of Legends. V obou herních titulech se však v následujících měsících ještě určitě stanou velké věci.

Kdo pozvedne pohár nad hlavu v letošním roce? Obhájí eXtatus titul v CS:GO? (Foto: PLAYzone)

Slíbili jsme pro sedmou mistrovskou sezónu velké věci, je na čase odhalit karty. Již od února mohou týmy na online turnajích skrze portál PLAYzone.cz bojovat o pravidelný přísun 7 000 Kč, dohromady se tak v kvalifikačním cyklu rozdá 77 000 Kč v každé hře. Částky jsou to krásné, ale to hlavní přijde až na samotném finále, které se pro osm nejlepších celků za uplynulých 9 měsíců uskuteční opět v Brně, v pavilonu B výstaviště BVV. Termínem konání je 10. až 12. listopadu.

Pro letošní ročník se počet herních titulů na Mistrovství ČR v počítačových hrách ztenčil na polovinu, ale i tak se finanční odměny na velkém finále nedostanou pod hranici 200 tisíc korun. Celkový prizepool finále MČR 2017 bude ve výši 210 000 Kč. Nejlepší týmy titulů Counter-Strike: Global Offensive a League of Legends si tuto částku rozdělí rovným dílem. Největší radost budou mít samotní šampioni, vítězný tým letošního MČR si odnese 60 000 Kč, tedy nejvyšší částku letošní sezóny na českém územi. Celkem se v ročníku MČR 2017 rozdá 364 tisíc korun.

„Vďaka úspešnému finále MČR 2016 dokážeme tento rok zlepšovať MČR v všetkých smeroch. Najdôležitejšou súčasťou MČR sú samozrejme samotní hráči a preto pokračujeme v nastolenom trende každý rok zvyšovať prizemoney. Tento rok majstrovský tím získa okrem oficiálneho titulu Mistra ČR aj 60 000 Kč a zároveň odmeníme MVP v každej hre. Celkovo rozdáme za rok v rámci MČR turnajov viac ako 360 000 Kč, čo je pre nás rekordná suma. Ale toto je len začiatok...“

vyjádřil se projektový manager MČR Michal Nagy.

Spolu s největším lákadlem pro všechny hráče je nám ctí také oznámit premiérové udělení zlaté pečetě sdružení Asociace gamingových klubů, která finálovou akci Mistrovství České republiky v počítačových hrách ve dnech 10. až 12. listopadu DOPORUČUJE.

Jste připraveni na vrchol letošní sezóny? Dostat se do varu můžete již tuto sobotu, kdy kvalifikační cyklus pokračuje pravidelnými MČR turnaji. Další měsíční finále je navíc za rohem!

Štítky: MČR, MČR 2017
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.