Přejít k hlavnímu obsahu

ESL ruší ban hráčům z iBP a Epsilon

31. 7. 2017 | 14:07 Counter-Strike 2
ESL oznámila, že zruší bany týmů, kteří ho obdrželi za tvrdé porušení pravidel turnajů. Mezi odbanované týmy patří například iBUYPOWER.
Výchozí obrázek

ESL oznámila, že zruší bany týmů, kteří ho obdrželi za tvrdé porušení pravidel turnajů. Mezi odbanované týmy patří například iBUYPOWER.


Tento krok se rozhodlo ESL udělat hlavně z důvodu aktualizování svých pravidel turnajů v souladu s návrhy z ESIC (Esports Integrity Coalition), která provedla průzkum s více než 7000 účastníky a vyslechla názor komunity na přiměřené sankce pro případy podvádění, výsledky zápasů a doping. 

V rámci tohoto procesu ESL uspořádala rozhovory s profesionálními hráči na ESL One Cologne, aby diskutovali o svých názorech na tuto záležitost.

Pro všechny turnaje ESL a ESEA, od ESL Pro League a Intel Extreme Masters až pod amatérské eventy budou aktualizovány od 1. srpna. Zrušení zákazu hraní na těchto turnajích tedy platí pro bývalé iBUYPOWER a Epsilon týmy. Pokud se Valve rozhodne podporovat ESL turnaje jako jsou Minory nebo Majory, nebudou se moct připojit.

DaZeD potvrdil, že by rád spolupracoval s dvojicí hráčů a to se swagem a AZK. O víkendu jsme mohli vidět hráče swag se svým mixem ownage vyhrát turnaj Fragadelphia 11. Steel si zahrál v týmu Bee's Money Crew na stejném turnaji a obdržel třetí místo. 

Je tu velká spekulace, že se uvolní místo u OpTic Gaming, takže se můžeme taky těšit, že tam jednoho z odbanovaných hráčů uvidíme. V minulosti tito hráči ukazovali vynikající výkony, proto je dobré, že jsou zpět avšak pouze na ESEA a ESL turnaje. 

Od 1. srpna přijmou ESEA a ESL následující pravidla pro pachatele:

  • Podvádění: Diskvalifikace z turnaje, zrušení výsledků, propadnutí prizemoney, zákaz až na dva roky. Pokud půjde o turnaj, který nepatří do amatérské úrovně, hráč obdrží trest na 5 let. Pokud budou okolnosti nepříjemné, může dostat na delší dobu.
  • Sázkařský podvod: Výsledek zápasu anulován, až pětiletý ban, propadnutí výher a peněžní pokuta. 
  • Dopování: Výsledek zápasu anulován, ban až na dva roky, propadnutí výhry a diskvalifikace, pokud se to zjistí po čase turnaje.
  • Manipulace soupeřů a uplácení: Výsledek zápasu anulován, ban až na dva roky, propadnutí výhry a peněžní pokuta.

Odbanovaní hráči:

{#Spojené státy americké} Duc "cud" Pham
{#Spojené státy americké} Derek "dboorN" Boorn
{#Spojené státy americké} Casey "caseyfoster" Foster
{#Spojené státy americké} Sam "DaZeD" Marine
{#Spojené státy americké} Braxton "swag" Pierce
{#Kanada} Keven "AZK" Larivière
{#Kanada} Josua "steel" Nissan

Zdroj: HLTV.org
Štítky: Epsilon, iBUYPOWER