Přejít k hlavnímu obsahu

ELEAGUE: FaZe a G2 postupují z Áčka

10. 9. 2017 | 01:29 Counter-Strike 2
Jedna z nejprestižnějších a nejoblíbenějších herních lig se vrací! Po zimním Majoru jsme o ELEAGUE moc neslyšeli o to víc se o ní zajímáme teď! Dnes začíná nový turnaj první a hodně nabušenou skupinou!
Výchozí obrázek

Jedna z nejprestižnějších a nejoblíbenějších herních lig se vrací! Po zimním Majoru jsme o ELEAGUE moc neslyšeli o to víc se o ní zajímáme teď! Dnes začíná nový turnaj první a hodně nabušenou skupinou!

Poté co jsme mohli vidět v loňském roce dva velké herní turnaje, přišlo Valve začátkem roku s tím, že se první Major roku 2017 uskuteční na americké půdě, přesněji v Atlantě. ELEAGUE rostla a dosáhla vrcholu tak rychle, jak jen moderní společnost může chtít. Turnaj se povedl, nicméně po něm bylo ticho. Jen málokdo by si ale dokázal představit, že by ELEAGUE slevila ze svých nároků, nebo by nešla do dalšího turnaje. A je to tu, nová ELEAGUE Premier začíná!

V této nové herní lize se utká opět šestnáct nejlepších týmů v oblíbeném studiu ELEAGUE a budou bojovat o prizepool, který v celkové míře činí 1 000 000 dolarů! Úvodní formát rozdělil šestnáctku pozvaných a kvalifikovaných do čtyř skupin, kde se bude hrát formátem GSL. I tentokrát se můžeme těšit na česko-slovenské zastoupení v podobě tria oskar-STYKO-GuardiaN.

Bude se FaZe v letošním ročníku dařit? FOTO: HLTV.org

Preview - Skupina A

G2 Esports

Ve skupině A uvidíme hned několik skvělých týmů najednou. Jako první si pro svůj skalp půjdou G2 Esports, kteří za poslední půlrok získali titul z ESL Pro League S5, DreamHack Tours a naposledy před týdnem dominovali na DreamHack Masters. Chlapcům se ale nedařilo na velkých turnajích a jak na ESL One Cologne tak i na PGL Major totálně propadli. Ve skupině jsou ale jasnými favority, hlavně díky posledním výkonům. Jestli si ale svou formu ze Švédska odvezli i do Ameriky, tak to teprve uvidíme.

{#Francie} Kenny "kennyS" Schrub
{#Francie} Dan "apEX" Madesclaire
{#Francie} Nathan "NBK-" Schmitt
{#Francie} Richard "shox" Papillon
{#Francie} Alexandre "bodyy" pianaro

FaZe Clan

Mezinárodní a hvězdný tým, který nám bohužel přinesl na DreamHack Masters jen smutek. I přesto, že se sestavě dařilo na onlinu v ESL Pro League, přišla první LAN akce, kde FaZe v nadupané skupině nestačili na své soupeře. Jejich prohru proti Ninjas in Pyjamas na Nuke nedokázal oddálit ani ostrostřelec NiKo, který jako jediný z týmu přešel K/D ratio 1.00. FaZe ale poté porazili pro nás trošku smutně Mouz, načež ale padli s Gambit ve třímapové bitvě.

Nemluvíme ale o krizi, tým se stále sehrává a ELEAGUE je jednou ze super možností, kde si hráči mohou sednout a uklidnit se. Úvodní utkání je čeká s Renegades, což je sice tým, který vyřadil v Malmö polské Virtus, pro FaZe by to ale měl být snový začátek turnaje.

{#Slovenská Republika} Ladislav "GuardiaN" Kovács
{#Švédsko} Olof "olofmeister" Kajbjer
{#Bosna a Hercegovina} Nikola "NiKo" Kovač
{#Dánsko} Finn "karrigan" Andersen
{#Norsko} Håvard "rain" Nygaard

Natus Vincere

Znáte ten pocit, když vidíte dlouholetou CS:GO stár opět nosit křiklavě žlutý dres? Zeus přinesl NaVi klid, který potřebovali. Nebo ne? V Malmö se hráči utkali v rozhodujícím zápase s Renegades, které přejeli 2-0 a zajistili si postup do play off ze druhého skupinového místa. Následně ale vypadli s NiP, kteří předvedli neskutečný výkon proti ukrajinské mašině. Dělené osmé místo se dá brát za neúspěch, my jej ale hodnotíme jako pozitivní překvapení, zvlášť, když se tým vyhnul v úvodní části Virtus.pro. 

V Atlantě začnou NaVi proti G2 Esports, což je moc nefavorizuje na vítěze. Pokud hráči prohrají, utkají se nejspíše s Renegades a následně o postup s jedním ze dvojice FaZe/G2. Pokud chtějí postoupit, budou si muset ukrajinští hráči máknout. Dotáhne s1mple svůj tým do play off?

 {#Ukrajina} Aleksandr "s1mple" Kostyliev
{#Ukrajina} Danylo "Zeus" Teslenko
{#Ukrajina} Ioann "Edward" Sukhariev
{#Ruská federace} Denis "seized" Kostin
{#Ruská federace} Egor "flamie" Vasiliyev

Renegades

Tak jako jsme to říkali v minulosti, tak to asi můžeme tvrdit i nyní. Australská sestava aktuálně nedosahuje Tier1 kvalit, nicméně musíme s nimi počítat. Porážka Virtus.pro v Malmö předznamenala možný rozpad Golden5, ale Renegades nedokázali na tento senzační úspěch navázat v souboji s již výše zmíněnými Natus Vincere. 

Americká organizace navíc do svého středu přivedla dlouholetou oporu OpTiC Gaming, kanadského hráče NAF-a, který nahrazuje švédský talent, jenž ještě nedávno nosil dres FNATIC JayzwalkingZ-e. Ten ale na turnaji nedostal šanci zahrát si s AWP (jeho největší předností) a místo něj přichází výše zmíněný hráč, který by se měl postarat hlavně o silnější a ničivější gun roundy.

{#Kanada} Keith "NAF" Markovic
{#Austrálie} Justin "jks" Savage
{#Austrálie} Aaron "AZR" Ward
{#Austrálie} Karlo "USTILO" Pivac
{#Spojené státy americké} Noah "Nifty" Francis

Zápasy

ELEAGUE - Skupina A
 
{#Austrálie} Renegades9 {#Evropská unie} FaZe Clan16   
 Zápas: M1    Zápas: M3   {#Ukrajina} Natus Vincere0  Vítěz WB - #1
{#Evropská unie} FaZe Clan16{#Ukrajina} Natus Vincere6    {#Evropská unie} FaZe Clan
         Zápas: M5    Vítěz LB - #2
{#Ukrajina} Natus Vincere16{#Austrálie} Renegades0    {#Francie} G2 Esports
 Zápas: M2    Zápas: M4   {#Francie} G2 Esports2
{#Francie} G2 Esports10{#Francie} G2 Esports2