Přejít k hlavnímu obsahu

Známe všechny postupující na MČR 2017

24. 10. 2017 | 17:13 Counter-Strike 2
Mistrovství České republiky se blíží a po závěrečných bojích jsme konečně poznali finální osmičkou postupujících na finálový event. Pojďme si krátce tento seznam představit.
Výchozí obrázek

Mistrovství České republiky se blíží a po závěrečných bojích jsme konečně poznali finální osmičkou postupujících na finálový event. Pojďme si krátce tento seznam představit.

Závěr sezóny nabídl řadu online i offline turnajů. Zatímco finišovali naše MČR turnajové série, kromě II. ROG COOL ligy a XPG CLAN Cup Summer nejvíce zamíchalo pořadím říjnové TPD Mistrovství Slovenska, kde mimo Alza.eXtatus nechyběla kompletní domácí špička. Ve hře byly stovky bodů a týmy na hraně postupu neměly nic jistého, z toho důvodu také jeden propadl sítem až na smutné deváté místo. Tohle je tedy osm celků, které 10. až 12. listopadu uvidíme v Brně.

{#Slovenská Republika} Alza.eXtatus
2800 MČR bodů

{#Česká Republika} Dark Tigers
2166 MČR bodů

{#Česká Republika} eSuba
2050 MČR bodů

{#Slovenská Republika} Trust.Universe
1811 MČR bodů

{#Česká Republika} Majestic Lions
1690 MČR bodů

{#Česká Republika} MARVO Esports
1289 MČR bodů

{#Slovenská Republika} Gunrunners.AOC
1237 MČR bodů

{#Slovenská Republika} Eclot Gaming
1208 MČR bodů

Na čele žebříčku se po celou sezónu vyhřívala sestava eXtatus, na jejichž kontě najdeme jedno vítězství za druhým, tedy až na nepovedené vystoupení v play-off ROG COOL ligy a TOP16 umístění na Copenhagen Games. Na druhou příčku se drtivým finišem a vítězstvím na Quietus Day a MSR vyšvihla sestava Dark Tigers. Třetí v pořadí se nachází eSuba, která kromě poctivého sbírání předních pozic vybojovala vítězství v Německu na Legend Series. První čtverku uzavírá Trust.Universe, kteří se od bronzu z Y-Games postupně probojovali mezi nejužší špičku.

Dlouho se drželi nahoře, v závěru se obhájci stříbra Majestic Lions propadli až na pátou příčku. Díky sbírání důležitých bodů během celého ročníku nebude na MČR chybět ani MARVO Esports. Od sedmého místa nebylo jasno až do posledního turnaje, nakonec si po neúspěchu na MSR těsně vybrala černého Petra bývalá sekce Gunrunners.AOC spolu s eEriness E-BLUE. Rozjetá Pyctophobia, dnes již Gunrunners, zde totiž dokázala i díky vítězství nad eSubou získat bronzové medaile, Eclot Gaming si pouze jistili svoji pozici umístěním mezi osmičkou nejlepších.


Do finálového turnaje máme ještě celé dva týdny, během nichž pro vás máme připravenu sérii článků, rozhovorů a představení jednotlivých účastníků Mistrovství České republiky. Napište nám do komentářů, koho byste rádi viděli u zpovědi nebo který tým vás, fanoušky, nejvíce zajímá!

Štítky: MČR 2017
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.