Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2017: Rozlosování skupin CS:GO turnaje

6. 11. 2017 | 10:20 Counter-Strike 2
Desítky týmů dlouhé měsíce bojovaly, aby se probojovaly až do Brna, na další ročník Mistrovství ČR v Counter-Strike: Global Offensive. Povedlo se to však pouhé osmičce týmů, které v pátek 10. listopadu do turnaje vstoupí skupinovou fází. Jejich složení si nyní představíme.
Výchozí obrázek

Desítky týmů dlouhé měsíce bojovaly, aby se probojovaly až do Brna, na další ročník Mistrovství ČR v Counter-Strike: Global Offensive. Povedlo se to však pouhé osmičce týmů, které v pátek 10. listopadu do turnaje vstoupí skupinovou fází. Jejich složení si nyní představíme.

Na osm postupujících týmů jsme si krátce poukázali již v předcházejícím článku, nyní je potřeba se posunout o krůček dále. Tentokrát nejde o samotné preview nebo rozhovory, ale podíváme se, jaké skupiny ve finálovém MČR uvidíme. Jen pro doplnění, startujeme hned v pátek o deváté hodině, kdy vypuknou skupiny tzv. GSL formátem a odehrány budou stejným systémem, jako v loňském roce. Čtyři nejlepší celky se poté poperou o prize money a cenné kovy v sobotu a neděli.

Hráči Alza.eXtatus jsou papírově ještě větším favoritem, než v loňském roce

Skupina A
 
Skupina B

Skupina A je složena z organizací, které bojovaly o medaile i v loňském roce, jen ve třech případech jde o kompletně jiné sestavy – například dnešní Majestic Lions vloni byli Universe, stříbrný tým, který podlehl ve finále eXtatus, ECLOT.Hicoria je tehdejší lví smečka a tak dále. To nic nemění na tom, že se domácí jednička míří nejen do této skupiny jako jasný favorit s jediným cílem, nepokazit úvod turnaje a nebýt na pokraji vyřazení jako v loňském roce.

Naopak v béčku se díky fenomenálnímu zakončení kvalifikační sezóny představuje jako papírový favorit Dark Tigers, vítěz Quietus Day a MSR 2017, kterému však eSuba nedá nic zadarmo. MARVO eSports tvrdě trénují a dokáží překvapit, totéž můžeme napsat o hráčích Gunrunners.AOC, kteří ještě jako Pyctophobia předvedli zběsilou jízdu na MSR. Opravdu těžká skupina!

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo – 60 000 Kč
  • 2. místo – 25 000 Kč
  • 3. - 4. místo – 10 000 Kč

Harmonogram turnaje:

  • Pátek 10. listopadu
    9:00 – 1. kolo skupinové fáze (BO1)
    10:30 – 2. kolo skupinové fáze (BO3)
    14:00 – 3. kolo skupinové fáze (BO3)

  • Sobota 11. listopadu
    9:30 – první semifinále (BO3)
    16:30 – druhé semifinále (BO3)

  • Neděle 12. listopadu
    13:30 – finálový zápas Mistrovství ČR v Counter-Strike: Global Offensive

Štítky: MČR 2017
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.