Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2017: Skupiny dobojovány

11. 11. 2017 | 12:47 League of Legends
Druhý herní den Mistrovství České republiky přinesl do arény na brněnském výstavišti poslední šanci probojovat se do vytoužených semifinálových utkání na hlavní stage a zahrát si o výhru 105.000 korun českých.
Výchozí obrázek

Druhý herní den Mistrovství České republiky přinesl do arény na brněnském výstavišti poslední šanci probojovat se do vytoužených semifinálových utkání na hlavní stage a zahrát si o výhru 105.000 korun českých.

LoL zápas

Čtyři týmy bojovaly o poslední dvě semifinálová místa. V prvním rozstřelu na dvě vítězná utkání se potkali Eclot Gaming s favorizovanými Alza.eXtatus, kteří potvrdili papírové předpoklady. Druhou dvojici pak tvořili nováčci domácí scény PlayForEver a MARVO Gaming.

 

Eclot Gaming vs. Alza.eXtatus

Eclot Gaming se na MČR kvalifikovali z posledního 8. místa, a proto by bylo spíše překvapením, pokud by se do semifinále probojovali. Naproti tomu Alza.eXtatus dokázali přehrát svého soupeře spíše takticky, než že by těžili z jeho nevynucených chyb.  

1. hra (32 minut)

Eclot Gaming: Cho'Gath (Robocop), Gragas (Kocourek), Syndra (Proker), Tristana (Shine), Rakan (argpetr)

Alza.eXtatus: Shen (Mortsche), Jarvan IV (Sawyor), Galio (Ordno), Caitlyn (Carzzy), Jana (Rufus)

V první hře dokázal Eclot Gaming konkurovat silnému týmovému pojetí hry týmu eXtatus, který vytvořil útočnou kompozici založenou s jistým zahájením soubojů v kombinaci Jarvana a Galia. Tohle kombo navíc získalo pro eXtatus výhodu v podobě dvou prvních zářezů a následně  dokázalo kontrolovat rytmus hry. Dobrá vize na mapě komplikovala hráčům Eclot bezpečný tlak na neutrální cíle i věže, takže pouze čekali na chybu soupeře. Té se nakonec i dočkali - zmocnili se Barona Nashora, čímž vyrovnali hru. Ke konečnému vítězství jim to ale nepomohlo. EXtatus opět ukotvil vizi v protilehlé džungli a po špatné komunikaci týmu Eclot se jim podařilo zdemolovat svým útočným kombem Jarvan-Galio opuštěná carry Syndru a Tristanu. Hru rychle dotáhli do vítězného konce.

2. hra (28 minut)

Eclot Gaming: Cho'Gath (Robocop), Sejuani (Kocourek), Vladimir (Proker), Draven (Shine), Alistar (argpetr)

Alza.eXtatus: Shen (Mortsche), Nidalee (Sawyor), Syndra (Ordno), Kalista (Carzzy), Braum (Rufus)

Druhá hra byla již pevně v režii týmu eXtatus. Rozhodujícím článkem tohoto zápasu se stal souboj junglerů Sawyora s Nidalee proti Sejuani v režii Kocourka. Sawyor naprosto dominoval a přenesl tlak z džungle i do povedených zářezů na linkách. Mimoto stíhal i čistit Kocourkovu džungli a Sejuani tak značně zaostávala. Eclot nestíhal rozjetému eXtatusu a nebýt jednoho povedeného týmového boje, hra by skončila ještě dřív. EXtatus bude silný semifinálový soupeř týmu Inside Games. 

 

PlayForEver vs. MARVO Gaming

PlayForEver sice byli považováni za absolutní outsidery, ale hned v prvním duelu si poradili s Majestic Lions. V sérii proti jednomu z favoritů, Inside Games, navíc odehráli šedesátiminutovou hru, ve které sahali po vítězství. Proti MARVO eSports ale začali mizerně.

1. hra (24 minut)

MARVO eSports: Fiora (Dreedy), Gragas (Kebab), Ryze (Marma), Kalista (Charca), Thresh (Skulla)

PlayForEver: Jarvan IV (Keram), Sejuani (Kalushi), Galio (Skot), Tristana (calionor), Braum (Taylor Swift)

MARVO v první hře jasně dominovali již od samotného začátku, a to zejména díky silným early game pickům. Díky nim si tým rychle zařídil několik killů a mohl zazářit marksman Charca se svou Kalistou. Ukázal důvod, proč tahle střelkyně byla banovaná v každé hře na letošních Worlds a díky skvělé souhře se supportem Skullou si se soupeřovým týmem pohrál jako kočka s myší. Hru také zakončil se skóre 11/1/8, které mluví samo za sebe.

2. hra (27 minut)

MARVO eSports: Gnar (Dreedy), Sejuani (Kebab), Syndra (Marma), Xayah (Charca), Thresh (Skulla)

PlayForEver: Fiora (Keram), Rengar (Kalushi), Galio (Skot), Kalista (calionor), Leona (Taylor Swift)

Ve 2. hře začali PlayForEver o trochu lépe. Vybrali totiž o dost lepší early game picky, se kterými dokázali tradovat s MARVEM kill za kill. V mid-game ale nastal průšvih, protože MARVO využilo jejich silnější teamfight kombo a nenechali PlayForEver split-pushovat. V mid-game teamfightech se tedy MARVU podařilo využít picků Sejuani a Gnara, které měly v 5 vs. 5 soubojích jasně navrch nad Camille a netradičním Rengarem. 

Hráči MARVO eSports se tím pádem znovu dostali do výhody a vypadalo to, že to bude další stomp. Po jejich přílišné agresi to ale vypadalo, že se PlayForEver ještě do hry vrátí. Těm se totiž podařilo vyhrát teamfight 3 za 1. Comeback se ovšem nekonal, protože zatímco PlayForEver chtěli riskantně převzít kontrolu nad baronem, potrestala je dvojice Dreedy a Skulla, kteří je s pomocí samotného Nashora umlátili v baron pitu. Marvo si pak nakonec došli pro vítězství v 27. minutě. 

 

Semifinále

Na hlavní stage budeme ve 13:30 svědky zápasu Inside Games proti Alza.eXtatus a ve stejnou chvíli se odehraje i druhé BO3 semifinále mezi eSubou a Marvo Gaming. Bohužel toto utkaní nebude na streamu turnaje. Výsledky najdete zde v našem updatu.

 


 

První herní den Mistrovství České republiky přinesl do arény na brněnském výstavišti líté boje o postup do sobotních semifinálových utkání. Fanoušci své favority podporovali ze všech sil a bylo se na co dívat. Naneštěstí, pro některé tabulkově slabší soupeře byl dnešní den tím posledním. 

LoL zápas na MČR 2017

Skupina A

Hned v prvním utkání na hlavní stage se představili Inside Games Tribunal s hvězdným Alešem "Freeze" Kněžínkem proti bojovníkům z MARVO eSports. MARVO dokázalo velmi úspěšně hrát fázi na linkách, ale síla týmu IG se rychle projevila v přechodu do střední části hry. IG zdecimovali soupeřův odpor díky skvělé vizi na mapě, dokázali protivníka přečíslit a teamfighty vyhrát hlavně díky supportu Jakuba "Tarky" Vaňkáta. Jeho precizní zahájení soubojů bylo to nejlepší, co dnešní den nabídl. IG se právem probojovali do souboje s druhým postupujícím týmem PlayForEver.

V sérii BO3 proti PlayForEver tahali IG zase jednou za silnější konec lana a opět díky koordinovanému teamplayi podpořeném skvělou hrou Freeze, Tarkyho i topaře Cekutky, který se svým Gnarem takticky rozděloval tlak na více frontách. V první hře IG kontrolovali mapu obdivuhodnou vizí a systematicky ubírali soupeři prostor na mapě. To vyústilo v nevyhnutelný rozpad soupeřovy obrany a získání enormní zlaťákové výhody s následným zničením Nexusu. Druhá hra byla ze strany PlayforEver mnohem povedenější, dokázali držet krok díky zdařilým gankům linek. Opět se jim stal osudný přechod do střední části hry, ve které IG dominovali v týmových bojích. Galio v rukou Zoirena se ukázal jako dostačující síla, kterou PlayForEver nedokázali překonat.

Skupina B

Zápasy skupiny B se odehrávaly mimo hlavní vysílací obrazovku, proto jsme bohužel favorita turnaje, tým eSuba, vidět v akci nemohli. Ten si zodpovědně pohlídal souboj s nedávno založenou sestavou Team Brute i se zkušenějším soupeřem Alza.eXtatus a svým dvojnásobným vítězstvím si zajistil své právoplatné místo v semifinálovém střetu. 

Zbylé dva týmy střetnuvší se o celkový finálový prize pool v hodnotě 105 000 korun budou známé až v zítřejších ranních hodinách, kdy proběhne 3. kolo skupinové fáze (BO3), které se uskuteční mimo stage i stream. Jasným favoritem je Alza.eXtatus, o poslední místo svedou boj týmy PlayForEver, MARVO eSports a Eclot Gaming. 

MČR 2017: skupina A
 
{#Česká Republika} IG.Tribunal1{#Česká Republika} IG.Tribunal2  
 Pátek 14:00 - BO1  Pátek 15:30 - BO3 {#Česká Republika} PlayForEver0 Vítěz WB - #1
{#Česká Republika} MARVO eSports0{#Česká Republika} PlayForEver0  {#Česká Republika} IG.Tribunal
     Sobota 9:30 - BO3  Vítěz LB - #2
{#Česká Republika} PlayForEver1{#Česká Republika} MARVO eSports2  {#Česká Republika} Alza.eXtatus
 Pátek 14:00 - BO1  Pátek 15:30 - BO3 {#Česká Republika} MARVO eSports2
{#Česká Republika} Majestic Lions0{#Česká Republika} Majestic Lions1  

 
MČR 2017: skupina B
 
{#Česká Republika} Alza.eXtatus1{#Česká Republika} Alza.eXtatus0  
 Pátek 14:00 - BO1  Pátek 15:30 - BO3 {#Česká Republika} Alza.eXtatus2 Vítěz WB - #1
{#Česká Republika} Eclot Gaming0{#Česká Republika} eSuba2  {#Česká Republika} eSuba
     Sobota 9:30 - BO3  Vítěz LB - #2
{#Česká Republika} eSuba1{#Česká Republika} Team Brute XPG1  {#Česká Republika} Marvo Gaming
 Pátek 14:00 - BO1  Pátek 15:30 - BO3 {#Česká Republika} Eclot Gaming0
{#Česká Republika} Team Brute XPG0{#Česká Republika} Eclot Gaming2  

 

 

Štítky: MČR 2017