Přejít k hlavnímu obsahu

MČR 2017: eXtatus mistry v CS:GO, LoL titul získává eSuba

12. 11. 2017 | 12:00 Všechny hry
Poslední herní den Mistrovství České republiky v počítačových hrách započne již za pár minut. V Counter Strike na sebe narazí hvězdné týmy Alza.eXtatus a eSuba. Shodou náhod nabídne souboj mezi těmito týmy i finále League of Legends. Kdo zvedne nad hlavu pohár pro mistra České republiky?
Výchozí obrázek

Poslední herní den Mistrovství České republiky v počítačových hrách započne již za pár minut. V Counter Strike na sebe narazí hvězdné týmy Alza.eXtatus a eSuba. Shodou náhod nabídne souboj mezi těmito týmy i finále League of Legends. Kdo zvedne nad hlavu pohár pro mistra České republiky?

MČR finále

Dvě třetiny letošního ročníku MČR jsou už za námi. To hlavní je ale ještě stále neznámé - kdo zvedne nad hlavu mistrovský pohár v League of Legends a v Counter Strike: Global Offensive? V obou případech se bude rozhodovat mezi týmy eXtatus a eSuba. Toto finálové složení jsme v Counter Strike turnaji očekávali, v LoLku to ale tak jednoznačné nebylo. Do boje o titul se ještě výrazně zapojili borci z týmu Inside Games Tribunal, kteří ale v semifinálovém utkáni podlehli eXtatusákům. Kdo se bude nakonec radovat ze zisku poháru, titulu mistr ČR a odměny ve výši 60 000 korun? 

MCR

 

eSuba {#Česká Republika}
vs.{#Slovenská Republika} Alza.eXtatus
Pechyn {#Česká Republika}
CaNNiE {#Česká Republika}
fredi {#Česká Republika}
BLUEE {#Česká Republika}
HenkkyG {#Slovenská Republika}

1-2
{#Česká Republika} DEV7L
{#Česká Republika} ZEDKO
{#Slovenská Republika} frozen
{#Slovenská Republika} queztone
{#Slovenská Republika} Montty
 13:30 

 

 

Přemek "huhy" Malina: Oba týmy na MČR ukazují, že jsou o dvě třídy výš než ostatní. Od eXtatus jsme to při jejich formě čekali, to, co předvedla eSuba, zase svědčí o skvělé přípravě. Fanoušci se můžou těšit na nádherné CSko, takové, jaké si vyvrcholení sezóny zaslouží. Kdybych si měl tipnout vítěze, řekl bych eXtatus, ale za předváděnou hru si eSuba zaslouží minimálně jednu mapu získat, v případě chyb nebo podcenění ze strany eXtatus může dosáhnout i na titul. Rozhodovat budou ty nejmenší detaily a to, co jeden druhému povolí.

 

 


 

 

eSuba {#Česká Republika}
vs.{#Slovenská Republika} eXtatus
odstranovac {#Slovenská Republika}
Jejky {#Česká Republika}
humanoid {#Česká Republika}
Sheriff {#Česká Republika}
Vasked {#Česká Republika}
Denyk {#Česká Republika}

2-0
{#Česká Republika} Mortsche
{#Česká Republika} Sawyor
{#Česká Republika} Ordno
{#Česká Republika} Carzzy
{#Česká Republika} Rufus
{#Česká Republika} Zizou
 9:30 

 


Šéf a zakladatel eSuby Ladislav Dyntar:

Na letošním MČR se podařila zajímavá situace - ve finálovém zápase v League of Legends i CS:GO proti sobě stojí eSuba a tým eXtatusu. Očekával jsi něco takového před začátkem MČR?

Že se spolu s eXtatus potkáme ve dvou finále jsem nečekal, nicméně, v rámci Counter Striku se to dalo předpokládat. Co se League of Legends týče, musím přiznat, že to tolik nesleduji, ale mám pocit, že soupeři jsou hodně vyrovnaní, takže jsem si říkal, že to bude buď IG nebo právě eXtatus.

eSuba se dlouhou dobu trápila, když nedokázala poslední roky na MČR zvítězit. Jak vidíš vaše šance ve finále v LoLku a CSku?

Věřím tomu, že eSuba letošní MČR zlomí prokletí, které nás tady v Brně provází. Máme za sebou už jeden titul z Hearthstonu a dnes nás čeká právě LoL a CS:GO. Řekl bych, že v LoLku jsme velcí favoriti a v rámci Cska to bude minimálně vyrovnané. Snad se kluci hecnou stejně, jako se hecli v Praze na ROG COOL lize, a eXtatus porazí.

 

 

Přímý přenos ze zápasu můžete sledovat zde:

miluju videohry a hlavně ligu legend