Přejít k hlavnímu obsahu

hakkiJr uveden do Síně slávy!

17. 11. 2017 | 18:39 Všechny hry
MČR v počítačových a mobilních hrách je sice za námi, dozvuky k nám ale i nadále doléhají. V rámci sobotního odpoledne byl za podpory společnosti NVIDIA uveden do Síně slávy česko-slovenského esportu druhý hráč - Erik "hakkiJr" Leštach.
Výchozí obrázek

MČR v počítačových a mobilních hrách je sice za námi, dozvuky k nám ale i nadále doléhají. V rámci sobotního odpoledne byl za podpory společnosti NVIDIA uveden do Síně slávy česko-slovenského esportu druhý hráč - Erik "hakkiJr" Leštach.


Celému vyhlášení opět předcházely dlouhé přípravy a to, že se hráč stane novou svítící hvězdou na česko-slovenském esport nebi, věděla opět jen úzká skupina organizátorů. Erikovu uvedení předcházelo i video z dílny organizace eSuba, která se se svou dlouholetou tváří rozloučila v půlce letošního roku. V něm jsme mohli vidět všechny jeho největší úspěchy, kterými se hráč vryl do paměti tuzemské komunity. Vítězství na ESWC, dva mistrovské tituly z MČR nebo profesionální smlouva od společnosti Red Bull jako vůbec prvnímu hráči na světě a spoustu dalších úspěchů předurčila jeho jmenování.

"My ve společnosti NVIDIA rádi oceňujeme jedince, kteří dokáží pro esport a celkově i gaming udělat něco originálního, jedinečného. Jsme rádi, že jsme se mohli stát patrony Síně slávy česko-slovenského esportu a tímto bychom chtěli poděkovat Erikovi za všechny úspěchy, kterých docílil a reprezentoval svou zem tak, jak se na profesionálního hráče sluší a patří," řekl Jan Pořízka, marketingový manažer společnosti NVIDIA.

Jeden z nejlepších slovenských e-sportovců neskrýval na místě radost a v rozhovoru přiznal, že nemá slov a je to pro něj velká pocta. Nejvíc si ale váží toho, že vlastně tu hru nainstaloval, protože bez ní by se nedostal tam, kde je. "Byla to neuvěřitelná cesta a nikdy jsem nečekal, že bych někdy takové ocenění dostal," přiznal Erik a dodal, "já vám chci poděkovat, protože já vlastně dělal jen to, co mě baví."

Erik "hakkiJr" Leštach a Jan Pořízka, představitel společnosti NVIDIA

"Síň slávy česko-slovenského esportu je tu nejen pro nás, pro ty, kteří jsme před deseti lety snili o tom, že budeme jednou hrát za peníze. Je tu hlavně pro fanoušky, kteří by měli poznat i historii tohoto odvětví a zjistili tak, na jakých základech to tu vše vyrostlo. Já jsem rád, že jsme tímto společně vykročili na dlouhou cestu, kde se budeme navzájem podporovat," dodal zakladatel Síně slávy Lukáš Pleskot.

Celý ceremionál, který proběhl před semifinálovým utkáním v CS:GO si můžete pustit v tomto videu:

Štítky: hakkiJr