Přejít k hlavnímu obsahu

bRoCk o MČR: Zřejmě ještě dlouho nezapomenu

22. 11. 2017 | 18:56 Clash Royale
Poslední ze série rozhovorů s čerstvými mistry České republiky uzavírá Brock, šampion a celkový výherce Vodafone MČR v mobilních hrách. Toho jsme pro vás již tradične vyzpovídali o jeho pohledu na turnaj i hru samotnou. Kdy jsi s hraním Clash Royale začal? V jakém okamžiku ses rozhodl začít hrát na profesionální úrovni? Přišlo to tak nějak samo postupně, nebo ses rozhodl, že budeš v této hře nejlepší a tvrdě sis za tím šel?
Výchozí obrázek

Poslední ze série rozhovorů s čerstvými mistry České republiky uzavírá Brock, šampion a celkový výherce Vodafone MČR v mobilních hrách. Toho jsme pro vás již tradične vyzpovídali o jeho pohledu na turnaj i hru samotnou. 

Kdy jsi s hraním Clash Royale začal? V jakém okamžiku ses rozhodl začít hrát na profesionální úrovni? Přišlo to tak nějak samo postupně, nebo ses rozhodl, že budeš v této hře nejlepší a tvrdě sis za tím šel?

S hraním hry Clash Royale jsem začal asi  před 10 měsíci, kdy jsem se o hře dozvěděl z konverzace ve třídě od kamarádů a říkal si, že si to zkusím zahrát. Ze začátku jsem hru bral jako zábavu na volné chvilky a moc mi to nešlo. Postupem času jsem se začal zajímat více o strategie hry a vyzkoušel první turnaje. Začal jsem se zlepšovat a nakonec po té dlouhé cestě stojím zde, jako mistr ČR. Něco, co by mě na začátku vůbec nenapadlo, že se stane. Pro mě to určitě není konec, chci posouvat své hranice dál a snažit se probojovat na evropskou scénu.

Kde a kdy nejčastěji hraješ? Je pro tebe Clash Royale jedinou hrou, které se opravdu věnuješ, nebo na podobné úrovni hraješ ještě něco jiného? 

To je těžká otázka, Clash Royale hraju vždy, když mám možnost a čas, je to pro mě jediná hra, které se věnuji a doufám, že mě bude ještě dlouho bavit a budu se v ní dál zlepšovat. Většinou ale hraji vklidu doma a nebo ve škole.

Co si tedy zahraješ rád ve chvílích volna pro relax? Je to opět Clash Royale, nebo sáhneš občas i po něčem jiném? 

Jak již jsem psal, vlastně kromě Clash Royale nehraji vůbec nic, ani pro zábavu. Pro mě je důležité svůj čas soustředit na tuto hru, abych se mohl časem vyrovnat těm lepším z evropy.

Jak probíhala tvoje příprava na Vodafone MČR v mobilních hrách?

Přípravu na MČR jsem nechtěl podcenit. Jenom na MČR jsem se připravoval tak 2-3 hodiny denně, sledoval jsem soupeře, co jsem měl ve skupině. Co hrají, jaké jsou jejich oblíbené karty a jakým stylem je budu moct porazit. Většinu času jsem ale, jak se tak říká, tryhardil grandy. Vše vyšlo, jak mělo. Už před MČR na mě spoustu lidí naráželo v týmu i komunitě, že to určitě vyhraju, protože nedělám nic jiného, než že hraju. A nakonec to tak dopadlo.

Popiš nám Vodafone MČR v mobilních hrách z tvého pohledu

Na MČR jsem přijel v pátek večer s majitelem týmu Pepisem z Prahy. Sice jsme přijeli o trochu později, než jsme měli, ale nakonec na nás všichni počkali a ani ten fotograf, který na nás musel čekat, nevypadal tolik naštvaně. Po příjezdu jsme se teda všichni vyfotili a dostal jsem pokyny, kdy mám být další den na místě a kde se bude hrát. Vše bylo dobře zorganizované a během pár minut jsme mohli odjet směrem k našemu apartmánu, kde jsme přes víkend spali a začla poslední fáze tréninku s hráči v týmu zetko.

A co se tě na celé akci zdaleka nejvíc zaujalo?

Musím říct, že nejvíce mě zaujala stage. Když jsem viděl, kde se hrálo finále minulého ročníku, který vyhrál Rainny, tak jsem se bál. Po příjezdu jsem byl příjemně překvapen, vypadalo doopravdy úžasně. Atmosféra první den byla super, odehrál se sice jeden zápas, ale na něj zůstalo dost lidí v hledišti a bylo to super. Bohužel nastaly problémy a zbytek se přesunul na další den a v neděli ráno tam moc lidí nebylo, což mě mrzelo. Na finále už to nebylo tak špatný a byl jsem za to rád.

Přijel sis pro vítězství, nebo jsi prostě a jednoduše jel zkusit štěstí?

Nevěřil jsem si. Jel jsem tam s tím, že jsem se sice poctivě připravoval, ale o to víc jsem se bál, že mi příprava nepomůže a neuhraju dobrý výsledek. Nakonec jsem se dostal přes skupinovou fázi možná i díky štěstí a to po hodinové konzultaci adminů, jestli mám postoupit já nebo Chipy. V playoff jsem měl hodně na mále se Synkem, který vedl 2:0 a měl vyhrát, ale udělal chybu, které jsem využil, vyhrál asi o sekundu a poté dokázal celý zápas otočit.

Popiš nám tvůj pocit ve chvíli, kdy jsi přebíral výhru za první místo na Vodafone MČR v mobilních hrách

To se nedá popsat. Byl jsem strašně překvapený a šťastný, jenom to nebylo vidět. Nejdříve jsem ani nevěřil, že jsem to vyhrál a nevěděl jsem, co mám dělat. Nakonec to ze mě spadlo a dokázal jsem si ten moment užít a zřejmě na to ještě dlouho nezapomenu.

Jaký je tvůj plán na příští rok? Budeš se snažit svůj titul obhájit? 

O čem by to bylo, kdybych se o to nepokusil. Určitě se budu snažit dostat opět na MČR a získat nějaký kov, nejlépe obhájení titulu. Ale bude to těžké, je spoustu kvalitních hráčů a spoustu jich určitě ještě poznáme. Zároveň se budu chtít ukázat i na jiných turnajích a ukázat, že mám na evropskou scénu.

Jaké máš plány na svátky? Klasická pohoda, klid, kapr a salát, nebo chystáš něco jiného? 

Dám si nějaké volno a Clashko budu hrát jen pro zábavu, když bude čas. Rád si svátku prožiju vklidu s rodinou. Stejně jako většina lidí máme klasiku kapra se salátem na Štědrý den. Nic zvláštního.

Na závěr ti přenechávám tradiční prostor pro tvůj vzkaz herní komunitě, fanouškům a fanynkám. 

Děkuji za podporu, kterou lidé vyjadřují jak mně, tak týmu zetko eSports. Doufám, že se budete dále zajímat o CR u nás a že společně u nás tu hru trochu více zviditelníme. Třeba se uvidíme na příštím MČR, pokud tam postoupím. A hlavně, nepřestaňte hrát Clash Royale a nebojte se hrát turnaje, díky!

Štítky: MČR 2017
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.