Přejít k hlavnímu obsahu

DEV7L o MČR: Příští rok bude finále ještě větší

24. 11. 2017 | 00:03 Counter-Strike 2
Tři hráči letos v Brně zkompletovali zlatý hattrick. Poprvé v barvách nEophyte, poslední dva roky již za eXtatus. Jedním z těchto hráčů je i Patrik 'DEV7L' Stuchlík, hlavní sniper týmu Alza.eXtatus, který se letos pozvedl na evropskou úroveň. Co hovoří o domácí scéně a akci roku?Na MČR jste jeli po neúspěchu na Minoru. Ovlinilo to nějak atmosféru v týmu?
Výchozí obrázek

Tři hráči letos v Brně zkompletovali zlatý hattrick. Poprvé v barvách nEophyte, poslední dva roky již za eXtatus. Jedním z těchto hráčů je i Patrik 'DEV7L' Stuchlík, hlavní sniper týmu Alza.eXtatus, který se letos pozvedl na evropskou úroveň. Co hovoří o domácí scéně a akci roku?

Na MČR jste jeli po neúspěchu na Minoru. Ovlinilo to nějak atmosféru v týmu?

Minor nás vůbec po prohře nějak neovlivnil, protože jsme si z tama odvezli dobrou zkušenost a myslím, že nadcházející zahraniční lanka bude lepší a budeme dělat vše proto, aby tomu tak bylo. Samozřejmě co se týká MČR, tak jsme šli pro výhru, pro některé tahle výhra na MČR znamenala hattrick.

Jak jsi vnímal konkurenci z domácí scény, která do Brna dorazila? Připravovali jste se někoho?

Nepřipravujeme se na CZ/SK lanky a hrajeme klasicky naši hru. Na MČR nás nikdo moc nepřekvapil, ze skupiny jsme šli poměrně lehce. Proti eSubě jsme se pro prohrané mapě chytli, jak většinou u nás bývá zvykem, a věděli, že poslední dvě mapy dotlučeme k úplnému konci a to se taky povedlo.

Dle ohlasů to trochu i vypadalo, že jste se již před turnajem viděli ve finále. Nebáli jste se selhání proti outsiderům jako vloni?

Rozhodně jsme se nebáli a šli do toho poctivě. Věděli jsme, že se nesmí opakovat to, co minulý rok, a tak se tomu stalo. Před MČR jsme nehráli jako minule tolik, když jsme měli bootcamp a potom to šlo vidět i na hře, že v okamžiku, jak hrajeme až moc, tak potom do té hry nemá člověk takový impuls. Přesně toho se vyvarujeme před každým turnajem a dáváme si inviduál.

Co říkáš na další level, na který se letošní MČR povzneslo? Co bys vypíchl jako největší plus této akce?

Akce jako samotná je skvělá každý rok a musím říct, že jsem si tuhle akci opravdu užil. Stage byla velká a hlavně strašně moc lidí došlo na tuhle akci, jak bývá zvykem. Rozhodně musím říct, že velké plus ohledně efektů byly plameny a skvělá organizace turnaje. Myslím si, že takhle další rok bude k nezapomenutí, jako každé MČR je něco nového.

Skupinami jste prošli hladce, co semifinále a zápas proti Dark Tigers?

Semifinále proti Dark Tigers nám nedělalo žádný problém. Měli jsme připravený Nuke na poslední chvíli i když ho vůbec nehrajeme, tak se nám tam podařilo zahrát pár zápasů na praccech a když ho pickli proti nám, tak už jsme věděli, že půjdeme se skóre 2:0 do finále. Kluci v Dark Tigers nejsou žádní nováčci a dávají pořádné bombice.

Na finále s eSubou jste vyrukovali v bílých dresech. Co to bylo za nápad?

Chtěli jsme trochu osvěžit MČR a tak se rozhodlo, že nastoupíme na finále v nových dresech a dáme tomu ten šmrnc, jak se patří. Bylo to v plánu už delší dobu a nechali jsme si to jako třešničku na dortu.

K samotnému souboji, jak ty samotný vnímáš novou sestavu eSuby jako soupeře? Čím tě jejich kvalitní výkon nejvíce zaskočil?

Nová sestava eSuby není vůbec špatná a i když tam momentálně bude nejspíš změna, tak si myslím, že tam jsou kluci, co mají potenciál a pokud budou makat a sehrají se, tak možná by se taky mohli ukázat na EU scéně. Jsou to ale mladí kluci, mají školu a z mého hlediska vím, že když jsem měl to samé, tak to není jen tak jednoduché. Samozřejmě můžou se ukázat v dobrém světle příští rok, uvidíme, co jim dá.

Souhlasíš s tvrzením, že finále bylo nejlepším domácím zápasem roku? Dle názorů komunity to mělo naprosto všechno.

Souhlasím, tohle finále proti eSubě bylo famozní. Myslím, že rozhodně to nejlepší za ty roky na MČR. Pro fanouška to musela být skvělá podívaná a nervy pro tým, kterému fandil. Nic nechybělo a myslím, že příští rok to bude ještě větší!

Co pro tebe znamená zisk třetího zlata z MČR? Kterého titulu si nejvíce ceníš?

Vyhrát potřetí v řadě pro mě znamenalo opravdu hodně a jsem velmi rád, že se mi to podařilo urvat jako minulé roky s Frozenem a queztonem. Cením si všech titulů a není to tak, že bych si měl vybrat, ale vážím si všech třech a doufám, že příští rok urveme s klukama i ten třetí!

Za měsíc vyrážíte na svoji dosud největší štaci. Jaké budou pro eXtatus následující týdny?

Rozhodně tam nastane velká dřina a příprava do Los Angeles. Budeme dělat vše proto, abychom urvali tu nejlepší příčku. Vyhrát to rozhodně nejdeme, ale nepodceníme ani jeden zápas a pokud se nám bude dařit a nebudeme dělat chyby, tak snad se nám to podaří i vyhrát. Bude to ted dlouhá příprava a uděláme maximum, aby tomu tak bylo.

Díky za tvůj čas, nyní máš prostor na libovolný vzkaz.

Chtěl bych poděkovat všem fanouškům, kteří nám fandí a stojí při nás i v horších časech. Je to něco skvělého, mít za zády tolik lidí. Jsme rádi, že to pro nás děláte! Každý hráč ví, že mít zády něco takového je skvělý pocit a hype do hry, když slyšíte, jak řvou eXtatus! Díky všem, co jste přišli, a doufám, že nás podpoříte i další rok.

Štítky: DEV7L, eXtatus
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.