Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si vybavit šťastný domov?

21. 1. 2019 | 11:46 Všechny hry
Když se zeptáte lidí, jaký by chtěli, aby byl jejich domov, mnoho z nich odpoví, že šťastný, spokojený, útulný. Ale dělají také něco proto, aby se jejich domov opravdu takovým stal? To už je o poznání těžší, na tuto otázku odpovědět. Přitom cesta ke spokojenému bydlení a domovu není tak složitá a není jenom otázkou peněz.
Výchozí obrázek

Každý se cítí spokojeně v jiném interiéru

Šťastný domov je takový, ve kterém se cítíte příjemně, spokojeně, kde jsou rádi i vaši blízcí. Prožíváte zde radosti, je to vaše útočiště, když přijdou strasti. Nebojíte se zde, cítíte se bezpeční. Proto byste si měli vybrat takový domov, který bude ladit s vaší osobností. Někomu se líbí bydlet v moderních vzdušných minimalistických interiérech s minimem zařízení a velkými okny, protože jednoduše miluje tu vzdušnost a čistotu prostoru. Jiný by se ale v takovém interiéru cítil jak na jehlách a při první příležitosti by nejraději utekl. Dává totiž přednost historicky laděným romantickým interiérům, které jsou naopak naplněny nábytkem ze dřeva, jež dýchá minulými staletími. Teprve v takovém interiéru se cítí ukotvený do prostoru.

Azyl k nezaplacení

Prostě co miluje jeden, může druhý nenávidět, to je naprosto přirozené. Přemýšlejte proto, jakému bydlení dáváte přednost, jaký styl vás oslovuje. Nechte se jím unášet, vybírejte si podle něj. Jedině tak budete se svým bytem ladit a stane se vám útočištěm. Když si takto splníte svůj sen v podobě ducha bydlení, myslete i na praktické věci. Třeba na to, kam v bytě umístit stolek s počítačem, na které se dá hrát ruleta zdarma. Když přijdete z práce nebo ze školy, rádi uvítáte chvíli, kdy si budete moci nerušeně zahrát a odpočinout si. Vypnete alespoň na chvíli všechny starosti užijete si ten klid, pohodlí a soukromí vašeho azylu před vnějším světem. A to je k nezaplacení.