Přejít k hlavnímu obsahu

BR režim Firestorm v pondělí dorazil do BF5. Jak jej hodnotí PUBG streamer spajKK?

26. 3. 2019 | 10:44 Všechny hry
Výchozí obrázek

Jak vůbec BR v BF V funguje?

Jsem rád, že EA se nepustilo s tímto BR modem do nějakých crazy věci a zanechali hru tak jak se od začátku prezentuje. Zbraně zůstali stejně jako v jiných modech, jen zde přibyla rarita zbraní, balistiky a celkové výbavy. Tyto věci jsou rozděleny do 3 skupin, což u zbraní znamená: zelená - základní, iron sight, modrá - střední, se sightem (red dot, x2 scope) a růžová – nejlepší, se scopem (u sniperek x4 scope). U všeho ostatního to funguje stejně = čím lepší vesta tím lepší atd.

Balistika:

Za mě obrovské překvapení a plus! Už nemusíte po zničeni vaši vesty hledat další, novou vestu, ale stačí vám najít “armor plate”, díky kterým si svoji vestu opravíte. Takže pokud najdete růžovou vestu na začátku hry, tak vám ji už nikdo nevezme, pokud vás nezabije:)))

Loot z mrtvol:

Toto je věc, která ovlivnila moje hodnocení záporným způsobem. Když někoho zabijete, tak veškerý loot se pod něj vysype. V praxi to vypadá tak, ze mate na jedné hromadě 3 zbraně (většina nosí i pistolky), nespočet nábojů, který jsou všechny rozděleny do jednotlivých textur, healy, granáty, rakety, platy atd. Takže neskutečný bordel, ve kterým je hrozně těžké se zorientovat a vlastně vzít něco co potřebujete. Nehledě na to, že spousta věci jsou přes sebe poházeny, takže už jen najet myši na konkrétní věc a sebrat ji, vám děla problém. A to pořad hrajete BR, kde rozhoduje každá sekunda a všichni běží za výstřely.

Tank v BR?

Prvně jsem z toho měl strach, ale nevidím v tom problém. Rare věc, kterou si muže sehnat každý, ale těch utilit na zničeni tanku/aut je zde opravdu hodně a v rámci inventáře mate na tyto věci zvlášť slot. Lehce outplaynutelný, jen když běháte za ním a čekáte až udělá nepřítel chybu. 

Gameplay:

Samotný gameplay není nijak rychlý, ani pomalý. Je to taková střední cesta mezi PUBG a COD. Nemáte zde nějaké speciální úhyby nebo možnosti jak se s postavou hýbat ve fightu krom lehnutí si a to do všech stran, někdy opravdu užitečná věc ve face to face fightu.

Grafika / FPS:

Jedním slovem WOW! Toto se povedlo. FPS stabilně 120-150, žádné dropy, záseky.

Kompetitivnost?

Myslím si, že BF s tímto módem neudělá krok do kompetitivní scény a zůstane pouze jako mód určen ke casual hraní. Nevidím zde základní faktory kompetitivnosti v BR a to rotace, dobývání území a celkový um udělat něco se zónou, krom toho, že dopadnete doprostřed mapy a čekáte.

Celkové hodnocení: 8,5 / 10

Štítky: Firestorm
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.