Přejít k hlavnímu obsahu

Studie dokázala, že hudba z videoher zvyšuje produktivitu

31. 3. 2019 | 11:32 Všechny hry
Všichni víme, že hudba z videoher může být jedna z nejlepších. Ať už "jenom" píšete úkol do školy, nebo pobíjíte hordy u bran Mordoru, není lepší chvíle, kdy poslouchat hudbu z her jako The Legend of Zelda, Skyrim a nespočet dalších.
Music
Music

Hudbě z videoher se během posledních let dostává stále většího uznání a není už nic výjimečného zajít si na videoherní koncert.

Podle nedávné studie poslech herní hudby může pomoci vaší produktivitě. Důvod, proč tomu tak je, je docela působivý. Podle serveru Medium je hudba pro videohry speciálně vytvořená tak, aby vás udržovala v pozoru, takže jste připraveni na další zabití, vyhnutí se blížícímu se útoku nebo sundání bosse. 

"Hudba z videoher je skvělou volbou, protože skladba je navržena speciálně tak, aby zlepšila váš herní zážitek," píše Medium. "Koneckonců je zásadní, abyste se vyhnuli útoku, nebo obratně našli cestu mezi hordami nepřátel."

Studie uznává, že poslech takové hudby vám může pomoci pracovat tvrději a zvládnout více. Takže pokud studujete, je naprosto přijatelné ještě zesílit hlasitost. A co vy, posloucháte ve volném čase herní soundtracky?

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.

Zdroj: GameByte
Štítky: soundtrack, studie