Přejít k hlavnímu obsahu

Nejvýkonnější herní notebooky pohání grafické karty GeForce RTX

24. 4. 2019 | 12:46 Všechny hry
Říkáte, že vám pod rukama prošla celá řada prvotřídních herních notebooků? Už jste však vyzkoušeli ten nejlepší z nejlepších? Seznamte se s mašinami, kde ani nepomyslíte, že jde jenom o notebook – představujeme vám MSI GS65 8SF-041CZ Stealth s grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q 8GB GDDR6!
NVIDIA GeForce RTX
NVIDIA GeForce RTX

Technologie zvaná ray-tracing, česky řečeno sledování paprsků, se dá považovat za zlatý grál herní grafiky. Když se nejnovější řada grafických karet GeForce RTX ustálila na trhu, bylo jasné, že dalším logickým krokem bude jejich zakomponování do herních notebooků a MSI GS65 8SF-041CZ Stealth pak samozřejmě není výjimkou. Ray-tracing se hojně využívá i ve filmovém průmyslu, ale v herním světě je ještě cennějším vzhledem k nutnosti výpočtů v reálném čase. Díky ray-tracingu dokáže grafická karta naprosto přesně vypočítat, jak se má v určité scéně světlo chovat, což je základním prvkem ovlivňujícím finální obraz. Nenechte se upokojit kompromisními řešeními a přivítejte ryzí dokonalost!

NVIDIA GeForce RTX

Nejnovější řada grafických karet NVIDIA využívá také technologii DLSS, umělou inteligenci určenou k zobrazování obrázků ve vysokém rozlišení za účelem šetření výkonu, a tím tedy i plynulejšího obrazu díky vyšším snímkům za vteřinu. To vše se navíc podařilo napasovat do konstrukce notebooku, který je pouze 18 milimetrů vysoký a váží pouhých 1,9 kilogramu, přenášet jej tak lze dle libosti. Doba masivních a těžkých herních notebooků při honbě za neskutečným výkonem i dostatečným chlazením je díky designu GeForce Max-Q dávno pryč. K tomu všemu je navíc díky architektuře Turing nízká i jeho spotřeba. A také hezky vypadá!

Hlavní doménu ray-tracing zatím podporuje Battlefield V, Metro Exodus a Shadow of the Tomb Raider, tento výčet se však bude postupně neustále rozšiřovat. Zatímco u tohoto tria či jiných singleplayerovek zvládnou s přehledem laptopy GeForce RTX plynulých 60 snímků za vteřinu, u kompetitivních her to bude bez problému minimálně dvojnásobek. Tento fakt navíc podporuje i 144 Hz displej s technologií G-SYNC, ani v tomhle detailu tak nebudete na žádném bojišti pozadu za hráči upřednostňující staré dobré desktopy, ba naopak.

NVIDIA GeForce RTX

Herní notebooky poháněné GeForce RTX jsou naprostou špičkou pro veškeré tituly dnešní doby, ať už rádi hrajete sami nebo se vyžíváte v populárním battle royale. Jednotlivé parametry vás nikdy nenechají ve štychu, a přesně totéž platí i pro laptopovou verzi, která již byla uvedena na trh. Pokud byste se tak chtěli chlubit tím, že jste hráli na nejšpičkovějším herním notebooku dnešní doby, GeForce RTX prostě musíte dát šanci!

Štítky: nVidia, notebook, RTX
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.