Přejít k hlavnímu obsahu

MSI 2019: Známe všechny postupující

22. 4. 2019 | 12:35 League of Legends
Letošní Mid-Season Invitational, který se uskuteční ve Vietnamu a Tchaj-wanu, už zná všech svých 13 účastníků. Z každého z hlavních regionů na turnaj přijede nejsilnější tým jarního splitu.
MSI 2019
MSI 2019

Druhý nejdůležitější turnaj lolkařského roku začne play-in fází už 1. května, kdy se představí 8 týmů z papírově slabších regionů, jako Turecko, Brazílie nebo Vietnam. Těchto osm celků bude rozděleno do dvou skupin po čtyřech, jejichž vítězové postoupí do druhého kola, které se dá označit za takovou baráž do hlavního turnaje. Skupiny se budou hrát stylem každý s každým dvakrát, s klasickým formátem skupinových zápasů bo1.

MSI 2019 Týmy

V baráži odehrají nejlepší týmy skupin jednu bo5 sérii buď proti severoamerickému Team Liquid nebo taiwanským Flash Wolves. Poražení z těchto zápasů se pak mezi sebou střetnou o poslední místo v hlavní části turnaje, opět v bo5 sérii. Hlavní fáze se účastní celkem šest týmu, z nichž polovina už je jasná. Týmy Invictus Gaming, SK Telecom T1 a G2 Esports získaly místo v hlavní části díky historické síle regionů, z nichž na MSI postoupily.

SK Telecom T1 je tým známý hlavně díky nejúspěšnějšímu hráči světa, Fakerovi. Letos se kolem legendárního midlanera kompletně promíchala sestava a do SKT tak přišli hráči jako Mata, Khan či Teddy. Proměna dopadla úspěšně, o čemž svědčí i výhra 3:0 v korejském semifinále proti Kingzone DragonX i finále proti Griffin. Invictus Gaming jede na turnaj jako asi největší favorit, protože se této organizaci podařilo udržet pospolu tým, jenž velkolepě vyhrál poslední světový šampionát.

Mezi jednoho z favoritů se může řadit evropský zástupce G2 Esports, který jasně ovládl domácí LEC a v průběhu jara ukázal nespočet šílených strategií. V tom mu značně pomohla obměněná sestava, a hlavně midař Caps, který se přestoupil z Fnatic. Hodně očekávané souboje svedou na turnaji midlaneři Rookie, Faker a Caps, kteří jsou dlouhodobě považováni za nejlepší midaře svých regionů a společně tvoří špičku každého žebříčku nejlepších hráčů světa.

Hlavní část
RegionSoutěžTým

 Čína

LPL 2017 logo.png LPLInvictus Gaminglogo std.pngInvictus Gaming

 Evropa

LEC logo small.png LECG2 Esportslogo std.pngG2 Esports

Korea

LCK logo small.png LCKSK Telecom T1logo std.pngSK Telecom T1
Play-In - 2. kolo

Severní Amerika

LCS 2019 Logo Small.png LCSTeam Liquidlogo std.pngTeam Liquid

Taiwan / Hong Kong

LMS 2016 logo.pngLMSYoe Flash Wolveslogo std.pngFlash Wolves
Play-In - 1. kolo

Rusko

2017 LCL.png LCLVega Squadronlogo std.pngVega Squadron

Jihovýchodní Asie

LST logo small.png LSTMEGAlogo std.pngMEGA

Turecko

TCL 2019 logo small.png TCL1907 Fenerbahçe Esportslogo std.png1907 Fenerbahçe

Vietnam

VCS logo 2018.png VCSPhong Vũ Buffalologo std.pngPhong Vũ Buffalo

Brazílie

CBLOL 2017 Logo.png CBLOLINTZ e-Sportslogo std.pngINTZ e-Sports

Japonsko

LJL 2016 logo.png LJLDetonatioN Gaminglogo std.pngDetonatioN FocusMe

Latinská Amerika

Liga Latinoamerica logo small.png LLAIsurus Gaminglogo std.pngIsurus Gaming

Oceánie

OPL logo small.png OPLBomberslogo std.pngBombers