Přejít k hlavnímu obsahu

Qualcomm, Tencent a Vivo, společnosti vyvíjející novou umělou inteligenci

24. 4. 2019 | 08:00 Všechny hry
Se stále narůstající popularitou mobilních her je logické, že i esport na těchto platformách bude zažívat stále strmější nárůst. Tři čínské společnosti se tak domluvily na nadcházející spolupráci, která má do esportových herních titulů přinést lépší AI.
Honor of Kings
Honor of Kings

Společnost Qualcomm chce na prvním místě zajistit to, že se další dvě výše zmíněné společnosti vytvářející hardware zaměří čistě na mobilní telefony, celé propojení tak dostalo název "Project Imagination". Qualcomm, Tencent a Vivo zveřejnili detaily své spolupráce v rámci události Qualcomm AI Day v Číně. Dle uveřejněných zpráv čínského zpravodajství si dal Project Imagination za úkol přinést spotřebitelům chytřejší a hlubší zážitek právě díky umělé inteligenci

Qualcomm

Hra, na které společnosti tuto novou umělou inteligenci testují se jmenuje Honor of Kings (mezinárodně známá jako Arena of Valor) vytvořena právě firmou Tencent, která se bude na projektu podílet i skrze svá výzkumný centra v Seattlu a Shenzhenu. Společnost Vivo v rámci projektu dokonce plánuje vytvořit tým čistě postavený na umělé inteligenci. Tento tým by se měl účastnit esportového dění, díky kterému by společnost měla své AI dále testovat.

V posledním rozhovoru pro GamesBeat více prezident společnosti Tencent řekl: " Zkoumáme, jakým způsobem bychom mohli díky umělé inteligenci vylepšit všeobecnou hratelnost. Jako první jsme provedli test naší umělé inteligence v Číně, v rámci kterého si mohli hráči zahrát hru Glory of Kings. Nyní jsme ve fázi, kdy je naše umělá inteligence připravena utkat se s profesionálními týmy. Avšak nehledíme pouze na hráčskou část videoherního světa, chtěli bychom také přinést zlepšení v obecném vyvíjení AI pro tvůrce her."

Není to poprvé, kdy spolu tyto společnosti spolupracují, už dříve se spojily skrze čínské herní vývojové centrum. Uvidíme tedy, co nám tato nová umělá inteligence v budoucnu přinese a zda se jí dočkáme i mimo mobilní platformy.