Přejít k hlavnímu obsahu

Evropské kvalifikace na druhý letošní Major v Berlíně odstartují 25. května

26. 4. 2019 | 17:27 Counter-Strike 2
Úvodní kvalifikační kola berlínského StarLadder Majoru pomalu klepou na dveře a již za pár týdnů uvidíme v akci i české a slovenské osazenstvo.
StarLadder Berlin Major
StarLadder Berlin Major

Celý kvalifikační cyklus tradičně začne otevřenými kvalifikacemi, které v některých regionech vypuknou již 13. května. Evropa se poprvé dostane na řadu 25. a 26. května, tedy přesně za měsíc, kdy se uskuteční první ze čtyř turnajů, které mezi sebou dělí jeden nebo dva dny. Z každé kvalifikace postoupí do uzavřené části vždy dva nejlepší týmy, kolik pozvaných týmů tuto osmičku doplní, zatím známé není. V minulosti to ale bylo vždy dalších osm týmů. Z jaké fáze svoji pouť odstartují jednotliví čeští a slovenští hráči?

Zatímco GuardiaN si s FaZe Clanem aktuálně drží status legendy, HellRaisers to s Challengers Stage budou mít složitější. Tento tým totiž nedávno posílila hned trojice hráčů v čele s Tomášem 'oskar' Šťastným a pokud by se nerozhodli na oko posunout DeadFoxe z lavičky do základní sestavy, aby si udrželi 3 z 5 účastníků katowického Majoru (to by však nemohli využít svého právoplatného kouče), museli by začít až z nižších pater. Takhle dlouhá cesta však s jistotou čeká mousesports, kam nedávno zamířil David 'Frozen' Čerňanský, protože ti na posledním EU Minoru selhali a více než pozvánka do Closed Qualifieru je čekat ani nemůže. O pozvánce teoreticky mohou uvažovat a snít ještě NoChance se Stykem, na zbytek čekají nevyzpytatelný otevřené kvalifikace.

Harmonogram evropské části kvalifikace na StarLadder Berlin Major:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.