Přejít k hlavnímu obsahu

Do Danger Zone se dostávají nové prvky a zbrusu nová mapa

1. 5. 2019 | 10:46 Counter-Strike 2
Herní mód Danger Zone se v CS:GO sice netěší velké oblibě, přesto však Valve nezahálí a dál na něm pracuje. V novém update totiž přináší novou mapu Sirocco a zbrusu nové prvky, které výrazně mění hratelnost. Spolu s ním také přichází hotfix, který opravuje problémy s lobby.
Výchozí obrázek

Nejdůležitějším prvkem nového updatu je bez pochyb nová mapa Sirocco, která nás svým prostředím zanese do subsaharských končin severní Afriky. Naopak ze hry dočasně mizí původní Danger Zone mapa Blacksite.

Danger Zone

Kromě toho však update přináší další velké změny, ve kterých lze vidět inspirace ostatními Battle Royale hrami. Hráči si tak na začátku zápasu budou moci vybrat perk, díky čemuž se hráč může rozhodnout, jaké si přeje vybavení do začátku. Další novinkou je respawn systém, díky kterému mohou hráči i po smrti dostat druhý pokus.

Nový update se taky snaží zvýšit plynulost hry na začátku zápasu. Nově tak hráči na tabletu uvidí nejbližší bednu se zbraněmi. Zároveň mají nalezené zbraně více nábojů než před updatem.

V Danger Zone se také objeví nové itemy a funkce. Již teď nalezneme ve hře takzvané "bump mines" a "exojump boots". Jak název těchto itemů napovídá, po šlápnutí vás mina vystřelí do vzduchu, díky čemuž se můžete dostat i na jinak nepřístupná místa. Nové boty vám zase umožní skákat výše nebo utíkat rychleji.

Další itemy a funkce se budou odemykat až časem, už teď však bylo odhaleno, na co se můžeme těšit. Dočkáme se tedy starého dobrého štítu, známého z dřívějších verzí Counter Strike. Budeme moci ovládnout cizí drony, díky čemuž budeme moci zjistit pozici soupeřů nebo dokonce ukrást soupeřův drop. Posledními novinkami budou finanční odměny za prozkoumávání mapy nebo za přežití airdropů.

Nesmíme opomenout ani hotfix, který přišel spolu s updatem. Ten opravuje chybu, která umožnila hackerům skrze lobby ovládat příkazy ostatních hráčů, kterým tak například dokázali měnit sensitivitu, rozlišení, nebo dokonce zapnout sv_cheats 1 zapnout jim během utkání "wallhack", čímž trápili hlavně streamery.

Novinek je tedy v nové aktualizaci požehnaně, bude to však stačit na zvýšení popularity Danger Zone?

Kompletní informace, včetně záběrů z nové mapy, naleznete na Counter-Strike blogu.

Štítky: Danger Zone
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.